Zvučnik Q Acoustics 5020 donosi dinamički zvuk u vaš dom

Model 5020 je moćni, muzikalni stereo zvučnik kompanije Q Acoustics koji donosi bogat zvuk i puno zabave.

Po hijerarhiji je smešten između modela Q Acoustics 3000i i Concept serije, kao rešenje za ljude koji žele da u svom domu naprave stereo sistem za slušanje muzike ili prostorno ozvučenje za kućni bioskop. Zvučnik 5020 kombinuje lekcije koje je kompanija naučila radom na nešto jeftinijim modelima, dok istovremeno koristi tehnologiju sa Concept modela, pa tako nudi najbolje od oba sveta – prilično pristupačan stereo zvučnik sa premijum specifikacijama.

Novi drajver srednjih tonova i basova ima dizajn kontinualnog zakrivljenog konusa koji u kompaniji Q Acoustic opisuju kao „jednodelni, glatki, neprekinuti zakrivljeni profil“. Cilj je da se obezbedi bolja integracija sa tviter zvučnikom visoke frekvencije kao i superioran bas.

Pomenuti tviter zvučnik visoke frekvencije je hermetički zatvoren i mehanički izolovan (on suštinski lebdi) od zvučne izolacije kako bi bio zaštićen od unutrašnjeg pritiska kućišta i rezonancije koja dolazi od drajvera srednjih tonova i basova. P2P (Point-2-Point) je unutrašnji sistem učvršćivanja koji ukrućuje kućište kako bi se smanjile vibracije nižih frekvencija i poboljšala zvučna slika koju stvara Q Acoustics 5020.

Još neki detalji vredni pomena uključuju frekvencijski odziv od 53 Hz do 30 kHz, osetljivost od 87,9 dB i minimalna impedansa od 3,3 oma (nominalna impedansa od 6). U kompaniji Q Acousitcs preporučuju napajanje od 25-100 W preko pojačala.

Performanse

Ono što karakteriše ovaj novi zvučnik je slično bogatstvo zvuka koje je prisutno i u mnogim drugim Q Acoustics zvučnicima, kao i jake i moćne niskofrekventne performanse, i prostrana zvučna slika.

Ali ono po čemu se jasno razlikuje od serije 3000i jeste osećaj veličine, energije i snage koju proizvodi model 5020. Toplina je primetna, a model 5020 nema isti nivo preciznosti i oštrine koji karakteriše Concept 30 zvučnike – ovo nije tako analitičan i precizan stereo zvučnik, ali kada pronađete pravu jačinu zvuka, on postaje izuzetno zabavan.

U paru sa dvojcem kompanije Cambridge Audio – plejerom CXN v2 i stereo pojačalom CXA61, zvučnik 5020 isporučuje fluidan, bogat i muzikalan zvuk. Ovaj zvučnik verodostojno prenosi magnitudu i težinu niskih frekvencija koje prate svaku pesmu, ali ti basovi ne postanu dominantni fokus pesme a zvučnik ne utiče negativno na frekvencije srednjeg opsega.

Uprkos bogatom zvuku, model 5020 ne zaostaje ni po pitanju ritmičkih sposobnosti – on je dinamičan, bas je solidan i agilan, odlično pokriva tranzicije od brzog ka sporom ritmu i obrnuto, a bogatstvo srednjih/niskih frekvencija donosi prelep osećaj detaljnog zvuka i basova.

Zaključak

Zvučnik Q Acoustics 5020 nastavlja tamo gde je stao njegov pristupačniji prethodnik iz serije 3000i, ali donosi više energije, grandioznosti i basa. Njegova veličina bi mogla da bude problem po pitanju nalaženja prostora gde biste mogli da ga smestite, ali svakako je u pitanju još jedan pun pogodak kompanije Q Acoustics. Zvučnik odličnog izgleda koji je muzički neverovatno zabavan.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde