Adobe Project Music GenAI Control za kreiranje i editovanje muzike

Moglo bi biti korisno YouTuberima, influenserima i podcasterima koji traže besplatnu muziku bez autorskih prava.

Istraživači u Adobeu razvijaju generativni AI alat koji može brzo pretvoriti tekstualne upute u muziku. Takođe može da revidira, iseče i ponovi delove muzike, efikasno funkcionišući kao alat za editovanje trake.

Korisnici mogu da unesu prideve i muzičke žanrove kako bi opisali kakav zvuk žele da AI model kreira. Alat, trenutno nazvan Project Music GenAI Control, izgleda potencijalno koristan za YouTubere, influensere i podcastere koji traže neku besplatnu muziku za uvod, završetak ili pozadinu. Međutim, nije jasno na osnovu kojih podataka je treniran alat Adobea.

Sa Project Music GenAI Control, generativni AI postaje vaš ko-kreator. Pomaže ljudima da stvaraju muziku za svoje projekte, bilo da su u pitanju emiteri ili podcasteri, ili bilo ko drugi kome treba zvuk koji je baš pravog raspoloženja, tona i dužine.

Jedna od uzbudljivih stvari u vezi sa ovim novim alatima je to što nisu samo o generisanju zvuka – dovode ga na nivo Photoshopa dajući kreativcima istu vrstu duboke kontrole kako bi oblikovali, podešavali i editovali svoj zvuk. To je vrsta kontrole na nivou piksela za muziku.

Adobe već nudi audio editovanje putem Adobe Audition i Adobe Premiere Pro, mada nije jasno da li bi njihov muzički AI alat mogao biti ponuđen u budućnosti kao zaseban proizvod ili kao integracija unutar postojeće aplikacije.

Kao Google, Meta i Microsoft, Adobe takođe radi na AI alatima za različite slučajeve upotrebe. Već su izbacili Firefly za generisanje slika, i nedavno su najavili svoj AI alat asistenta koji će pomoći korisnicima Acrobat-a i Reader-a da analiziraju i edituju svoje PDF dokumente.

Prošle godine, Google je predstavio svoj AI generator muzike, MusicLM, koji korisnicima omogućava da generišu muzičke zapise do 30 sekundi dužine. I dok već postoje neki drugi AI alati za generisanje muzike, neki elektronski muzički umetnici poput 3LAU i Grimes su razvili svoje AI modele.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Pametne uređaje za kuću postavite na...

Transformisanje običnog stana u tehnološki pejzaž sa pametnim uređajima donosi brojne koristi u život jedne osobe....

FlyNow eCopter nije Multicopter

FlyNow Aviation eCopter je inovativni električni vertikalni let (eVTOL) avion koji je napravljen da transformiše gradsku...

Kaspersky upozorava: Primetan porast digitalnog nasilja

Stalkerveri najčešće izgledaju kao legitimne aplikacije za zaštitu od krađe podataka ili roditeljske kontrole nad pametnim...

Zeiss donosi holograme na masovno tržište

Dok se već nekoliko godina koristi za potrebe NASA-e i ESA-e, Multifunkcionalna pametna stakla sa hologramsom...

Najnovije nadogradnje Wi-Fi mreže sedme generacije...

Wi-Fi alijansa sada zvanično sertifikuje uređaje koji podržavaju Wi-Fi 7, narednu generaciju bežičnog internet-a za kućne...

Šta donosi ažuriranje One UI 6.1?...

Ažuriranje One UI 6.1 će biti dostupno za seriju Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z...

Clear 2 je šaljiva aplikacija za...

Clear je bio jedna od najzanimljivijih, najinovativnijih i najlepših aplikacija za to-do listu. Umesto dugmića i...

Top 5: vidžetea za vremensku prognozu...

Iako je vreme tema o kojoj se samo usput priča tokom neobaveznog razgovora, to je jedan...

Saudijska Arabija gradi futuristički skijaški centar...

Ništa ne odstupa više od slike koju većina ljudi ima o Saudijskoj Arabiji od zimske čarolije....

Naredna dimenzija u prilagođavanju

Ski čizme su tradicionalno kasnile za snowboard čizmama kada je u pitanju praktičnost zakopčavanja. BOA sistem,...