Lavoie može biti Apple u kategoriji luksuznih električnih trotineta

Ovaj mehanizam za sklapanje inspirisan je vešanjem F1 bolida

Šta ako bi električni trotinet bio dizajniran da bude premijum vozilo, puno inovacije i povezanosti, sa performansama, sigurnošću, pouzdanošću i jednostavnom upotrebom na umu, a ne samo konkurentnom cenom?

To je pristup koji je izabrao Lavoie, startup čiji je model Series 1 trenutno dostupan za poručivanje i otpremanje kasnije ove godine. Napravljen od magnezijuma automobilske klase i sa mehanizmom za sklapanje inspirisanim vešanjem Formule 1, Series 1 je namenjen da prekine sa jeftinim električnim trotinetima i umesto toga pokaže šta je moguće kada se cilja na tržište luksuznih urbanih prevoznih sredstava.

Lavoie Series 1

Cena Lavoie Series 1 iznosi od 1990 EUR, a ima snagu od 900W, obrtni moment od 30Nm i maksimalnu brzinu od 40 k/h, ali se ovo može smanjiti kako bi se pridržavalo različitih regionalnih i nacionalnih propisa. Domet varira od 24 do 72 km u zavisnosti od modela i režima vožnje koji se koristi.

Ima tri režima vožnje, šasiju od magnezijuma legure, hidrauličnu disk kočnicu napred i regenerativno kočenje pozadi, kao i vodootpornost i zvučni signal. Takođe, ima puno osvetljenja, uključujući stop svetla, prednja svetla i pokazivače pravca, kao i svetlost na bočnoj strani i „svetlosne signale prisustva“ radi poboljšanja vidljivosti vozila i vozača noću.

Postoji Bluetooth za povezivanje sa Lavoie aplikacijom za pametne telefone, kao i USB-C port, plus globalna mobilna veza i servis pretplate koji pomaže da se trotinet pronađe u slučaju gubitka ili krađe. Tu su i GPS praćenje, zaštita lozinkom i motor koji se može zaključati u određeni položaj preko aplikacije na telefonu. Drugim rečima, ovo je električni trotinet koji je ozbiljno osmišljen.

Lavoie Series 1

Lavoie je stvoren kao vozilo na koje biste mogli biti ponosni… objekat želje, a to su postigli ne samo kroz dizajn, već i kroz oblik.

Najizraženija (i izazovna) karakteristika Lavoie-ovog oblika je njegov mehanizam za sklapanje. Inspirisan vešanjem Formule 1, omogućava brzo i jednostavno sklapanje ili rasklapanje trotineta, ali takođe pametno uključuje integrisani stalak. Ovo omogućava da se platforma spusti napred, stvarajući postolje kada je trotinet parkiran.

Pored toga što je praktično, oblik mehanizma za sklapanje gura prednji točak dalje od upravljača u poređenju sa drugim trotinetima. To zajedno sa time kako su upravljači nagnuti prema vozaču umesto direktno prema gore, i postavljeni daleko jedan od drugog, tvrdi se da poboljšava stabilnost.

Lavoie Series 1

Trotineti će takođe dobijati poboljšanja putem nadogradnje firmvera bežičnim putem, sa potencijalom za povećanje dometa sa budućim poboljšanjima motorne i baterijske efikasnosti. Lavoie košta između 1.990 i 2.290 eura za Max verziju.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Hyundai Motor i Kia otkrivaju tehnologiju...

Hyundai Motor Company i Kia Corporation su predstavili 'Active Air Skirt' (AAS) tehnologiju koja minimalizuje aerodinamički...

Mammut Free 28 sa izdvojivim Airbag...

Ovaj ranac teži samo 1.5 kg i ima kapacitet od 28 litara, što ga čini idealnim...

Najbolji skije za sve planine 2023-2024

Iako se razlike između različitih kategorija skija sve više zamagljuju iz godine u godinu, postoji nekoliko...

Atomic Hawx Prime 100 ski cipela

Srednja veličina sa srednjim fleksom za muškarce sa srednjom građom. Kao rečenica iz marketinga možda zvuči...

Kombi koji se širi u dvosoban...

AC Future, koristeći inženjerski talenat i delove nabavljene iz Kine, želi da predstavi proširivi kamperski kombi...

Najbolje skije za sve planine 2023-2024

Iako se razlike između različitih kategorija skija sve više zamagljuju iz godine u godinu, postoji nekoliko...

Salomon S/Pro 120 Ski čizme

Salomon S/Pro 120 je visoko performantna čizma namenjena zahtevnim skijašima na srednjem nivou do eksperta. Sa...

TOP 5: skija za stazu 2023-2024

Od oštrih, pravih „mašina“ za carving, do opuštenih krstarenja za početnike, odabrali smo najbolje skije za...

Elan Primetime 55+ FusionX skije

Nova serija Elan Primetime predstavlja jedinstvenu Amphibio tehnologiju sa posvećenim skijama za levu i desnu stranu....

Petzl Leopard LLF Crampon: Savršeni crampon...

Najlakši crampon u Petzl-ovoj ponudi dizajniran je za korišćenje na skijaškim i snowboard čizmama kao i...