Novi X-80 Super RIB Project je neverovatno brz i neverovatno prostran

Dizajnerska firma Federico Fiorentino i brodogradilište Sacs su ponovo udružili snage da naprave jednu ludo brzu superjahtu.

Italijanski studio za dizajn jahti Federico Fiorentino i Sacs Bespoke Operations, renomirani milanski proizvođač RIB čamaca, udružili su snage i napravili brod po imenu X-80 Super RIB Project. Ovaj ultrabrzi luksuzni pomoćni brod od 24 metra isporučuje do 5.000 KS u konfiguraciji sa dva ili tri brodska motora.

U studiju Fiorentino su omogućili ovu brzinu bez pravljenja kompromisa po pitanju udobnosti i prostora.
Model X-80 će imati master apartman od 25 m2 koji se prostire od jednog do drugog boka broda, u pramčanom delu će biti dve gostinske kabine a kabina za posadu će biti u krmenom delu. Sav napor je napravljen da se maksimalno iskoristi prostor koji je dostupan na ovom plovilu.

Napolju, aerodinamično korito na modelu X-80 donosi otvorenu palubu od 60 kvadrata sa prostorom za sunčanje i boravišnim prostorom.
S obzirom na nekolicinu usprešnih projekata između Sacs Bespoke Operations brodogradilišta i dizajnerskog studija Federico Fiorentino, bilo je logično da se ove dve kompanije udruže sa ciljem da jednom zahtevnom klijentu isporuče model X-80.

Prethodna saradnja između ove dve kompanije je uključivala dizajniranje Sacs Rebel linije brodova od strane studija Federico Fiorentino, kao i dizajniranje personalizovanog Sacs pomoćnog broda.

Početna ideja za model X-80 je došla od vlasnika jedne superjahte koji je želeo bliži kontakt sa vodom preko superbrzog RIB čamca.

Dizajnerski tim studija Fiorentino navodi da „iako je model X-80 prvobitno bio zamišljen za jednog italijanskog klijenta, on je u međuvremenu odustao od ovog projekta.“ Srećom po sve ostale, i dalje ima nade da će ovaj brod ipak biti napravljen.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

U potrazi za savršenstvom – Segway...

Segway P100S - Izgled P100S je glomazan, krupan električni skuter, i jedan je od Segway skupljih modela....

Lavoie može biti Apple u kategoriji...

Šta ako bi električni trotinet bio dizajniran da bude premijum vozilo, puno inovacije i povezanosti, sa...

F77 Space Edition je limitirano ‘svemirsko...

U cilju poštovanja uspešnog sletanja Chandrayaan 3 na južnom polu Meseca, indijska startap kompanija za električnu...

Toyota dodaje drugi model Century

Kao što se i očekivalo, nova varijanta SUV-a Century će se voziti na Toyota TNGA platformi,...

Crua Culla V2 vreća za spavanje...

Opšte govoreći, ako želite da vam bude toplo i udobno dok spavate napolju, spavate u izolovanom...

Vile inspirisane Lamborghini automobilima

San postaje stvarnost u Dubai Hills Vista, premium delu Dubai Hills Estate-a i domu najekskluzivnijih adresa...

Naim za Mulliner: najsavremeniji audio sistem...

Najsofisticiraniji audio sistem ikada kreiran za automobil, novi Naim za Mulliner je rezultat 10,000 sati razvojnog...

Loncin LX700AU-5/LX700AU-5A XWOLF700L – Jake performanse

WOLF X serija korisnicima pruža vrlo pristupačnu zabavu na otvorenom kao saputnik u istraživanju prirode. Vrednosti LONCIN-X...

QOODER – I dalje, jedini skuter...

Oni su napravili prvi serijski skuter na četiri točka koji može da se naginje i nazvali...

STELS 850 Guepard – Ruski gepard

Flegšip model brenda STELS je ATV850, najsnažniji i tehnološki najnapredniji ruski ATV. Inženjeri kompanije VELOMOTORS su...
Italijanski studio za dizajn jahti Federico Fiorentino i Sacs Bespoke Operations, renomirani milanski proizvođač RIB čamaca, udružili su snage i napravili brod po imenu X-80 Super RIB Project. Ovaj ultrabrzi luksuzni pomoćni brod od 24 metra isporučuje do 5.000 KS u konfiguraciji sa dva ili tri brodska motora. U studiju Fiorentino su omogućili ovu brzinu bez pravljenja kompromisa po pitanju udobnosti i prostora. Model X-80 će imati master apartman od 25 m2 koji se prostire od jednog do drugog boka broda, u pramčanom delu će biti dve gostinske kabine a kabina za posadu će biti u krmenom delu. Sav napor je napravljen da se maksimalno iskoristi prostor koji je dostupan na ovom plovilu. Napolju, aerodinamično korito na modelu X-80 donosi otvorenu palubu od 60 kvadrata sa prostorom za sunčanje i boravišnim prostorom. S obzirom na nekolicinu usprešnih projekata između Sacs Bespoke Operations brodogradilišta i dizajnerskog studija Federico Fiorentino, bilo je logično da se ove dve kompanije udruže sa ciljem da jednom zahtevnom klijentu isporuče model X-80. Prethodna saradnja između ove dve kompanije je uključivala dizajniranje Sacs Rebel linije brodova od strane studija Federico Fiorentino, kao i dizajniranje personalizovanog Sacs pomoćnog broda. Početna ideja za model X-80 je došla od vlasnika jedne superjahte koji je želeo bliži kontakt sa vodom preko superbrzog RIB čamca. Dizajnerski tim studija Fiorentino navodi da „iako je model X-80 prvobitno bio zamišljen za jednog italijanskog klijenta, on je u međuvremenu odustao od ovog projekta.“ Srećom po sve ostale, i dalje ima nade da će ovaj brod ipak biti napravljen.