GoChess odigrava poteze onlajn protivnika na robotizovanoj šahovskoj tabli

Šahovski početnici kao i iskusni veterani mogu imati problem da pronađu ljude sličnog nivoa šahovskog znanja protiv kojih mogu da igraju. GoChess vam omogućava da protivnike nađete na internetu, a igrate na pravoj fizičkoj šahovskoj tabli sa figurama koje se robotski pomeraju. GoChess izgleda kao i svaka druga šahovska tabla, ali ona je povezana na prateću aplikaciju preko Bluetootha, a ispod providne površine nalazi se gomila maleckih robota sa točkićima.

Ti roboti pomeraju magnetne figure svuda po tabli, reagujući na poteze koje u realnom vremenu odigravaju protivnici koji se nalaze na različitim udaljenim lokacijama koji igraju na onlajn platformama kao što su Lichess ili Chess.com.

Protivnici mogu da igraju preko kompjuterske tastature i šahovske table na ekranu – ne moraju da koriste GoChess tablu, dok GoChess korisnici pomeraju svoje figure rukom, ali mogu da ih pomeraju i putem glasovnih komandi. Kada se figure pomeraju rukom, magnet u svakoj od figura biva detektovan od strane senzora u tabli, što omogućava sistemu da zna koja figura je pomerena na koje polje.

Pored igranja protiv drugih ljudi, možete da igrate i onlajn protiv kompjutera sa veštačkom inteligencijom koji nudi 32 nivoa težine. Bez obzira na to ko ili šta vam je protivnik, možete da se opredelite za pomoć u vidu podučavanja preko raznobojnih LED svetala ispod svakog polja koja se upale i sugerišu moguće, dobre i loše poteze.

Kada koristite aplikaciju za solo igranje, imate dodatnu mogućnost da rešavate šahovske probleme koji će unaprediti vaše veštine ili da gledate poteze iz čuvenih istorijskih šahovskih partija. Aplikacija pored toga čuva vaše odigrane partije, prati vaš napredak i predlaže načine na koje biste mogli da postanete bolji u šahu.

Za igranje šaha u pokretu, površina table opremljena senzorima i LED svetlima može da se ukloni i koristi samostalno, bez robota. Štaviše, kupci sa ograničenim budžetom mogu da kupe samo takvu postavku odvojeno – ona se zove GoChess Lite. A tablu naravno možete koristiti i kao staru dobru običnu šahovsku tablu, gde dva igrača ručno pomeraju svoje figure lice u lice.

Kickstarter donacije za ceo sistem kreću od 259$, a za Lite verziju od 219$ dok su planirane maloprodajne cene 379$ i 319$.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Px8 neverovatan zvuk ima svoju cenu

Bowers & Wilkins je napravio Px8 slušalice audiofilskog kvaliteta koje imaju neverovatan zvuk  i zaslužuju mesto...

Podloga za sto koja bežično puni...

Dizajniran kao sve-u-jednom podloga koja se postavlja na vaš radni prostor, JSD istovremeno može puniti sve...

Natasha: Bamboo Smart Travel gitara

Koncept Natasha putujuće gitare ili tihe gitare je prilično pametan. Akustične gitare se oslanjaju na rezonancu kako...

Svilenkasta maska za oči Trinny Woodall...

Iako su sjajne za blokiranje dodatne svetlosti i omogućavanje vašem telu da se prirodno isključi, maske...

Univerzalni dodatak za laptop

Laptopovi su postali toliko moćni i svestrani da brzo zamenjuju stone računare. MacBook Pro se snalazi...

Marshall Motif II ANC: Prvoklasne slušalice...

Marshall je otkrio nove Motif II ANC ušne slušalice, a najistaknutija poboljšanja su u oblastima audio...

Hibridni kamion pokriven solarnim panelima nudi...

Švedski istraživački projekat između Univerziteta Uppsala, Eksjö Mašin & Trak, Midsummer-a, Ernsts Ekspres, Dalakraft i Scania...

Panasonic testira staklene solarne panele koji...

„Perovskitske“ solarne ćelije su integrisane sa staklom da bi proizvele fotonaponski sloj koji je debljine samo...

TEST: Samsung Galaxy Tab S9 Ultra...

Tržište tableta je zamrlo. Retko ko plasira sledeći model, još ređe ih neko koristi. Veliki telefoni...

TOP 5 aplikacije za vežbanje kod...

Kada je u pitanju aplikacija za vežbanje kod kuće, izbor najbolje za vas će se bazirati...
Šahovski početnici kao i iskusni veterani mogu imati problem da pronađu ljude sličnog nivoa šahovskog znanja protiv kojih mogu da igraju. GoChess vam omogućava da protivnike nađete na internetu, a igrate na pravoj fizičkoj šahovskoj tabli sa figurama koje se robotski pomeraju. GoChess izgleda kao i svaka druga šahovska tabla, ali ona je povezana na prateću aplikaciju preko Bluetootha, a ispod providne površine nalazi se gomila maleckih robota sa točkićima. Ti roboti pomeraju magnetne figure svuda po tabli, reagujući na poteze koje u realnom vremenu odigravaju protivnici koji se nalaze na različitim udaljenim lokacijama koji igraju na onlajn platformama kao što su Lichess ili Chess.com. Protivnici mogu da igraju preko kompjuterske tastature i šahovske table na ekranu – ne moraju da koriste GoChess tablu, dok GoChess korisnici pomeraju svoje figure rukom, ali mogu da ih pomeraju i putem glasovnih komandi. Kada se figure pomeraju rukom, magnet u svakoj od figura biva detektovan od strane senzora u tabli, što omogućava sistemu da zna koja figura je pomerena na koje polje. Pored igranja protiv drugih ljudi, možete da igrate i onlajn protiv kompjutera sa veštačkom inteligencijom koji nudi 32 nivoa težine. Bez obzira na to ko ili šta vam je protivnik, možete da se opredelite za pomoć u vidu podučavanja preko raznobojnih LED svetala ispod svakog polja koja se upale i sugerišu moguće, dobre i loše poteze. Kada koristite aplikaciju za solo igranje, imate dodatnu mogućnost da rešavate šahovske probleme koji će unaprediti vaše veštine ili da gledate poteze iz čuvenih istorijskih šahovskih partija. Aplikacija pored toga čuva vaše odigrane partije, prati vaš napredak i predlaže načine na koje biste mogli da postanete bolji u šahu. Za igranje šaha u pokretu, površina table opremljena senzorima i LED svetlima može da se ukloni i koristi samostalno, bez robota. Štaviše, kupci sa ograničenim budžetom mogu da kupe samo takvu postavku odvojeno – ona se zove GoChess Lite. A tablu naravno možete koristiti i kao staru dobru običnu šahovsku tablu, gde dva igrača ručno pomeraju svoje figure lice u lice. Kickstarter donacije za ceo sistem kreću od 259$, a za Lite verziju od 219$ dok su planirane maloprodajne cene 379$ i 319$.