Campagnolo felne od ugljeničnih vlakana postaju ultralagane

Linija premijum felni od ugljeničnih vlakana kompanije Campagnolo dobila je novu ultralaganu pridošlicu u vidu felne Hyperon Ultra koja je teška svega 1240 grama. S obzirom na to da je korišćeno dosta iste tehnologije kao i kod linije Bora Ultra, ponovna pojava čuvenog imena Hyperon signalizira obnovljeno interesovanje za lagane felne ovog italijanskog proizvođača komponenti.

U kompaniji Campagnolo su se tokom prethodnih godina najviše fokusirali na razvoj njihove najbrže porodice aero felni Bora WTO, a potom na Ultra felne koje su detalje dovele do savršenstva… plus su imali mali sporedni projekat u vidu all-road felni koje su evoluirale u prave felne za šljunak koje koristi Ekar grupa koja je ovom brendu udahnula novi život.

Nove Hyperton Ultra felne od ugljeničnih vlakana imaju asimetrični profil dubine 37 mm koji je lagan ali i dalje aero, sa rubom unutrašnje širine 21 mm sa unutrašnjim kačenjem i 2-Way-Fit dizajnom koji podržava tubeless gume (27 mm spoljna). Sama felna je napravljena od ručno rađenih ultralaganih ugljeničnih vlakana (HULC) kompanije Campy, sa UV-stabilnom smolom a potom je fino ispolirana, a rupe za žbice su ukalupljene (ne bušene) da ne bi bilo pokidanih ugljeničnih vlakana unutra.

To znači da im ne treba dodatna završna obrada (nema boje, premaza, filera). Rezultat je nešto što u kompaniji Campagnolo nazivaju premijum C-Lux izgledom, a ove felne od ugljeničnih vlakana nakon toga dobijaju samo diskretna obeležja u bakarnoj boji.

Hyperton Ultra felne koje rade samo sa disk kočnicama uparene su sa nablama za straight-pull žbice koristeći novi Head-2-Bay sistem sa gumicama na spojevima žbice i nable kako bi se optimizovao transfer snage i obezbedilo optimalno opterećenje žbica.

Takođe su koristili najnoviju Aero Mo-Mag postavku brenda Campy sa skrivenim unutrašnjim samozaključavajućim aluminijumskim niplama u ležištu od ojačanog polimera, ali i dalje ima udubljenja kako bi zategnutost žbica mogla da se podesi spolja posebnim alatom za žbice.

To takođe znači da dobijate gladak, neprekidan pod felne (bez bušenih rupa za žbice) za savršenu, trajnu tubeless postavku bez trake za felnu, i kao rezultat toga, za lakše montiranje tubeless guma.

Nove felne su dostupne odmah po premijum maloprodajnoj ceni od 3.650 evra.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

SHANE je paralelan elektromobil na dva...

Ako bi Shane Chen imao svoj način, pojam motornog dvotočkaša kao motocikla bio bi potpuno uništen....

TEST: BMW i4 je bolji...

BMW i4 je, u aktuelnoj ponudi modela iz Minhena, najmanji auto među njihovim limuzinama na elektro...

Ultralaki sat Ming LW.01 postavio je...

Ako postoji nešto što svet satova voli više od superlativa, to je prijateljska igra nadmetanja da...

Predstavljamo TAG Heuer Carrera Chronosprint x...

Tag Heuer Carrera Chronosprint X Porsche - TECH Hajde da počnemo sa osnovama. Sat je baziran na...

U potrazi za savršenstvom – Segway...

Segway P100S - Izgled P100S je glomazan, krupan električni skuter, i jedan je od Segway skupljih modela....

Lavoie može biti Apple u kategoriji...

Šta ako bi električni trotinet bio dizajniran da bude premijum vozilo, puno inovacije i povezanosti, sa...

F77 Space Edition je limitirano ‘svemirsko...

U cilju poštovanja uspešnog sletanja Chandrayaan 3 na južnom polu Meseca, indijska startap kompanija za električnu...

Toyota dodaje drugi model Century

Kao što se i očekivalo, nova varijanta SUV-a Century će se voziti na Toyota TNGA platformi,...

Crua Culla V2 vreća za spavanje...

Opšte govoreći, ako želite da vam bude toplo i udobno dok spavate napolju, spavate u izolovanom...

Vile inspirisane Lamborghini automobilima

San postaje stvarnost u Dubai Hills Vista, premium delu Dubai Hills Estate-a i domu najekskluzivnijih adresa...
Linija premijum felni od ugljeničnih vlakana kompanije Campagnolo dobila je novu ultralaganu pridošlicu u vidu felne Hyperon Ultra koja je teška svega 1240 grama. S obzirom na to da je korišćeno dosta iste tehnologije kao i kod linije Bora Ultra, ponovna pojava čuvenog imena Hyperon signalizira obnovljeno interesovanje za lagane felne ovog italijanskog proizvođača komponenti. U kompaniji Campagnolo su se tokom prethodnih godina najviše fokusirali na razvoj njihove najbrže porodice aero felni Bora WTO, a potom na Ultra felne koje su detalje dovele do savršenstva... plus su imali mali sporedni projekat u vidu all-road felni koje su evoluirale u prave felne za šljunak koje koristi Ekar grupa koja je ovom brendu udahnula novi život. Nove Hyperton Ultra felne od ugljeničnih vlakana imaju asimetrični profil dubine 37 mm koji je lagan ali i dalje aero, sa rubom unutrašnje širine 21 mm sa unutrašnjim kačenjem i 2-Way-Fit dizajnom koji podržava tubeless gume (27 mm spoljna). Sama felna je napravljena od ručno rađenih ultralaganih ugljeničnih vlakana (HULC) kompanije Campy, sa UV-stabilnom smolom a potom je fino ispolirana, a rupe za žbice su ukalupljene (ne bušene) da ne bi bilo pokidanih ugljeničnih vlakana unutra. To znači da im ne treba dodatna završna obrada (nema boje, premaza, filera). Rezultat je nešto što u kompaniji Campagnolo nazivaju premijum C-Lux izgledom, a ove felne od ugljeničnih vlakana nakon toga dobijaju samo diskretna obeležja u bakarnoj boji. Hyperton Ultra felne koje rade samo sa disk kočnicama uparene su sa nablama za straight-pull žbice koristeći novi Head-2-Bay sistem sa gumicama na spojevima žbice i nable kako bi se optimizovao transfer snage i obezbedilo optimalno opterećenje žbica. Takođe su koristili najnoviju Aero Mo-Mag postavku brenda Campy sa skrivenim unutrašnjim samozaključavajućim aluminijumskim niplama u ležištu od ojačanog polimera, ali i dalje ima udubljenja kako bi zategnutost žbica mogla da se podesi spolja posebnim alatom za žbice. To takođe znači da dobijate gladak, neprekidan pod felne (bez bušenih rupa za žbice) za savršenu, trajnu tubeless postavku bez trake za felnu, i kao rezultat toga, za lakše montiranje tubeless guma. Nove felne su dostupne odmah po premijum maloprodajnoj ceni od 3.650 evra.