Prvi električni motocikl kompanije Harley-Davidson dolazi u avgustu po ceni od 30 hiljada dolara

Model LiveWire je brz i veoma povezan, ali bi autonomija mogla da bude problem.

Nakon godina priče, u kompaniji Harley-Davidson je konačno spremni da svoj LiveWire električni motocikl izbace na tržište – i nije iznenađenje to što mu je cena paprena.

Ovaj „zeleni“ dvotočkaš je sada dostupan u pretprodaji, a debitovaće u avgustu sa solidnom cenom od 29.799 dolara. To je dosta novca, ali u kompaniji Harley-Davidson računaju na to da će performanse i povezanost završiti posao za njih.

Elektromotor koji vam je smešten između nogu pokreće LiveWire od 0-100 km/h za hitrih 3,5 sekundi (sa sve „futurističkim“ zvukom), a H-D Connect usluga koristi LTE mrežu da vam omogući iz daljine proverite stanje vašeg motocikla, dobijete notifikaciju da je vreme za servis i saznate da li neko pokušava da nešto petlja oko vašeg dvotočkaša. Ako neko uspe da vam ukrade motocikl, možete da ga locirat uz pomoć GPS signala.

Ako možete da ga priuštite, naići ćete na jednu glavnu začkoljicu: a to je autonomija.
U kompaniji Harley-Davidson procenjuju da ćete moći da pređete oko 175 km po gradu sa jednim punjenjem. To je svakako dovoljno za većinu potreba, ali veteranska kompanija poput Zero Motorcycles ima motocikle koji mogu da pređu i do 260 km po gradu sa jednim punjenjem.

Vi plaćate za snagu i tehnologiju koju donosi model LiveWire, kao i njegov odličan dizajn.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde