Nijedan gedžet vam neće unaprediti svakodnevni život više od pametne brave

Pitati Alexu da pretvori unce u grame je praktično, a vaši prijatelji će biti oduševljeni kada glasovnom komandom promenite boju svetala u prostoriji. Ali nakon što izgustirate sve nove i zanimljive funkcije, nijedan proizvod iz pametnog doma vam neće unaprediti svakodnevnu rutinu više od pametne brave.

Evo i zašto: brave su smor. One su jedan od retkih delova opreme bez kojih je život jednostavniji u 99% slučajeva.

Jeste, one nam omogućavaju da se vratimo kući i zateknemo svu svoju imovinu, i da spavamo bez da nas neko izbode, ali bezbednost po svojoj samoj prirodi ne poboljšava zapravo kvalitet života, samo sprečava da se taj kvalitet ne pogorša. U najboljem slučaju, ona je nešto nevidljivo, nešto što zaboravljate da postoji.

A to je upravo ono što pametne brave rade: one eliminišu mentalni teret koji verovatno ni ne primećujete da je prisutan. Izašli ste iz kuće i zaboravili ste ključ? Možete ponovo ući u kuću bez ključa.

Izašli ste iz kuće i zaboravili ste da zaključate vrata? Zaključaće se sama. Došli ste kući sa punim rukama namirnica i ne znate u kom džepu vam se nalazi ključ? Vrata su već otključana.

Ali prednosti se zaista isplate. Više ne moramo da se brinemo da li ćemo poljubiti vrata po kiši, dok se grogirano teturamo u 7h ujutru da bismo prošetali psa. Niti ćemo prevrnuti kuću naglavačke posle večere, tražeći ključeve da bismo odneli par konzervi do garaže.

Tako da najbolja bezbednost možda ipak nije nevidljiva, ona je taman toliko vidljiva da vas podseti koliko je korisna. Pametne brave nisu najjeftinija investicija za vaš pametni dom, ali definitivno su najkorisnija.

Ako želite da ostvarite najviše koristi za manje novca, samo ugradite prost elektronski brojčanik na vrata koja najviše koristite. Vrata se neće sama otključati pre nego što stignete kući, i neće moći da komuniciraju sa Alexom, ali praktičnost koju donosi činjenica da vam ne treba ključ od kuće vredi puno.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Zaboravite na staromodne gramofone → RokBlok...

Svako ko je ikada imao kolekciju ploča zna da ti tanki diskovi nisu samo zastareli način...

Izvanredno stilizovani zvučnik Bang & Olufsen...

Najnoviji bežični zvučnik kompanije Bang & Olufsen je oličenje izraza „mali, ali moćan“. Bang & Olufsen...

Ultimativni klima uređaj štedi prostor i...

Ovaj prenosivi sistem za hlađenje i grejanje ne zahteva veliki prostor za instalaciju. Ingenioznost klima uređaja...

Uštedite prostor u stanu sa ovim...

Dobri ljudi u kompanji Friday Furniture napravili su „školjka“ sto (Clamshell Desk) kao alternativu kabastim stolovima...

Novo rešenje kompanije Schneider pretvara postojeće...

Schneider Electric je već duboko zagazio u tržište pametnih domova, ali sada je rešio da širom...

TOP 5 Spikerfoni za rad od...

Jabra Speak2 55 - Najbolji novi spikerfon u srednjem cenovnom rangu Speak2 55 je model srednje klase...

TOP 5: Integrisanih pojačala za vaš...

Kada sastavljate svoj prvi kućni stereo sistem, integrisano pojačalo je vaš najbolji prijatelj. Kombinujući pojačalo sa...

TOP 5: Aktivni zvučnici na tržištu

Aktivni zvučnici spajaju sve tradicionalne komponente stereo sistema u jednom paru zvučnika. Pojačalo je integrisano u...

Totem displej i soundbar

Totem je OLED displej koji može da se smota i takođe služi kao soundbar zvučnik. Za...

LOUIS VUITTON HORIZON SILVER LIGHT UP...

Od slušalica do pametnih satova i zvučnika, Louis Vuitton Horizon linija predstavlja kolekciju skupih, visokokvalitetnih gedžeta...