Fiat 500 i Fiat Panda Hybrid, Hibrid za FIAT

FIAT 500 i FIAT Panda, neosporivi lideri u segmentu gradskih automobila, biće prvi modeli FCA Grupe u svojoj kategoriji koji će koristiti novu hibridnu tehnologiju.

Novi modeli 500 i Panda Hybrid, koji će biti dostupni od marta 2020. godine, doneće još jednu revoluciju urbane mobilnosti, čime će ovi modeli biti dostupni svima i postati novi evropski standard za električne gradske automobile.

Nadalje, po prvi put u istoriji ova dva tradicionalna i komplementarna FIAT modela, 500 i Panda biće dostupni u posebnoj jedinstvenoj seriji: ekskluzivnoj „Launch Edition“ seriji, sa debitantskim nastupom novog benzinskog Mild Hybrid motora koji kombinuje najnoviju porodicu 3-cilindričnih FireFly 1-litarskih motora snage 70 KS (51kW) sa 12-voltnim BSG elektromotorom i litijumskom baterijom.

Takođe je obezbeđen vrlo visok standard komfora pri vožnji zahvaljujući BSG sistemu, koji omogućava tiho restartovanje, lagano bez vibracije, s unutrašnjim sagorevanjem u Stop&Start funkcijom.

Specijalna serija može se prepoznati po znaku „Hybrid“ na zadnjem delu i ekskluzivnom logou „H“, koji formiraju dve kapi rose, na centralnom panelu.

Unutra, presvlake sedišta su verne održivoj filozofiji celog projekta; savršena kombinacija s FCA Mild Hybrid tehnologijom i inovativnim duhom modela FIAT Panda i FIAT 500. Sedišta u Launch Edition seriji su prva u automobilskom sektoru koja će delom biti pravljena od „SEAQUAL® YARN“ materijala, čijim se tkanjem dobija specijalni materijal sertifikovan od organizacije SEAQUAL INITIATIVE, i koji se dobija od reciklirane plastike: od koje 10% dolazi iz okeana, a 90% s kopna.

FIAT 500 i Panda su dva komplementarna simbola brenda FIAT, koji predstavljaju urbanu mobilnost u Evropi, sa oko 400.000 jedinica prodatih tokom godine.

Novi benzinski Mild Hybrid motor, koji se nadovezuje na nasleđe poznatog Fire motora, sa više od 30 miliona proizvedenih primeraka, koristi 1-litarsku, 3-cilindričnu konfiguraciju sa maksimalnom snagom od 70 KS (51 kW) pri 6.000 rpm i maksimalnim obrtnim momentom od 92 Nm pri 3.500 rpm.

Mild Hybrid pogonska jedinica u najnovijim Panda i 500 Hybrid Launch Edition modelima kombinovan je sa novim 6-brzinskim C514 ručnim prenosom, sa elementima koji su usmereni ka povećanju mogućnosti manevrisanja i poboljšanju ekonomičnosti, uključujući nova ležišta i zaptivke s niskim trenjem, korišćenje posebnih lubrikanata visoke efikasnosti, i do sad neviđenim odnosom 6. brzine koji poboljšava ekonomičnost potrošnje goriva u vožnji izvan grada.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Predstavljamo TAG Heuer Carrera Chronosprint x...

Tag Heuer Carrera Chronosprint X Porsche - TECH Hajde da počnemo sa osnovama. Sat je baziran na...

U potrazi za savršenstvom – Segway...

Segway P100S - Izgled P100S je glomazan, krupan električni skuter, i jedan je od Segway skupljih modela....

Lavoie može biti Apple u kategoriji...

Šta ako bi električni trotinet bio dizajniran da bude premijum vozilo, puno inovacije i povezanosti, sa...

F77 Space Edition je limitirano ‘svemirsko...

U cilju poštovanja uspešnog sletanja Chandrayaan 3 na južnom polu Meseca, indijska startap kompanija za električnu...

Toyota dodaje drugi model Century

Kao što se i očekivalo, nova varijanta SUV-a Century će se voziti na Toyota TNGA platformi,...

Crua Culla V2 vreća za spavanje...

Opšte govoreći, ako želite da vam bude toplo i udobno dok spavate napolju, spavate u izolovanom...

Vile inspirisane Lamborghini automobilima

San postaje stvarnost u Dubai Hills Vista, premium delu Dubai Hills Estate-a i domu najekskluzivnijih adresa...

Naim za Mulliner: najsavremeniji audio sistem...

Najsofisticiraniji audio sistem ikada kreiran za automobil, novi Naim za Mulliner je rezultat 10,000 sati razvojnog...

Loncin LX700AU-5/LX700AU-5A XWOLF700L – Jake performanse

WOLF X serija korisnicima pruža vrlo pristupačnu zabavu na otvorenom kao saputnik u istraživanju prirode. Vrednosti LONCIN-X...

QOODER – I dalje, jedini skuter...

Oni su napravili prvi serijski skuter na četiri točka koji može da se naginje i nazvali...
FIAT 500 i FIAT Panda, neosporivi lideri u segmentu gradskih automobila, biće prvi modeli FCA Grupe u svojoj kategoriji koji će koristiti novu hibridnu tehnologiju. Novi modeli 500 i Panda Hybrid, koji će biti dostupni od marta 2020. godine, doneće još jednu revoluciju urbane mobilnosti, čime će ovi modeli biti dostupni svima i postati novi evropski standard za električne gradske automobile. Nadalje, po prvi put u istoriji ova dva tradicionalna i komplementarna FIAT modela, 500 i Panda biće dostupni u posebnoj jedinstvenoj seriji: ekskluzivnoj „Launch Edition“ seriji, sa debitantskim nastupom novog benzinskog Mild Hybrid motora koji kombinuje najnoviju porodicu 3-cilindričnih FireFly 1-litarskih motora snage 70 KS (51kW) sa 12-voltnim BSG elektromotorom i litijumskom baterijom. Takođe je obezbeđen vrlo visok standard komfora pri vožnji zahvaljujući BSG sistemu, koji omogućava tiho restartovanje, lagano bez vibracije, s unutrašnjim sagorevanjem u Stop&Start funkcijom. Specijalna serija može se prepoznati po znaku „Hybrid“ na zadnjem delu i ekskluzivnom logou „H“, koji formiraju dve kapi rose, na centralnom panelu. Unutra, presvlake sedišta su verne održivoj filozofiji celog projekta; savršena kombinacija s FCA Mild Hybrid tehnologijom i inovativnim duhom modela FIAT Panda i FIAT 500. Sedišta u Launch Edition seriji su prva u automobilskom sektoru koja će delom biti pravljena od „SEAQUAL® YARN“ materijala, čijim se tkanjem dobija specijalni materijal sertifikovan od organizacije SEAQUAL INITIATIVE, i koji se dobija od reciklirane plastike: od koje 10% dolazi iz okeana, a 90% s kopna. FIAT 500 i Panda su dva komplementarna simbola brenda FIAT, koji predstavljaju urbanu mobilnost u Evropi, sa oko 400.000 jedinica prodatih tokom godine. Novi benzinski Mild Hybrid motor, koji se nadovezuje na nasleđe poznatog Fire motora, sa više od 30 miliona proizvedenih primeraka, koristi 1-litarsku, 3-cilindričnu konfiguraciju sa maksimalnom snagom od 70 KS (51 kW) pri 6.000 rpm i maksimalnim obrtnim momentom od 92 Nm pri 3.500 rpm. Mild Hybrid pogonska jedinica u najnovijim Panda i 500 Hybrid Launch Edition modelima kombinovan je sa novim 6-brzinskim C514 ručnim prenosom, sa elementima koji su usmereni ka povećanju mogućnosti manevrisanja i poboljšanju ekonomičnosti, uključujući nova ležišta i zaptivke s niskim trenjem, korišćenje posebnih lubrikanata visoke efikasnosti, i do sad neviđenim odnosom 6. brzine koji poboljšava ekonomičnost potrošnje goriva u vožnji izvan grada.