Nijedan gedžet vam neće unaprediti svakodnevni život više od pametne brave

Pitati Alexu da pretvori unce u grame je praktično, a vaši prijatelji će biti oduševljeni kada glasovnom komandom promenite boju svetala u prostoriji. Ali nakon što izgustirate sve nove i zanimljive funkcije, nijedan proizvod iz pametnog doma vam neće unaprediti svakodnevnu rutinu više od pametne brave.

Evo i zašto: brave su smor. One su jedan od retkih delova opreme bez kojih je život jednostavniji u 99% slučajeva.

Jeste, one nam omogućavaju da se vratimo kući i zateknemo svu svoju imovinu, i da spavamo bez da nas neko izbode, ali bezbednost po svojoj samoj prirodi ne poboljšava zapravo kvalitet života, samo sprečava da se taj kvalitet ne pogorša. U najboljem slučaju, ona je nešto nevidljivo, nešto što zaboravljate da postoji.

A to je upravo ono što pametne brave rade: one eliminišu mentalni teret koji verovatno ni ne primećujete da je prisutan. Izašli ste iz kuće i zaboravili ste ključ? Možete ponovo ući u kuću bez ključa.

Izašli ste iz kuće i zaboravili ste da zaključate vrata? Zaključaće se sama. Došli ste kući sa punim rukama namirnica i ne znate u kom džepu vam se nalazi ključ? Vrata su već otključana.

Ali prednosti se zaista isplate. Više ne moramo da se brinemo da li ćemo poljubiti vrata po kiši, dok se grogirano teturamo u 7h ujutru da bismo prošetali psa. Niti ćemo prevrnuti kuću naglavačke posle večere, tražeći ključeve da bismo odneli par konzervi do garaže.

Tako da najbolja bezbednost možda ipak nije nevidljiva, ona je taman toliko vidljiva da vas podseti koliko je korisna. Pametne brave nisu najjeftinija investicija za vaš pametni dom, ali definitivno su najkorisnija.

Ako želite da ostvarite najviše koristi za manje novca, samo ugradite prost elektronski brojčanik na vrata koja najviše koristite. Vrata se neće sama otključati pre nego što stignete kući, i neće moći da komuniciraju sa Alexom, ali praktičnost koju donosi činjenica da vam ne treba ključ od kuće vredi puno.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde