TEST: CUPRA Leon 1.5 eTSI DSG – Ne traži od vas, ali vam može obezbediti brzu vožnju

Zakleti je neprijatelj ležećih policajaca, i ostalih neravnina na putu.

Da da, CUPRA Leon je sportska varijanta Seat Leona. Ali koliko je zapravo drugačiji od klasičnog porodičnog konfekcijskog broja? Mogli bi ukratko napisati „dosta.“ Već na prvi pogled farba je drugačija. Sedišta su sportska, a sportski (Cupra) mod vožnje ga pretvara u mladića pre stečene familije. Ima još nekih vizuelnih efekata radi povećanja užitka vožnje i generalno većeg zadovoljstva imanja automobila koji je večno mlad…

Da krenemo redom; auto kao takav je već par godina na tržištu. Koncepcijski je isti kao i VW Golf i/ili Audi A3, no sa sobom nosi izvesni šarm i osmeh Španije.

Kad ga ugledate, boja automobila je … nerealna. Odlično mu stoji, a i on je dobro nosi. Mat boja se retko viđa na ulici, i po tome je Cupra skoro pa jedinstvena. Uglavnom se viđa Formentor, a ponekad prođe i Leon. Pešaci mu se obraduju sa širokim osmehom. Osim Cupre, ostali matirani automobili imaju foliju na sebi, dok je na Cupra modelima takva direktno s fabričke trake. Mana ove boje je pažljivo pranje. Morate ga čistiti polako i sa puno ljubavi. Automatske četke nikako!

Skladnih je linija, sa po kojom oštrom crtom; tek da vam zaigra srce kad ga ugledate. I spolja i unutra je dimenzija za četiri osobe. Zapremina prtljažnika je u proseku klase; pravilnog je oblika i u njega staju dva srednja i dva mala kofera, zajedno sa još po kojom kesom. Prtljažnik će istrpeti 5 do 7 dana puta, dok za duža putovanja preporučujemo krovni gepek.

Glavna stvar u korišćenju auta je kako je unutra organizovan. Osim što je sedište baš nisko postavljeno, na ostalo se ne možemo požaliti. Nije minus ni pozicija sedišta, samo smo se odvikli. Obično se srećemo da drugačijim uređenjem i visoko podignutim vozačkim mestom. Uprkos niskoj poziciji, preglednost puta je odlična. Prednja sedišta su odlično profilisana. Dobro drže telo i vrlo su udobna. Zadnja sedišta su… …dovoljno velika, komotna i udobna i za vožnje duže od 500 km.

Centralni retrovizor zatamnjuje svetla farova koja bi vas inače oslepela. Kako ste pozicionirani nisko, okolni farovi vam češće blješte pravo u oči. Bočni retrovizori daju dobar pregled na put tokom vožnje, ali nisu na visini zadatka kad dođe red na parkiranje. Zadnji deo vozila se ne vidi u potpunosti. U paru s njima su i senzori koji pište za dlaku prerano, po našem ukusu. Zadnja kamera, u paru sa senzorima i pratećom grafikom, skupa daje dobar pregled situacije i kuda će se kretati auto u trenutnoj postavci prednjih točkova, i taj par informacija vam daje više nego retrovizori.

Ambijentalno osvetljenje se sastoji od jedne linije od sredine vrata, ispod vetrobrana, pa do sredine vrata suvozača. Tokom dana se ne pali, već tek kad se napolju zamrači. Dodatna funkcija je upozorenje za vozilo u mrtvom uglu. Deo trake koji je u vratima, a najbliži A stubu treperi žuto-narandžastom bojom kada se drugo vozilo nađe u „nebranjenom“ delu. Na taj način lakše vidite potencijalnu opasnost – informacija je 5 do 10 stepeni bliža oku, nije u perifernom vidu.

Upravljanje ekranom multimedije traži dodatnu pažnju. Nema tastere oko sebe, već se za sve koristi isključivo tač skrin. Voleli bi da se vrate makar tasteri za manipulaciju klima uređajem. Iako deluje da smo primetili samo loše stvari, već posle nekoliko dana smo se navikli na Cupra postavku kao takvu, i normalno je koristili. Ekran je dovoljno veliki i lako čitljiv, a njegova reakcija na naše komande je zadovoljavajuće brza.

Centralna konzola između vozača i suvozača je previše plastična. I to ona tvrda i jeftina. Po nama, ima loše raspoređen prostor. Tu je automatski menjač, i to je to. Skroz na kraju je wireless punjač za telefon. Sporo puni telefon, a mnogo ga greje. Pri tom, nema dugme za isključivanje punjenja. Na njoj je samo menjač – nema dodatnih komandi (prečica) ka meniju na ekranu multimedije. Generalno smo imali problem gde staviti sve lične stvari koje svakodnevno nosimo sa sobom.

Realno gledano, kupci CUPRA-e se njoj okreću iz drugih razloga. Motor i vožnja su im prioritet. Na papiru ne deluje nešto specijalno sa motorom od litar i po i sa 150 KS. Slične opcije postoje i kod gore navedenih „konkurenata“ iz iste kuće, jedino što su oni malo hladniji, sa severa.

Svaki put kad upalite motor podrazumevani mod vožnje je neki srednji režim. Nije ni sportski a nije ni penzionerski. Reakcija motora je prihvatljivo brza. Oseća se da postoji dodatne snage kad god vam zatreba. Po uključivanju sportskog moda, auto se transformiše u zavisnika od brzine. Od vozača se tada traži veća pažnja i jače držanje volana. Prosto zato što je noga više i intenzivnije na papučici gasa. Uključite li CUPRA mod, dešava se transformacija od male mace do brzog geparda.

Bez obzira na dobra i udobna sedišta, u vožnji se oseća svaka neravnina na putu, a ležeći policajci su mu smrtni neprijatelji. Baš je ekstremno tvrdo vešanje. Moraćete više paziti na put pred vama i shodno njemu prilagoditi brzinu. Definitivno nije za sporedne gradske puteve gde su ležeći policajci previše zastupljeni. Posle par dana vožnje sami ćete se orijentisati na glavne puteve. Van grada, po međugradskim putevima ga je milina voziti. Radovaćete se svakoj krivini i svakom pravcu. CUPRA Leon je za vozače kojima nije bitan razlog vožnje, sve dok se treba voziti do tačke B, C, D… i nazad. I posle opet do nove tačke. Razloga za radost putovanju je mnogo. Verujemo da će vlasnici ovog vozila to brzo ustanoviti.

CUPRA Leon 1.5 eTSI DSG – SPECS:

Motor

Benzinski, 4 cilindra, EURO 6, 1498 ccm, 150 KS, 250 Nm 

Snaga sistema

150 ks

Menjač

DSG 7-stepeni

Ubrzanje

8,7 s

Maksimalna brzina

217 km/h

Potrošnja (na testu) 

7,1l / 100 km

Dimenzija

4.398 x 1.799 x 1.467 mm, 1395 kg

Kapacitet prtljažnika

380 l

reakcija motora i upravljivost vozila, udobnost korišćenja

tempomat nije adaptivni, nedostaju analogne kontrole na centralnoj konzoli

Cena: od 29,567 EUR, testirani 38,334 EUR

Utisak sa testa

TECH
LIFESTYLE
CENA

Ukupni utisak

CUPRA Leon direktno prenosi informacije s puta. Vozač je blizu asfalta, i ima direktnu vezu između papučice gasa i oslobođene količine adrenalina.

upoznajmo se, klik > Like

ne propustite

Povezani naslovi

BICIKL KOJI SE TRANSFORMIŠE U NAMEŠTAJ

Zamislite da možete da idete biciklom do posla...

IWC slavi osamdesetu godišnjicu od kako je Antoan...

Pored toga što je obarao rekorde kao pilot,...

ROLLS-ROYCE PREDSTAVLJA WRAITH EAGLE VIII COLLECTION

Rolls-Royce Motor Cars je predstavio svoj najnoviji kolekcionarski...

Toyota za TAXI prevoznike!

U svetlu usvojene Uredbe Vlade Srbije u vezi...

Futuristička Hinckley jahta

Hinckley Yachts brend proizvodi inovativne jahte od kako...

Novi rekord HONDA Type R

Hondin najekstremniji Type R do sada, Civic Type...

Roger Dubuis Excalibur Huracán STO – Novi žestoki...

Zašto biste kršili pravila kad možete da izmislite...

Sa Reddick Voyager modularnom gitarom možete biti vlasnik...

Modularno sve je jedna od fantazija koje je...

Frederique Constant Highlife sportski sat sa večnim kalendarom

Novi Highlife Perpetual Calendar Manufacture je dostupan u...

Lamborghini i 3T predstavljaju dva ekskluzivna nova bicikla

Saradnja između kompanija Lamborghini i 3T, čuvenih po...
- Advertisement -

Možda vas interesuje...

GIRO AEROHEAD II TRKAČKA KACIGA JE SUPER ČUDNA,...

Ono što ovde vidite nije kaciga iz naučnofantastičnog...

Dron TY-3R je u osnovi leteći splav za...

Kada je sigurnost na otvorenoj vodi u pitanju,...

TOP 5: Pametnih kućnih centara

Postoji desetine pametnih uređaja – sijalice, brave, displeji,...

MOONDROP MIAD01 5G SMARTPHONE HIFI AUDIO UREĐAJ: IMA...

Gotovo svi moderni pametni telefoni fokusirani su na...

Samsung AI dom

Kompanija Samsung Electronics premijerno je na našem tržištu...

HONOR je na VivaTech događaju predstavio inovativnu četvoroslojnu...

Globalni tehnološki brend HONOR debitovao je na VivaTech...

Trek CarBack radar za bicikle

Novi Trek CarBack jedinica se hvali nizom funkcija...

TOP 5: Vinilskih dodataka za početnike

Šuštanje igle, topao zagrljaj analognog zvuka – vinil...

Najbolji način za nadogradnju zvuka na telefonu

Fiio je ponovo uspeo sa KA11. USB DAC...

Možete dobiti kompletniju sliku zdravlja sa novim Garmin...

Garmin predstavlja još jedan alat za korisnike koji...
CUPRA Leon direktno prenosi informacije s puta. Vozač je blizu asfalta, i ima direktnu vezu između papučice gasa i oslobođene količine adrenalina.TEST: CUPRA Leon 1.5 eTSI DSG - Ne traži od vas, ali vam može obezbediti brzu vožnju