TOP 5: Aplikacije za istezanje

Najbolje aplikacije za istezanje su one koje uključuju veliki broj različitih vežbi istezanja, nude video snimke ili opise koje je lako pratiti, imaju tajmere i omogućavaju vam da pratite treninge i dokumentujete svoj napredak.

U nastavku vam donosimo 5 aplikacija za istezanje koje su dostupne za iOS i Android uređaje.

Da bi se našle na listi, aplikacije su morale imate besplatan probni period ili jeftinu opciju kao i rutine specifične za istezanje i mobilnost.

Generalno najbolja: StretchIt

StretchIt ima interfejs koji je lak za korišćenje, jasne i koncizne video snimke i razne treninge koje možete da odaberete.

Lepo je što su treninzi sortirani po temama, kao npr. istezanje celog tela, istezanje leđa ili učenje da napravite špagu. Treninge možete da filtrirate po dužini i težini, što će vam olakšati da pronađete željeni trening.

Takođe možete da postavljate i podsetnike koji će vas podsetiti da odradite istezanje svaki dan, što vam može pomoći da se lakše držite svog plana i odradite zacrtane treninge.

Najbolja stvar kod ove aplikacije je to što možete da preuzmete rutine istezanja na svoj telefon da ih kasnije pogledate.

To je odlično za ljude koji vole da se istežu napolju gde možda nema dobrog internet signala. Takođe možete da dodajete treninge u svoj kalendar i planirate svoju nedelju unapred.

StretchIt nudi probni period od sedam dana kako biste bili sigurni da je ovo prava aplikacija za vas.

Nakon probnog perioda, aplikacija košta 19,99 dolara mesečno i uključuje pristup svim treninzima u bazi podataka.
Svaki video uključuje demonstracije i umirujući glas koji bas vodi kroz svaki pokret.

Najbolja za treninge fleksibilnosti: ROMWOD

ROMWOD aplikacija je osmišljena za sportiste i ljubitelje krosfita.

Aplikacija vam donosi ciljanu rutinu istezanja svaki dan, ali takođe možete i da odaberete bilo koju rutinu iz biblioteke u aplikaciji.

Svaki dan donosi fokus na drugi deo tela ili drugi cilj i dobijate video snimak koji Vam pokazuje kako da svaki pokret pravilno izvedete.

Dobra stvar je što su uključene i napredne vežbe istezanja, a pokreti su osmišljeni da vam pomognu da poboljšate sveukupnu mobilnost i učine vas boljim sportistom.

Različiti trennizi za istezanje, nove vežbe svaki dan i aktiviranje celog tela pomoći će vam da povećate svoju snagu, okretnost i sveukupne performanse, što je od suštinske važnosti za sportiste.

S obzirom na to da je dizajnirana za sportiste i dizače tegova, možda je previše napredna za početnike ili ljude sa malo iskustva.

Jedna od prednosti ove aplikacije je to što korisnika tera da bude odgovoran i pomaže mu da ostane na zacrtanom putu po pitanju rutine istezanja.

Takođe je dobra za prepoznavanje delova tela koja su posebno u grču i pomaže korisniku da nauči osnove statičkog istezanja.

Najbolja za početnike: Start Stretching

Start Stretching je odlična aplikacija za početnike zbog dizajna koji je jednostavan za korišćenje, vežbi istezanja koje nisu komplikovane i dobro napisanih uputstava.

Aplikacija uključuje i grafičke opise kao i tekst da vam pokaže tačno kako se radi svaka vežba istezanja.
Možete da podesite koliko vremenski treba da zadržite neko istezanje i koristite tajmer u aplikaciji tokom treninga.

Takođe vas obaveštava ili zvukom ili vibriranjem kada je vreme da se pređe na sledeću vežbu istezanja.

Ako ste početnik, ova aplikacija će vam pomoći da počnete da uključujete jednostavne vežbe istezanja u svoju dnevnu rutinu kako biste počeli da osećate korist od istezanja.

Dobro je što vam Start Stretching aplikacija oduzima samo 5 minuta dnevno i ne zahteva nikakvu opremu.

Nažalost, postoji samo devet vežbi istezanja u opticaju i nema opcije da se doda još vežbi ili da se promeni rutina.
To je možda odlično za početnike, ali naprednijim korisnicima bi moglo da bude malo dosadno.

Ukupno gledano, ova aplikacija će vam pomoći da poboljšate fleksibilnost, ubacite istezanje u svoju dnevnu rutinu i krećete se bolje tokom treninga ili generalno u životu.

Najbolja za korisnike svih nivoa veština: Stretching Exercises

Aplikacija Stretching Exercises je odlična za korisnike svih nivoa i nudi dobro osmišljene rutine koje se fokusiraju na određene probleme ili ciljeve.

Unapred pripremljene rutine uključuju opcije poput jutarnjeg zagrevanja, istezanja pred spavanje, korekcije nogu koje idu „u iks“ i mnoge druge vežbe.

Ove rutine traju od 4 do 15 minuta i mogu se raditi bilo gde. Svako istezanje uključuje glasovne i video instrukcije kao i muziku u pozadini koja vam pomaže da se opustite.

Kompjuterski generisan vam možda može biti malo iritantan, ali imate opciju da ga isključite ukoliko to želite.

Još jedna dobra stvar je što aplikacija uključuje kalendar koji prikazuje napredak koji ste ostvarili i omogućava Vam da postavite svakodnevne podsetnike za istezanje.

Možete da personalizujete muziku i povežete aplikaciju sa Apple Health aplikacijom kako biste dobili bodove za odrađene treninge.

Ukupno gledano, ova aplikacija je odlična opcija za ljude koji žele drugačije rutine za istezanje svakog dana, kojima je potrebna aplikacija da ih natera da budu odgovorni ili ljude koji imaju specifične ciljeve kao na primer da mogu da naprave špagu ili da poboljšaju performanse trčanja.

Najbolja za vremenska ograničenja: SworKit

SworKit ima mnogo pozitivnih recenzija klijenata na internetu, i to s dobrim razlogom.

To je odlična, sveobuhvatna aplikacija sa različitim rutinama koje targetiraju specifične ciljeve, uključujući osnovne rutine istezanja, jogu, vežbe sa penastim rolerima, rutine za rehabilitaciju kao i vežbe snage.

Zgodna stvar je što svaka rutina može da se personalizuje pa možete da postavite ukupno vreme trajanja od 5 do 60 minuta i menjate vežbe istezanja po potrebi.

Ova aplikacija može biti od koristi kako početnicima tako i sportistima i pomoći će vam da odgovorno idete ka svom cilju.

Možete da sačuvate personalizovane treninge i pratite svoj napredak pomoću kalendara kako biste se dodatno organizovali.

Takođe imate funkcije kao što je 28-dnevni izazov fleksibilnosti, a možete i da postavljate podsetnike za treninge.

SworKit košta 59,99 dolara godišnje, što je skuplje nego druge aplikacije za istezanje, ali imate i probni period od 7 dana.

Ukupno gledano, SworKit je odlična aplikacija ako želite personalizovane rutine, jednostavna uputstva i pozitivnu muziku koja prati vaš trening.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde