GoChess odigrava poteze onlajn protivnika na robotizovanoj šahovskoj tabli

Šahovski početnici kao i iskusni veterani mogu imati problem da pronađu ljude sličnog nivoa šahovskog znanja protiv kojih mogu da igraju. GoChess vam omogućava da protivnike nađete na internetu, a igrate na pravoj fizičkoj šahovskoj tabli sa figurama koje se robotski pomeraju. GoChess izgleda kao i svaka druga šahovska tabla, ali ona je povezana na prateću aplikaciju preko Bluetootha, a ispod providne površine nalazi se gomila maleckih robota sa točkićima.

Ti roboti pomeraju magnetne figure svuda po tabli, reagujući na poteze koje u realnom vremenu odigravaju protivnici koji se nalaze na različitim udaljenim lokacijama koji igraju na onlajn platformama kao što su Lichess ili Chess.com.

Protivnici mogu da igraju preko kompjuterske tastature i šahovske table na ekranu – ne moraju da koriste GoChess tablu, dok GoChess korisnici pomeraju svoje figure rukom, ali mogu da ih pomeraju i putem glasovnih komandi. Kada se figure pomeraju rukom, magnet u svakoj od figura biva detektovan od strane senzora u tabli, što omogućava sistemu da zna koja figura je pomerena na koje polje.

Pored igranja protiv drugih ljudi, možete da igrate i onlajn protiv kompjutera sa veštačkom inteligencijom koji nudi 32 nivoa težine. Bez obzira na to ko ili šta vam je protivnik, možete da se opredelite za pomoć u vidu podučavanja preko raznobojnih LED svetala ispod svakog polja koja se upale i sugerišu moguće, dobre i loše poteze.

Kada koristite aplikaciju za solo igranje, imate dodatnu mogućnost da rešavate šahovske probleme koji će unaprediti vaše veštine ili da gledate poteze iz čuvenih istorijskih šahovskih partija. Aplikacija pored toga čuva vaše odigrane partije, prati vaš napredak i predlaže načine na koje biste mogli da postanete bolji u šahu.

Za igranje šaha u pokretu, površina table opremljena senzorima i LED svetlima može da se ukloni i koristi samostalno, bez robota. Štaviše, kupci sa ograničenim budžetom mogu da kupe samo takvu postavku odvojeno – ona se zove GoChess Lite. A tablu naravno možete koristiti i kao staru dobru običnu šahovsku tablu, gde dva igrača ručno pomeraju svoje figure lice u lice.

Kickstarter donacije za ceo sistem kreću od 259$, a za Lite verziju od 219$ dok su planirane maloprodajne cene 379$ i 319$.

upoznajmo se, klik > Like

ne propustite

Povezani naslovi

Kompanije VMware i Intel su udružile snage kako...

Kompanije VMware Inc. i Intel Corp. rade na...

Kulinarski trikovi UŽIVO!

Kompanja Miele, u okviru svog najvećeg showroom-a u...

Druga generacija Samsungovog Smart SSD-a može da obrađuje...

Zaboravite na procesore, recite zbogom ARM sistemima na...

eSIM kartice će promeniti način na koji mislite...

SIM kartica – ta klimava, plastična pločica koja...

IFA 2019: Nove Technics bubice

U okviru koncepta „Rediscover Music“ (Ponovo otkrijte muziku),...

Online knjižara po najvišim digitalnim standardima

Nije nikakva novost da danas živimo u svetu...

Lista: 100 najgorih lozinki na svetu

U prvih šest meseci 2019. godine preko 4...

Nazalni sprej koji smanjuje rizik od COVID-19

Novi proizvod koji je razvio profesor biomedicinskog inženjeringa...

Remarkable 2: Skoro savršeni spoj digitalnog i analognog

Remarkable tablet je u suštini hibridni uređaj između...

Mandalorianska kaciga sa 3D štampanim postoljem

Postoji razlog zašto je Echo Dot tako mali...
- Advertisement -

Možda vas interesuje...

Sdsm+ Suzuki dijagnostički sistem mobile plus

Uživajte u komfornom životu na vodi sa ovom...

Dobro došao Suzuki DF300B

Kompanija Suzuki Motor Corporation sa zadovoljstvom predstavlja potpuno...

Sea Ray 250 Sun Sport – Zagarantovana zabava

Sea Ray 250 Sun Sport je pravi brod...

Jeanneau DB 37 – Novo iskustvo dnevnog krstarenja

Sa tako posebnim dizajnom, Jeanneau DB 37 može...

Sea Ray SLX 260 – Čista radost

Profil mu je brz i sportski, enterijer je...

Maserati GranTurismo Trofeo PrimaSerie 75th – 1 od...

Maserati GranTurismo Trofeo PrimaSerie 75th nastaje na 75....

Jeanneau Cap Camarat 10.5 CC – Najveći model...

Jeanneau predstavlja najveći model sa centralno postavljenom konzolom...

Sea Ray 320 Sundancer Coupe – Kruzer sa...

Kruzer ili gliser, kako god da nazovete Sea...

Saxdor 270 GTO – Sledeća velika senzacija

Saxdor je na međunarodnom sajmu nautike u Sautemptonu...

X-Boat 37 – Kreiran da oduševi

X-Boat 37 odlikuju izuzetan dizajn i prostrane korisne...
Šahovski početnici kao i iskusni veterani mogu imati problem da pronađu ljude sličnog nivoa šahovskog znanja protiv kojih mogu da igraju. GoChess vam omogućava da protivnike nađete na internetu, a igrate na pravoj fizičkoj šahovskoj tabli sa figurama koje se robotski pomeraju. GoChess izgleda kao i svaka druga šahovska tabla, ali ona je povezana na prateću aplikaciju preko Bluetootha, a ispod providne površine nalazi se gomila maleckih robota sa točkićima. Ti roboti pomeraju magnetne figure svuda po tabli, reagujući na poteze koje u realnom vremenu odigravaju protivnici koji se nalaze na različitim udaljenim lokacijama koji igraju na onlajn platformama kao što su Lichess ili Chess.com. Protivnici mogu da igraju preko kompjuterske tastature i šahovske table na ekranu – ne moraju da koriste GoChess tablu, dok GoChess korisnici pomeraju svoje figure rukom, ali mogu da ih pomeraju i putem glasovnih komandi. Kada se figure pomeraju rukom, magnet u svakoj od figura biva detektovan od strane senzora u tabli, što omogućava sistemu da zna koja figura je pomerena na koje polje. Pored igranja protiv drugih ljudi, možete da igrate i onlajn protiv kompjutera sa veštačkom inteligencijom koji nudi 32 nivoa težine. Bez obzira na to ko ili šta vam je protivnik, možete da se opredelite za pomoć u vidu podučavanja preko raznobojnih LED svetala ispod svakog polja koja se upale i sugerišu moguće, dobre i loše poteze. Kada koristite aplikaciju za solo igranje, imate dodatnu mogućnost da rešavate šahovske probleme koji će unaprediti vaše veštine ili da gledate poteze iz čuvenih istorijskih šahovskih partija. Aplikacija pored toga čuva vaše odigrane partije, prati vaš napredak i predlaže načine na koje biste mogli da postanete bolji u šahu. Za igranje šaha u pokretu, površina table opremljena senzorima i LED svetlima može da se ukloni i koristi samostalno, bez robota. Štaviše, kupci sa ograničenim budžetom mogu da kupe samo takvu postavku odvojeno – ona se zove GoChess Lite. A tablu naravno možete koristiti i kao staru dobru običnu šahovsku tablu, gde dva igrača ručno pomeraju svoje figure lice u lice. Kickstarter donacije za ceo sistem kreću od 259$, a za Lite verziju od 219$ dok su planirane maloprodajne cene 379$ i 319$.