Campagnolo felne od ugljeničnih vlakana postaju ultralagane

Linija premijum felni od ugljeničnih vlakana kompanije Campagnolo dobila je novu ultralaganu pridošlicu u vidu felne Hyperon Ultra koja je teška svega 1240 grama. S obzirom na to da je korišćeno dosta iste tehnologije kao i kod linije Bora Ultra, ponovna pojava čuvenog imena Hyperon signalizira obnovljeno interesovanje za lagane felne ovog italijanskog proizvođača komponenti.

U kompaniji Campagnolo su se tokom prethodnih godina najviše fokusirali na razvoj njihove najbrže porodice aero felni Bora WTO, a potom na Ultra felne koje su detalje dovele do savršenstva… plus su imali mali sporedni projekat u vidu all-road felni koje su evoluirale u prave felne za šljunak koje koristi Ekar grupa koja je ovom brendu udahnula novi život.

Nove Hyperton Ultra felne od ugljeničnih vlakana imaju asimetrični profil dubine 37 mm koji je lagan ali i dalje aero, sa rubom unutrašnje širine 21 mm sa unutrašnjim kačenjem i 2-Way-Fit dizajnom koji podržava tubeless gume (27 mm spoljna). Sama felna je napravljena od ručno rađenih ultralaganih ugljeničnih vlakana (HULC) kompanije Campy, sa UV-stabilnom smolom a potom je fino ispolirana, a rupe za žbice su ukalupljene (ne bušene) da ne bi bilo pokidanih ugljeničnih vlakana unutra.

To znači da im ne treba dodatna završna obrada (nema boje, premaza, filera). Rezultat je nešto što u kompaniji Campagnolo nazivaju premijum C-Lux izgledom, a ove felne od ugljeničnih vlakana nakon toga dobijaju samo diskretna obeležja u bakarnoj boji.

Hyperton Ultra felne koje rade samo sa disk kočnicama uparene su sa nablama za straight-pull žbice koristeći novi Head-2-Bay sistem sa gumicama na spojevima žbice i nable kako bi se optimizovao transfer snage i obezbedilo optimalno opterećenje žbica.

Takođe su koristili najnoviju Aero Mo-Mag postavku brenda Campy sa skrivenim unutrašnjim samozaključavajućim aluminijumskim niplama u ležištu od ojačanog polimera, ali i dalje ima udubljenja kako bi zategnutost žbica mogla da se podesi spolja posebnim alatom za žbice.

To takođe znači da dobijate gladak, neprekidan pod felne (bez bušenih rupa za žbice) za savršenu, trajnu tubeless postavku bez trake za felnu, i kao rezultat toga, za lakše montiranje tubeless guma.

Nove felne su dostupne odmah po premijum maloprodajnoj ceni od 3.650 evra.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde