CES 2020: Suunto pametni sat konkuriše Garmin satovima

Suunto obećava i solidno trajanje baterije za jedan Wear OS sat

Najnoviji gedžet za ručni zglob kompanije Suunto bi mogao da ima veću ciljnu grupu nego ikada pre.

To je prvi pametni sat ove kompanije, prvi sat sa Wear OS operativnim sistemom i sat koji pokušava da učini Googleov operativni sistem za pametne satove prilagođenijim korišćenju u prirodi nego ikada pre.

Sat se zove Suunto 7 i deluje kao da je u pitanju sat za više sportova koji bi, u teoriji, mogao da ponudi najbolje od oba sveta, sa GPS praćenjem, oflajn mapama, senzorima za merenje pulsa, visinometrom, funkcijom za nadzor spavanja i preko 70 režima za vežbanje koje biste očekivali od fitnes satova kompanije kao što je na primer Garmin.

Tu su i redovne prednosti Google Wear OS sistema kao što su Google Asistent, Google Maps uputstva korak po korak, Google Fit, katalog Google aplikacija i različitih izgleda brojčanika kao i mogućnost plaćanja preko Google Pay platforme sa vašeg ručnog zgloba.

U kompaniji takođe kažu i da ovaj sat ima prilično dobru bateriju za jedan Wear OS sat, koja omogućava 48 sati korišćenja ili 12 sati u GPS/GLONASS/Galileo režimima praćenja.

Ako je to tačno, to bi bilo bolje od onoga što uglavnom viđamo kod Wear OS satova, ali je i dosta manje od onoga što industrija očekuje od sportskih satova – a naročito od satova sa ugrađenim solarnim panelom. Ovaj sat koristi isti Qualcomm Snapdragon Wear 3100 procesor kao i noviji Wear OS uređaji.

Ovaj sat nije mali, sa displejem od 50mm i kućištem debelim preko 1,25 cm.
Ali to nije neuobičajeno za satove koji mogu da se nose dok plivate (vodootporan je do 50 metara) ili vozite bicikl po šumskim stazama.

Dolazi sa sve standardne narukvice od 24 mm i 70 grama koje možete menjati po želji, a u prodaji će se naći krajem januara po ceni od 499,99 dolara.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde