eSIM kartice će promeniti način na koji mislite o mobilnom internetu i bezbednosti

Možda još niste toga svesni, ali nalazimo se na ivici revolucije u telekomunikacijama.

SIM kartica – ta klimava, plastična pločica koja je neizostavni deo naših mobilnih telefona još od prošlog veka – sada se nalazi u fazi svog postojanja kada joj preti odlazak u penziju. U nastavku pročitajte sve što treba da znate o njenom nasledniku: eSIM digitalnoj kartici.

eSIM je skraćenica za Electronic Subscriber Identity Module i to je u suštini SIM kartica koju možete da programirate. To znači da ona nikada ne mora da napusti vaš uređaj, što dalje znači da nikada nećete morati da kopate po kutijama sa alatom tražeći alatku za vađenje SIM kartice niti čekati drugu SIM karticu da vam stigne poštom. Sve što će vam biti potrebno kada želite da promenite provajdera ili odete u inostranstvo jeste da skenirate QR kod.

Pored toga, sa eSIM karticom ne morate da brinete o romingu. Unapred ćete znati tačno gde možete da idete i koliko će vas to koštati, što će vam omogućiti da prelazite granice tokom poslovnih ili privatnih putovanja bez ijedne brige na svetu. To isto važi i za bezbednost. Bilo da ste toga svesni ili ne, tradicionalne SIM kartice su laka meta za krađu, kloniranje ili zamenu, dok eSIM predstavlja neosvojivu tvrđavu, jer zahteva aktivacioni kod i ne dozvoljava deljenje ličnih podataka ako vi to eksplicitno ne dozvolite.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

GoPro Hero 12 Black –...

GoPro Hero 12 Black - TECH Hero 12 Black nudi nekoliko funkcija koje bi mogle biti zanimljive...

Px8 neverovatan zvuk ima svoju cenu

Bowers & Wilkins je napravio Px8 slušalice audiofilskog kvaliteta koje imaju neverovatan zvuk  i zaslužuju mesto...

Podloga za sto koja bežično puni...

Dizajniran kao sve-u-jednom podloga koja se postavlja na vaš radni prostor, JSD istovremeno može puniti sve...

Natasha: Bamboo Smart Travel gitara

Koncept Natasha putujuće gitare ili tihe gitare je prilično pametan. Akustične gitare se oslanjaju na rezonancu kako...

Svilenkasta maska za oči Trinny Woodall...

Iako su sjajne za blokiranje dodatne svetlosti i omogućavanje vašem telu da se prirodno isključi, maske...

Univerzalni dodatak za laptop

Laptopovi su postali toliko moćni i svestrani da brzo zamenjuju stone računare. MacBook Pro se snalazi...

Marshall Motif II ANC: Prvoklasne slušalice...

Marshall je otkrio nove Motif II ANC ušne slušalice, a najistaknutija poboljšanja su u oblastima audio...

Hibridni kamion pokriven solarnim panelima nudi...

Švedski istraživački projekat između Univerziteta Uppsala, Eksjö Mašin & Trak, Midsummer-a, Ernsts Ekspres, Dalakraft i Scania...

Panasonic testira staklene solarne panele koji...

„Perovskitske“ solarne ćelije su integrisane sa staklom da bi proizvele fotonaponski sloj koji je debljine samo...

TEST: Samsung Galaxy Tab S9 Ultra...

Tržište tableta je zamrlo. Retko ko plasira sledeći model, još ređe ih neko koristi. Veliki telefoni...
SIM kartica – ta klimava, plastična pločica koja je neizostavni deo naših mobilnih telefona još od prošlog veka – sada se nalazi u fazi svog postojanja kada joj preti odlazak u penziju. U nastavku pročitajte sve što treba da znate o njenom nasledniku: eSIM digitalnoj kartici. eSIM je skraćenica za Electronic Subscriber Identity Module i to je u suštini SIM kartica koju možete da programirate. To znači da ona nikada ne mora da napusti vaš uređaj, što dalje znači da nikada nećete morati da kopate po kutijama sa alatom tražeći alatku za vađenje SIM kartice niti čekati drugu SIM karticu da vam stigne poštom. Sve što će vam biti potrebno kada želite da promenite provajdera ili odete u inostranstvo jeste da skenirate QR kod. Pored toga, sa eSIM karticom ne morate da brinete o romingu. Unapred ćete znati tačno gde možete da idete i koliko će vas to koštati, što će vam omogućiti da prelazite granice tokom poslovnih ili privatnih putovanja bez ijedne brige na svetu. To isto važi i za bezbednost. Bilo da ste toga svesni ili ne, tradicionalne SIM kartice su laka meta za krađu, kloniranje ili zamenu, dok eSIM predstavlja neosvojivu tvrđavu, jer zahteva aktivacioni kod i ne dozvoljava deljenje ličnih podataka ako vi to eksplicitno ne dozvolite.