TOP 5: Motocikala za kampovanje u 2023. godini

Ovo su najbolji motocikli za bilo koju vrstu kampovanja.

Kampovanje predstavlja jedan od najboljih načina da pobegnete od frustracija svakodnevnog života, a ako na kampovanje idete motorom to čini celo iskustvo još boljim. Kampovanje, međutim, ne znači isto za svakoga – neki ljudi vole da preživljavaju daleko od civilizacije poput Ber Grilza, dok drugi žele da spavaju na udobnom dušeku i imaju pristup tuševima. Koji god da ste tip kampera, postoji motocikl koji je idealan za vas. Mi smo odabrali pet najboljih modela koji će zadovoljiti potrebe svih ljubitelja kampovanja.

Za solo preživljavače

Recite zbogom civilizaciji zauvek sa motociklom Yamaha XT250. Jedna od najekstravagantnijih funkcija ovog motora je električno paljenje, pa ne morate da brinete da će država preko GPS-a pratiti gde se nalazite. Ovaj lagani model ima motor od 249cc sa vazdušnim hlađenjem i napravljen je da savlada skoro svaku vrstu terena. Ima rezervoar od 10 litara i potrošnju od 3 litre na 100 kilometara, što znači da imate autonomiju od nešto preko 315 km sa punim rezervoarom. Na zadnji kraj možete komotno da nakačite vreću za spavanje ili ranac, a vitka šasija motociklu daje okretnost i olakšava manevrisanje kroz guste šumske predele.

CENA: $5,299  

Za ljubitelje udaljenih predela

Honda XR650L je radilica koja može da savlada svaku vrstu terena. Dovoljno je lagan da se izbori sa svim preprekama a opet dovoljno robustan da ponese svu kampersku opremu koja vam je potrebna kao i karton piva koji ste obećali prijateljima da ćete poneti. Jednocilindarski motor od 644 cc sa vazdušnim hlađenjem ima više nego dovoljno snage kada vam je to potrebno, a podesivo vešanje sa dugim hodom obezbeđuje udobnu vožnju u različitim uslovima. Rezervoar od 10,5 litara uz potrošnju od 4,5 litre na 100 km je dovoljan za vikend putovanje, a dizajn osmišljen za off-road vožnju stvoren je za uživanje u divljini.

CENA: $6,999 

Za „jednom se živi“ kampovanje

Na modelu KTM 890 Adventure R izgledaćete nesumnjivo kul jer to je fenomenalna mašina, sposobna da izvrši sve zadatke koje joj zadate, na drumu i van njega. On nudi nekoliko režima vožnje koji su pogodni za sve vrste terena, kao i sofisticirano vešanje i dizajn šasije, a sve to u paru sa uzbudljivim motorom od 899 cc. Sa ovim motorom definitivno možete da se zaputite u divlje predele, ali on je isto tako zabavan i na asfaltu. Odlična je opcija za kampere koji žele malo uzbuđenja na putu do odredišta i koji takođe možda malo žele da se pokažu. Dodajte u priču par kutija sa brzim otvaranjem u koje možete da spakujete osnovne kamperske potrepštine i spremni ste za avanturu.

CENA:  $15,199.00

Za sofisticirano, ali i dalje autentično kampovanje

BMW R 1250 GS Adventure: Sofisticiran i izdržljiv, baš kao i vi. Stigli ste do trenutka u životu kada ubirete plodove svog rada, deca su otišla na fakultet, a zov prirode je ponovo toliko jak da ga ne možete ignorisati. Prepodobni BMW R 1250 GS Adventure je jedina podobna mašina za vas, sa prelepim dizajnom, paketom elektronike i fenomenalnim performansama. Potrebna je iskusna ruka da ukroti njegov dvocilindarski boxer motor od 1.254 cc dok se krećete po izuzetno teškom terenu, ali niko nema više iskustva od vas. Naravno, uzeli ste i Premium paket, jer neće kolega biti jedini ko na ovom putovanju ima dinamičko vešanje, ručke sa grejačima i profi režime vožnje…

CENA: $20,345

Za kampovanje sa rezervisanim mestom

Ako nemate vremena za mukotrpna putovanja do kampa, rezervišite mesto u svom omiljenom kampu i spakujte se u svoj Tri Glide Ultra motocikl, a dobijate bonus poene ako ponesete i prikolicu.

Nemate vremena niti energije za naporne šumske avanture i nema šanse da idete na kampovanje bez vašeg toplog šatora sa dve sobe, bračnog dušeka, šporeta na gas, prenosivog frižidera, blendera na solarni pogon i ostale opreme. Zato vi birate udobnost kampa sa rezervisanim mestom, i zato vozite Harley-Davidson Tri Glide Ultra sa prikolicom. Tri Glide Ultra je luksuzno prevozno sredstvo za vozača i za saputnika, jer nudi praktično sve moguće stavke koje se tiču udobnosti dok vam i dalje omogućava da osetite vetar u kosi. Instalacija prikolice nije preskupa, par stotina dolara, a sama prikolica će vas koštati par hiljada, ali vredi svaku paru kada sedite pored logorske vatre, pijuckate pivo i gledate u zvezde.

CENA: $36.499

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde