eSIM kartice će promeniti način na koji mislite o mobilnom internetu i bezbednosti

Možda još niste toga svesni, ali nalazimo se na ivici revolucije u telekomunikacijama.

SIM kartica – ta klimava, plastična pločica koja je neizostavni deo naših mobilnih telefona još od prošlog veka – sada se nalazi u fazi svog postojanja kada joj preti odlazak u penziju. U nastavku pročitajte sve što treba da znate o njenom nasledniku: eSIM digitalnoj kartici.

eSIM je skraćenica za Electronic Subscriber Identity Module i to je u suštini SIM kartica koju možete da programirate. To znači da ona nikada ne mora da napusti vaš uređaj, što dalje znači da nikada nećete morati da kopate po kutijama sa alatom tražeći alatku za vađenje SIM kartice niti čekati drugu SIM karticu da vam stigne poštom. Sve što će vam biti potrebno kada želite da promenite provajdera ili odete u inostranstvo jeste da skenirate QR kod.

Pored toga, sa eSIM karticom ne morate da brinete o romingu. Unapred ćete znati tačno gde možete da idete i koliko će vas to koštati, što će vam omogućiti da prelazite granice tokom poslovnih ili privatnih putovanja bez ijedne brige na svetu. To isto važi i za bezbednost. Bilo da ste toga svesni ili ne, tradicionalne SIM kartice su laka meta za krađu, kloniranje ili zamenu, dok eSIM predstavlja neosvojivu tvrđavu, jer zahteva aktivacioni kod i ne dozvoljava deljenje ličnih podataka ako vi to eksplicitno ne dozvolite.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde