Zvučnik Q Acoustics 5020 donosi dinamički zvuk u vaš dom

Model 5020 je moćni, muzikalni stereo zvučnik kompanije Q Acoustics koji donosi bogat zvuk i puno zabave.

Po hijerarhiji je smešten između modela Q Acoustics 3000i i Concept serije, kao rešenje za ljude koji žele da u svom domu naprave stereo sistem za slušanje muzike ili prostorno ozvučenje za kućni bioskop. Zvučnik 5020 kombinuje lekcije koje je kompanija naučila radom na nešto jeftinijim modelima, dok istovremeno koristi tehnologiju sa Concept modela, pa tako nudi najbolje od oba sveta – prilično pristupačan stereo zvučnik sa premijum specifikacijama.

Novi drajver srednjih tonova i basova ima dizajn kontinualnog zakrivljenog konusa koji u kompaniji Q Acoustic opisuju kao „jednodelni, glatki, neprekinuti zakrivljeni profil“. Cilj je da se obezbedi bolja integracija sa tviter zvučnikom visoke frekvencije kao i superioran bas.

Pomenuti tviter zvučnik visoke frekvencije je hermetički zatvoren i mehanički izolovan (on suštinski lebdi) od zvučne izolacije kako bi bio zaštićen od unutrašnjeg pritiska kućišta i rezonancije koja dolazi od drajvera srednjih tonova i basova. P2P (Point-2-Point) je unutrašnji sistem učvršćivanja koji ukrućuje kućište kako bi se smanjile vibracije nižih frekvencija i poboljšala zvučna slika koju stvara Q Acoustics 5020.

Još neki detalji vredni pomena uključuju frekvencijski odziv od 53 Hz do 30 kHz, osetljivost od 87,9 dB i minimalna impedansa od 3,3 oma (nominalna impedansa od 6). U kompaniji Q Acousitcs preporučuju napajanje od 25-100 W preko pojačala.

Performanse

Ono što karakteriše ovaj novi zvučnik je slično bogatstvo zvuka koje je prisutno i u mnogim drugim Q Acoustics zvučnicima, kao i jake i moćne niskofrekventne performanse, i prostrana zvučna slika.

Ali ono po čemu se jasno razlikuje od serije 3000i jeste osećaj veličine, energije i snage koju proizvodi model 5020. Toplina je primetna, a model 5020 nema isti nivo preciznosti i oštrine koji karakteriše Concept 30 zvučnike – ovo nije tako analitičan i precizan stereo zvučnik, ali kada pronađete pravu jačinu zvuka, on postaje izuzetno zabavan.

U paru sa dvojcem kompanije Cambridge Audio – plejerom CXN v2 i stereo pojačalom CXA61, zvučnik 5020 isporučuje fluidan, bogat i muzikalan zvuk. Ovaj zvučnik verodostojno prenosi magnitudu i težinu niskih frekvencija koje prate svaku pesmu, ali ti basovi ne postanu dominantni fokus pesme a zvučnik ne utiče negativno na frekvencije srednjeg opsega.

Uprkos bogatom zvuku, model 5020 ne zaostaje ni po pitanju ritmičkih sposobnosti – on je dinamičan, bas je solidan i agilan, odlično pokriva tranzicije od brzog ka sporom ritmu i obrnuto, a bogatstvo srednjih/niskih frekvencija donosi prelep osećaj detaljnog zvuka i basova.

Zaključak

Zvučnik Q Acoustics 5020 nastavlja tamo gde je stao njegov pristupačniji prethodnik iz serije 3000i, ali donosi više energije, grandioznosti i basa. Njegova veličina bi mogla da bude problem po pitanju nalaženja prostora gde biste mogli da ga smestite, ali svakako je u pitanju još jedan pun pogodak kompanije Q Acoustics. Zvučnik odličnog izgleda koji je muzički neverovatno zabavan.

upoznajmo se, klik > Like

ne propustite

Povezani naslovi

IFA 2022: Premijum robot prečišćivač vazduha koji spaja...

On ne samo da filtrira i dezinfikuje vazduh,...

Pratite kvalitet vazduha sa novim Aqara dodatkom za...

Proizvođač pametnih kućnih uređaja Aqara ima novi gedžet...

Sonus faber Stradivari – najprefinjeniji nivo visokih performansi

Stradivari predstavlja otelotvorenje filozofije kompanije Sonus faber. Novi...

IFA 2022: Bežični Kärcher usisivači za velike i...

Kärcher proširuje svoju ponudu bežičnih uređaja dodatkom dva...

Usisivači koji obezbeđuju lakoću besprekornog čišćenja

Kompanija LG Electronics (LG) prikazala je nove sposobnosti...

Želite da udvostručite ili utrostručite površinu ekrana?

Kada radite u kancelariji naviknete se na određene...

Kućni bioskop koji ima dušu

Jedna od omiljenih stvari koje kućni tipovi vole...

CES 2021: CORDZERO za impresivne rezultate čišćenja

Najnoviji bežični usisivač - LG CordZeroThinQ A9 Kompressor+...

Prvi Sony 8K televizori u prodaji polovinom godine

ZG9 8K HDR Full Array LED TV nudi...

IFA 2022: Siemens je zadivio sve „novim načinom...

Najnoviji pametni aparati ove kompanije obavljaju poslove koje...
- Advertisement -

Možda vas interesuje...

Sdsm+ Suzuki dijagnostički sistem mobile plus

Uživajte u komfornom životu na vodi sa ovom...

Dobro došao Suzuki DF300B

Kompanija Suzuki Motor Corporation sa zadovoljstvom predstavlja potpuno...

Sea Ray 250 Sun Sport – Zagarantovana zabava

Sea Ray 250 Sun Sport je pravi brod...

Jeanneau DB 37 – Novo iskustvo dnevnog krstarenja

Sa tako posebnim dizajnom, Jeanneau DB 37 može...

Sea Ray SLX 260 – Čista radost

Profil mu je brz i sportski, enterijer je...

Maserati GranTurismo Trofeo PrimaSerie 75th – 1 od...

Maserati GranTurismo Trofeo PrimaSerie 75th nastaje na 75....

Jeanneau Cap Camarat 10.5 CC – Najveći model...

Jeanneau predstavlja najveći model sa centralno postavljenom konzolom...

Sea Ray 320 Sundancer Coupe – Kruzer sa...

Kruzer ili gliser, kako god da nazovete Sea...

Saxdor 270 GTO – Sledeća velika senzacija

Saxdor je na međunarodnom sajmu nautike u Sautemptonu...

X-Boat 37 – Kreiran da oduševi

X-Boat 37 odlikuju izuzetan dizajn i prostrane korisne...
Po hijerarhiji je smešten između modela Q Acoustics 3000i i Concept serije, kao rešenje za ljude koji žele da u svom domu naprave stereo sistem za slušanje muzike ili prostorno ozvučenje za kućni bioskop. Zvučnik 5020 kombinuje lekcije koje je kompanija naučila radom na nešto jeftinijim modelima, dok istovremeno koristi tehnologiju sa Concept modela, pa tako nudi najbolje od oba sveta – prilično pristupačan stereo zvučnik sa premijum specifikacijama. Novi drajver srednjih tonova i basova ima dizajn kontinualnog zakrivljenog konusa koji u kompaniji Q Acoustic opisuju kao „jednodelni, glatki, neprekinuti zakrivljeni profil“. Cilj je da se obezbedi bolja integracija sa tviter zvučnikom visoke frekvencije kao i superioran bas. Pomenuti tviter zvučnik visoke frekvencije je hermetički zatvoren i mehanički izolovan (on suštinski lebdi) od zvučne izolacije kako bi bio zaštićen od unutrašnjeg pritiska kućišta i rezonancije koja dolazi od drajvera srednjih tonova i basova. P2P (Point-2-Point) je unutrašnji sistem učvršćivanja koji ukrućuje kućište kako bi se smanjile vibracije nižih frekvencija i poboljšala zvučna slika koju stvara Q Acoustics 5020. Još neki detalji vredni pomena uključuju frekvencijski odziv od 53 Hz do 30 kHz, osetljivost od 87,9 dB i minimalna impedansa od 3,3 oma (nominalna impedansa od 6). U kompaniji Q Acousitcs preporučuju napajanje od 25-100 W preko pojačala.

Performanse

Ono što karakteriše ovaj novi zvučnik je slično bogatstvo zvuka koje je prisutno i u mnogim drugim Q Acoustics zvučnicima, kao i jake i moćne niskofrekventne performanse, i prostrana zvučna slika. Ali ono po čemu se jasno razlikuje od serije 3000i jeste osećaj veličine, energije i snage koju proizvodi model 5020. Toplina je primetna, a model 5020 nema isti nivo preciznosti i oštrine koji karakteriše Concept 30 zvučnike – ovo nije tako analitičan i precizan stereo zvučnik, ali kada pronađete pravu jačinu zvuka, on postaje izuzetno zabavan. U paru sa dvojcem kompanije Cambridge Audio – plejerom CXN v2 i stereo pojačalom CXA61, zvučnik 5020 isporučuje fluidan, bogat i muzikalan zvuk. Ovaj zvučnik verodostojno prenosi magnitudu i težinu niskih frekvencija koje prate svaku pesmu, ali ti basovi ne postanu dominantni fokus pesme a zvučnik ne utiče negativno na frekvencije srednjeg opsega. Uprkos bogatom zvuku, model 5020 ne zaostaje ni po pitanju ritmičkih sposobnosti – on je dinamičan, bas je solidan i agilan, odlično pokriva tranzicije od brzog ka sporom ritmu i obrnuto, a bogatstvo srednjih/niskih frekvencija donosi prelep osećaj detaljnog zvuka i basova.

Zaključak

Zvučnik Q Acoustics 5020 nastavlja tamo gde je stao njegov pristupačniji prethodnik iz serije 3000i, ali donosi više energije, grandioznosti i basa. Njegova veličina bi mogla da bude problem po pitanju nalaženja prostora gde biste mogli da ga smestite, ali svakako je u pitanju još jedan pun pogodak kompanije Q Acoustics. Zvučnik odličnog izgleda koji je muzički neverovatno zabavan.