Fordov novi ekscentrični koncept kampera omogućava vam da radite odakle god poželite

Brend Alpine je poznat širom sveta po audio i infotejnment opremi za automobile. Ono po čemu nije poznat je dizajniranje ludačkih, jedinstvenih koncept vozila – ali to će se sada promeniti. Alpine je premijerno predstavio potpuno novi Cross Cabin Concept – u pitanju je Ford Transit kamper sa skeletnim enterijerom inspirisanim japanskim dizajnom, koji je optimizovan kako za obavljanje posla, tako i za uživanje. Ovaj unikatni kamper za rad na daljinu može da primi dva digitalna nomada i nudi pažljivo oblikovanu akustiku, opremu za produktivnost koja se pojavljuje kada je potrebna i nestaje kada nije, kao i raspored unutrašnjosti/spoljašnjosti koji poziva putnike da izađu na svež vazduh čak i kada još uvek rade.

Ceo enterijer koncepta Cross Cabin izgleda više kao umetnička skulptura nego kao konvertovani kamper. Umesto precizno postavljenih sedišta, dizajneri kompanije Alpine su kabinu modela Ford Transit obložili nizom dasaka od bambusa, stvorivši talasasti, stapajući dizajn koji briše razliku između strukturalnih i estetskih detalja. U rebrima su skrivene police, osvetljenje i ozvučenje u okviru opšte estetike, a pozadi se nalaze precizno konturisane integrisane klupe.

Klupe zajedno sa transformišućim centralnim stolom stvaraju trpezariju za četiri osobe, a pored toga što služi kao sto za ručavanje ili konferencijski sto, on može i poput laptopa da se preklopi i pretvori u radnu stanicu sa ekranom od 32 inča i integrisanom tastaturom.

Pouzdanu konekciju obezbeđuju spoljne 4G/LTE antene i mobilni visokobrzinski ruter Alpine x Alphatronics Stream. Mastervolt električni sistem sa litijumskim baterijama snage 12-kWh i 920 Ah omogućava do tri dana života/rada u kamperu uz pomoć solarnog sistema za punjenje od 1.200 W. Takođe dobijate i sine wave inverter od 3.500 W i DC-DC punjač od 50 A povezan sa alternatorom vozila.

Akustični materijal koji je korišćen u enterijeru deli kabinu na dva diskretna, zvučno izolovana radna prostora, jedan za pametnim stolom i drugi kod vozačevog sedišta koje se okreće. U kompaniji Alpine su dodatno strukturisali zvučne zone koristeći duge, pljosntate zvučnike koji su neupadljivo instalirani među akustičnim panelima.

Oko glavnog radnog prostora kod pametnog stola dizajneri su uklonili distrakcije a da pritom nisu potpuno odsekli kontakt sa spoljnim svetom tako što su postavili drvene panele preko zadnjih i bočnih prozora i napravili neprekinutu celinu. Ako preferirate da budete bliže svom okruženju, možete da otvorite zadnja vrata pa čak i izvučete radni prostor napolje pomoću poda koji se izvlači i pokretnog pametnog stola.

Višenamenska sofa u zadnjem delu noću se pretvara u krevet, sto se spušta a niz unakrsnih greda spaja dve klupe, čime se stvara platforma na kojoj leži penasti dušek dimenzija 140 x 200 cm.

Kuhinja je smeštena unutar kliznih vrata sa saputničke strane, čime se dobija unutrašnji/spoljašnji dizajn pa kamperi mogu da je okrenu da gleda napolje za kuvanje na otvorenom. Kuhinja dolazi sa indukcionom pločom, radnom površinom na izvlačenje koja otkriva sudoperu sa sklopivom slavinom, frižiderom i aspiratorom. Preko puta se nalazi kupatilo smešteno iza radne stanice/trpezarije iza vozača i u njemu se nalazi wc šolja i tuš.

Naravno, tu je i Alpine ozvučenje u vozačkom kokpitu, kao i kamera koja pokriva 360 stepeni i e-Mirror retrovizor. Ekran na dodir dijagonale 11 inča služi kao redovni infotejnment sistem u vozilu sa pametnim kontrolama i video nadzorom.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde