Segway S-Pod izgleda čudno, ali je jako zabavan za vožnju

Uživanje sa novim Segway dvotočkašem

Najnovije samobalansirajuće vozilo kompanije Segway izgleda čudno, ali šta je tu novo? Segway vozila su uvek činila da vozači izgledaju kao duduci za tehnologiju.

Makar u najnovijem Segway vozilu po imenu S-Pod, koje podseća na nekakva jajolika invalidska kolica, možete da mašete hejterima dok u udobnom sedećem položaju prolazite pored njih.

I znate šta? Dok se budete vozili u S-Pod vozilu zadnja stvar na pameti će vam biti da li izgledate kao faca, jer ova naprava je stvarno zabavna.
Navodno postiže neverovatnu brzinu od 38 km/h, a na tržištu bi trebalo da se pojavi u drugoj polovini 2020. godine.

Za S-Pod kažu da je dosta zabavniji od stojećeg Segway vozila jer skoro da uopšte ne morate da trošite vreme kako biste naučili da ga vozite.
Nema potrebe da nađete balans, jer se S-Pod vozilom upravlja preko džojstika sa desne strane sedišta.

Gurnite ručicu napred da biste išli unapred, i nazad da idete u rikverc, ili levo-desno da se vrtite u mestu. Usmeravanjem džojstika ka 10 i 11 časova i 1 i 2 časa, skrećete levo i desno, održavajući brzinu. Sveukupno, S-Pod je nekim čudom prilično okretan uprkos tome što je to relativno težak komad opreme.

Kao i njegovi prethodnici, i S-Pod ima samo par „funkcija“.
Iznad desnog ramena nalazi se svetleća traka koja pokazuje nivo baterije, a pozadi ima još svetala koja služe kao žmigavci.

Boje ovih svetala se mogu podešavati preko tablet uređaja koji se izdiže iz levog naslona za ruku.
Imate i dugme za sirenu, koje doduše nije funkcionisalo na prototipu prikazanom na CES sajmu.

Ali najimpresivnija stvar vezana za S-Pod je to što je apsolutno stabilan, bez obzira na činjenicu da je to jedna velika stolica koja je postavljena na dva točka.

Nijednog trenutka nemate osećaj kao da će se S-Pod prevrnuti u bilo kom pravcu, bez obzira na to da li kočite ili pravite oštre zaokrete.

Od trenutka kada upalite S-Pod i on vas podigne u aktivnu poziciju, lako je osetiti godine i godine iskustva koje je kompanija Segway sakupila u razvoju samobalansirajuće žiroskopske tehnologije.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde