Novi X-80 Super RIB Project je neverovatno brz i neverovatno prostran

Dizajnerska firma Federico Fiorentino i brodogradilište Sacs su ponovo udružili snage da naprave jednu ludo brzu superjahtu.

Italijanski studio za dizajn jahti Federico Fiorentino i Sacs Bespoke Operations, renomirani milanski proizvođač RIB čamaca, udružili su snage i napravili brod po imenu X-80 Super RIB Project. Ovaj ultrabrzi luksuzni pomoćni brod od 24 metra isporučuje do 5.000 KS u konfiguraciji sa dva ili tri brodska motora.

U studiju Fiorentino su omogućili ovu brzinu bez pravljenja kompromisa po pitanju udobnosti i prostora.
Model X-80 će imati master apartman od 25 m2 koji se prostire od jednog do drugog boka broda, u pramčanom delu će biti dve gostinske kabine a kabina za posadu će biti u krmenom delu. Sav napor je napravljen da se maksimalno iskoristi prostor koji je dostupan na ovom plovilu.

Napolju, aerodinamično korito na modelu X-80 donosi otvorenu palubu od 60 kvadrata sa prostorom za sunčanje i boravišnim prostorom.
S obzirom na nekolicinu usprešnih projekata između Sacs Bespoke Operations brodogradilišta i dizajnerskog studija Federico Fiorentino, bilo je logično da se ove dve kompanije udruže sa ciljem da jednom zahtevnom klijentu isporuče model X-80.

Prethodna saradnja između ove dve kompanije je uključivala dizajniranje Sacs Rebel linije brodova od strane studija Federico Fiorentino, kao i dizajniranje personalizovanog Sacs pomoćnog broda.

Početna ideja za model X-80 je došla od vlasnika jedne superjahte koji je želeo bliži kontakt sa vodom preko superbrzog RIB čamca.

Dizajnerski tim studija Fiorentino navodi da „iako je model X-80 prvobitno bio zamišljen za jednog italijanskog klijenta, on je u međuvremenu odustao od ovog projekta.“ Srećom po sve ostale, i dalje ima nade da će ovaj brod ipak biti napravljen.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde