CES 2023: Radni sto/sobni bicikl vam omogućava da punite laptop okretanjem pedala

Acer je na CES 2023 sajmu u Las Vegasu predstavio uređaj po imenu eKinekt BD 3. Dok vozač pedala sedeći na sobnom biciklu koji je istovremeno i radni sto, on pretvara kinetičku energiju u električni napon. Sat vremena konstantnog okretanja pedala pri 60 obrtaja po minutu može da generiše 75 vati snage. Sa dva USB-A porta i jednim USB-C možete da punite više mobilnih uređaja istovremeno. Ovaj bicikl-radni sto dolazi sa LED lampicom koja pokazuje da je punjenje u toku i pali se kada pedale počnu da se okreću, signalizirajući da se kinetička energija pretvara u električnu.

Tu su i LCD ekran kao i prateća mobilna aplikacija koji vozaču pružaju informacije o njegovom učinku. Aplikacija u realnom vremenu pruža informacije o dužini vožnje, pređenoj razdaljini i brzini, kao i procenjenom broju utrošenih kalorija i broju vati generisanih pedalanjem. Za još preciznije praćenje vozači mogu u aplikaciju da unose podatke kao što su njihova visina, težina, pol i godište.

Radni sto možete da postavite u dve pozicije: u Radnom režimu površina stola pomera se bliže stolici da biste mogli da sedite uspravno dok kuckate i okrećete pedale. U Sportskom režimu površina stola je gurnuta unapred kako biste mogli da se nagnete i ostvarite veću snagu prilikom pedalanja.

Sto i stolica na eKinekt uređaju su podesivi po visini, a možete da podešavate i otpor pedala. Uređaj dolazi sa kukom za torbu i držačem za piće, a Acer takođe naglašava da je okvir ovog bicikla-radnog stola napravljen od reciklirane (PCR) plastike.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde