Kiwano KO1 Plus – Samobalansirajući električni skuter

Čudna električna naprava

Najnoviji monocikl kompanije Kiwano koristi LG baterije koje su smeštene u dršku ovog skutera i omogućavaju mu autonomiju od 40 km za koju mu je dovoljno sat vremena punjenja.

Motor od 1000 vati koji je smešten u točku pokreće ovaj monocikl do maksimalne brzine od 19 km/h, što je sporije nego prvi model ali to bi trebalo da bude dovoljno brzo za većinu ljudi. Trebalo bi da je u stanju da savlada nagib od 30 posto.

Napravljen je od ugljeničnih vlakana, fleksi polikarbonata i legure cinka za vrlo kvalitetan osećaj, ima zaštitni rejting IP54 što ga čini otpornim na vremenske uslove i dosta izdržljivim.

KO1+ se kreće na malom debelom točku kojim možete da idete po travi, pesku, zemlji ili trotoaru, a amortizer će ublažiti sve izbočine koje vam se nađu na putu.

Kupci mogu da biraju između dve vrste guma na svom KO1+ električnom monociklu, urban i all-terrain.

Za Auto Deck Smart Control sistem kažu da čini vožnju dosta jednostavnom – samo se popnete na postolja za stopala koja su napravljena da sprečavaju klizanje, nagnete se unapred i vozite. Kao i kod ostalih sličnih proizvoda, vozač se naginje levo i desno kada hoće da skrene i naginje se unazad kad hoće da se zaustavi.

LED svetla se nalaze sa prednje strane na vrhu i sa zadnje strane na dnu, a LCD displej pokazuje nivo baterije, brzinu i podatke o putu, a ovaj monocikl ima ugrađenu i nožicu koja se izvlači.

Prateća aplikacija omogućava personalizaciju, kao na primer menjanje režima upravljanja, podešavanje ugla pod kojim se kreće, a možete čak i da aktivirate režim u kom će vas monocikl pratiti.

Aplikacija se takođe može koristiti i kao digitalni ključ kako biste uvek bili spokojni što se tiče bezbednosti vašeg KO1+ električnog monocikla.

KO1+ je dostupan po ceni od 1.299 dolara, kupci mogu da biraju urban ili all-terrain gume, kao i dodatne detalje kako što su montirana kamera, dodatni punjač i Kiwano kaciga.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Marshall Motif II ANC: Prvoklasne slušalice...

Marshall je otkrio nove Motif II ANC ušne slušalice, a najistaknutija poboljšanja su u oblastima audio...

TEST: Samsung Galaxy Tab S9 Ultra...

Tržište tableta je zamrlo. Retko ko plasira sledeći model, još ređe ih neko koristi. Veliki telefoni...

Jedini laptop s kojim trebate poslati...

Potrebno vam je nešto prenosivo i lagano, ali ne i ono koje ugrožava kvalitet. I pre...

SupremeNexus otkriva koji je mobilni telefon...

Vrhunske performanse mobilnog igranja igara U iščekivanju budućnosti ultimativnog digitalnog realizma, Galaxy S23 Ultra spreman je da...

TEST: Samsung Galaxy Z Fold5 –...

Dok god Kinezi masovno ne izvoze ovakve telefone, ostali imaju šanse da se konsoliduju i pripreme...

IFA 2023: Dizajniran kako bi udovoljio...

HONOR V Purse pretvara preklopni pametni telefon u ultimativni mode detalj koji spaja fizičko i digitalno,...

IFA 2023: Honor 90 – Telefon...

Više od sjajne optike i prelepog rama, HONOR 90 5G takođe dolazi sa prvom Zero-Flicker Screen...

Svestrana MEGAPUFF svetiljka na solarni pogon

Svetiljka po imenu MEGAPUFF namenjena je ljubiteljima kampovanja, putnicima, avanturistima i svima koji žive u područjima...

IFA 2023: Na preklop, a tanji...

Ovaj pametni telefon, koji se ponosi nekim od najinovativnijih funkcija, dolazi sa najnovijom verzijom operativnog sistema...

Vaš telefon vas prisluškuje – evo...

Ako ste ikada guglali „da li me moj telefon prisluškuje?“, odgovor je da, sluša vas sve...
Najnoviji monocikl kompanije Kiwano koristi LG baterije koje su smeštene u dršku ovog skutera i omogućavaju mu autonomiju od 40 km za koju mu je dovoljno sat vremena punjenja. Motor od 1000 vati koji je smešten u točku pokreće ovaj monocikl do maksimalne brzine od 19 km/h, što je sporije nego prvi model ali to bi trebalo da bude dovoljno brzo za većinu ljudi. Trebalo bi da je u stanju da savlada nagib od 30 posto. Napravljen je od ugljeničnih vlakana, fleksi polikarbonata i legure cinka za vrlo kvalitetan osećaj, ima zaštitni rejting IP54 što ga čini otpornim na vremenske uslove i dosta izdržljivim. KO1+ se kreće na malom debelom točku kojim možete da idete po travi, pesku, zemlji ili trotoaru, a amortizer će ublažiti sve izbočine koje vam se nađu na putu. Kupci mogu da biraju između dve vrste guma na svom KO1+ električnom monociklu, urban i all-terrain. Za Auto Deck Smart Control sistem kažu da čini vožnju dosta jednostavnom – samo se popnete na postolja za stopala koja su napravljena da sprečavaju klizanje, nagnete se unapred i vozite. Kao i kod ostalih sličnih proizvoda, vozač se naginje levo i desno kada hoće da skrene i naginje se unazad kad hoće da se zaustavi. LED svetla se nalaze sa prednje strane na vrhu i sa zadnje strane na dnu, a LCD displej pokazuje nivo baterije, brzinu i podatke o putu, a ovaj monocikl ima ugrađenu i nožicu koja se izvlači. Prateća aplikacija omogućava personalizaciju, kao na primer menjanje režima upravljanja, podešavanje ugla pod kojim se kreće, a možete čak i da aktivirate režim u kom će vas monocikl pratiti. Aplikacija se takođe može koristiti i kao digitalni ključ kako biste uvek bili spokojni što se tiče bezbednosti vašeg KO1+ električnog monocikla. KO1+ je dostupan po ceni od 1.299 dolara, kupci mogu da biraju urban ili all-terrain gume, kao i dodatne detalje kako što su montirana kamera, dodatni punjač i Kiwano kaciga.