Prelepi Ferrari 296 GTB je definicija zabavne vožnje

Jedan pogled na Ferrari 296 GTB je dovoljan da padnete na teme. Neki kažu da izgleda kao plod ljubavi između prelepog modela Ferrari Roma i epskog hiperautomobila SF90.  LED farovi na modelu 296 GTB su elegantni i vrlo mali. Tanka ali široka maska hladnjaka nalazi se ispod njih a sa strane 296 GTB ne izgleda posebno dramatično. Prednji deo se naglo spušta nadole kao i kod većine modernih superautomobila a kontakt sa tlom je ostvaren preko prelepih alu-felni od 20 inča.

Pozadi se nalaze četiri četvrtasta LED štop svetla jedinstvenog dizajna a ispod njih su difuzori koji obezbeđuju silu potiska na zadnjem delu automobila.

Unutar kabine modela 296 GTB dočekaće vas tipičan kokpit fokusiran na vozača. Komandna tabla je međutim bez ikakvih dugmića i prekidača. Nema čak ni infotejnment sistema sa ekranom na dodir. Model 296 je dizajniran isključivo da bude vožen.

Međutim, ako želite da koristite navigaciju ili multimedijske sadržaje, možete to da uradite preko potpuno digitalnog klastera instrumenata. Prepoznatljivi trkački Ferrari volan sa dugmićima je modernizovan i sada je više u minimalističkom stilu. Premda su stop-start dugme i Ferrari Manettino prekidač i dalje tu, ostali prekidači su sada osetljivi na dodir. Manettino dolazi sa novim režimima vožnje koji se zovu E-Drive, Hybrid, Performance i Qualifying. Sve u kabini je dizajnirano kako bi se osoba za volanom osećala veoma posebnom.

Model 296 GTB ima 2,9-litarski twin-turbo V6 motor koji je uparen sa elektromotorom. U kompaniji Ferrari tvrde da 296 GTB isporučuje preko 840 konjskih snaga i 739 Nm obrtnog momenta. Svu tu snagu on šalje na zadnje točkove preko osmostepenog automatskog menjača.

U kompanij Ferrari tvrde da model 296 GTB ubrzava od 0-100 km/h za 2,9 sekundi i ima maksimalnu brzinu od 330 kmh. Još impresivnije je to što ovaj Ferrari može da pređe do 25 kilometara samo na električni pogon, preko baterije od 7,45 kWh.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde