Nokia 2.2 – najnovija dostignuća u oblasti veštačke inteligencije

Kompanija HMD Global, dom Nokia telefona, najavila je novi Nokia 2.2 telefon.

Novi model korisnicima pruža sofisticirane funkcije za fotografisanje pri slabom osvetljenju koje pokreće veštačka inteligencija kao i aplikaciju Google Assistant dostupnu samo jednim pritiskom na dugme.

Nokia 2.2 je prvi Nokia pametni telefon druge serije koji je deo Android One programa, donoseći najnovije Android iskustvo na modernom ekranu dijagonale 5,7 inča koji ima diskretni selfie-notch.

Ovaj model se isporučuje sa Android 9 Pie sistemom i spreman je za Android Q, što znači da će tokom dve godine dobijati ažuriranja operativnog sistema i tri godine mesečnih bezbednosnih ažuriranja, obezbeđujući korisnicima pristup poslednjim Android inovacijama.

Juho Sarvikas direktor proizvodnje u kompaniji HMD Global je izjavio:

“Verujemo da vrhunske industrijske inovacije treba da budu dostupne svima. Sa Nokia 2.2 telefonom donosimo najnovija iskustva koja pruža tehnologija veštačke inteligencije većem broju ljudi nego ikada pre. To podrazumeva funkciju kao što je biometrijsko otključavanje prepoznavanjem lica koja omogućava dodatnu bezbednost vašeg telefona, opcije fotografisanja podržane tehnologijom veštačke inteligencije, aplikacije kao što su Google objektiv i Google Assistant koji se aktivira pritiskom na dugme i menja način na koji fanovi komuniciraju sa svojim telefonom. Nokia 2.2 se priključuje našoj Android One porodici, i kao svi Nokia pametni telefoni, nudi iskustvo koje postaje sve bolje. Uz dve godine ažuriranja operativnog sistema i tri godine zagarantovanih mesečnih bezbednosnih ažuriranja, Nokia 2.2 je spremna za Android Q i vremenom postaje sve bolja.”

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde