POTPUNO Novi Dacia Sandero Stepway i Logan

Spoljašnji dizajn novog Sandera Stepway i Logana je potpuno nov.

Novi Sandero Stepway se već na prvi pogled razlikuje svojim jedinstvenim poklopcem motora snažnije profilisanih linija.

Dizajniran je u skladu sa konvencijama crossovera: povišen razmak od tla, uzdužni krovni nosači, prošireni blatobrani i ojačani donji delovi vrata specifične teksture.

Osim spomenutih elemenata, tu su i hromirani logotip Stepway ispod prednje maske i zaobljeni zaštitni profili iznad svetala za maglu.

U prednjim i zadnjim odbojnicima je smeštena zaštita podvozja u boji koja štiti boju od ogrebotina koje mogu nastati u svakodnevnoj vožnji.

Dacijin duh uključuje i praktične i neophodne inovacije, kao što su posebni uzdužni krovni nosači koji su od početka dizajnirani tako da se mogu pretvoriti u poprečne.

Pametno su dizajnirani, jednostavno se upotrebljavaju i dostupni su u serijskoj opremi.

Neke karakteristike su iste kao i na novom Sanderu, kao što su LED svetla sa svetlosnim potpisom u obliku slova Y, točkovi postavljeni u liniji sa blatobranima i visokokvalitetan dizajn nekih elemenata (kao što su ručice vrata).

Prednja i zadnja svetla oba nova modela nose Dacijin novi LED svetlosni potpis u obliku slova Y koji im daje snažniji identitet.

Horizontalna linija spaja dva svetla na prednjem kraju i zadnjem kraju i račva se u njihove LED linije, pa automobil izgleda vizuelno upečatljiviji.

LED svetla, serijski dostupna u svim nivoima opreme, povećavaju vidljivost noću.

Unutrašnjost je unapredjena u svakom pogledu.

Potpuno nova kontrolna tabla je još ergonomičnija i izrađena od novih materijala za moderniji i kvalitetniji izgled, a novi materijali su korišćeni kako na vratima tako i na presvlakama.

Ergonomičniji položaj vozača osigurava veću udobnost zahvaljujući novom dizajnu sedišta i brojnim kombinacijama podešavanja sedišta i upravljača.

Dacia nudi sistem Media Control koji omogućava upravljanje radiouređajem, telefonom i sistemom navigacije direktno sa pametnog telefona smeštenog na posebnom nosaču na vrhu kontrolne table.

Naprednije su verzije ovog sistema, koji se ugrađuje od početnog nivoa opreme, Media Display i Media Nav sa posebnim ekranom na središnjoj konzoli.

Nije zaboravljena ni tradicionalno jaka strana ovih modela: rekordna prostranost unutar kompaktnih dimenzija.

Iako su spoljašnje dimenzije ostale iste, novi Sandero Stepway i Logan nude više prostora u kabini i veću zapreminu prtljažnika i prostora za odlaganje.

Novi Sandero Stepway i Logan su konstruirani na modularnoj platformi CMF čija ojačana struktura u kombinaciji sa 6 vzdušnih jastuka pruža veću sigurnost.

Nova elektronska arhitektura omogućava ugradnju novih sistema za pomoć u vožnji, među kojima i napredni sistem aktivnog kočenja u nuždi i sistem automatskog poziva u nuždi eCall.

Zahvaljujući novoj modularnoj platformi, novi Sandero Stepway i Logan pokreću štedljiviji motori, imaju efikasniju aerodinamiku sa aerodinamičnijom podnicom i manju masu.

Novi Sandero Stepway i Logan su osveženi ambasadori duha njihovih prethodnika.

Sada nude još bolju vrednost za uloženi novac, po nenadmašnim cenama.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde