75 godine priče o uspehu

Feri Porše je 1948. godine ostvario svoj san o sportskom automobilu: sa svojim timom proizveo je prvi Porsche 356 Roadster. Time je označio rođenje legendarnog brenda i postavio temelj legendarne priče sa oznakom Porsche. Proizvođač sportskih automobila će tokom 2023. raznim globalnim aktivnostima obeležiti 75. godišnjicu i Porsche Vision 357.

„Porsche već 75 godina predstavlja pionirski duh, strast i snove. Proslavićemo zajedno sa ljudima koji su inspirisani snovima“, kaže Oliver Blume, predsednik Izvršnog odbora Porsche AG. Proslava počinje specijalnom izložbom „Inspired by Dreams (Vođeni snovima) 75 godina Porsche sportskih automobila“, koji će biti otvoren 27. januara u okviru manifestacije „DRIVE. Volkswagen Group Forum“ u Berlinu i trajaće do 10. septembra 2023.

Porsche Vision 357 – kao omaž seriji 356 – predstavlja odličan primer i može se videti po prvi put u Berlinu.

“Porsche Vision 357, predstavlja veoma poseban rođendanski poklon. Njime se naglašava važnost DNK našeg dizajna zasnovanog na 356″, kaže Mihael Mauer, potpredsednik Style Porsche. “Studija je pokušaj da se na koherentan način kombinuju prošlost, sadašnjost i budućnost. Proporcije podsećaju na istorijski model, dok detalji vizuelizuju pogled u budućnost.” Napravljen na platformi 718 Cayman GT4 RS sa 368 kW (500 KS), Porsche Vision 357 predstavlja sportski automobil izvanrednih performansi.

„Kreativno razmišljanje o budućnosti jedna je od ključnih odgovornosti Style Porsche-a. Konceptne studije su skup ideja kojim se hrani dizajn sutrašnjice“, kaže Mauer. „Mi smo stalno na konceptualnom putovanju u budućnost mobilnosti. I svaki put, istorija brenda služi kao izvor inspiracije. Osvrtanje na našu tradiciju sa budućim konceptnim automobilom nije tako paradoksalno kao što se čini. Kreativna sloboda takođe je važna: ovde mogu nastati vredne ideje, one koje nam pomažu da zamislimo našu doslednu filozofiju dizajna u novim inovativnim pravcima“.

 Prezentacije i izložbe iz celog sveta

Priča o uspehu „75 godina Porše sportskih automobila“ biće obeležena i u muzeju automobila Petersen u Los Anđelesu, zatim na bukvalno najvišoj izložbi automobila na svetu na Grosglokneru i Švajcarskom muzeju saobraćaja u Lucernu. Štaviše, izložbeni materijali iz „Driven by Dreams“ biće dostupni na više od 60 destinacija u Evropi i SAD u „Heritage Truck“ kamionu posebno dizajniranom za proslavu godišnjice. Završetak globalnih aktivnosti predviđen je za festival automobila „Rennsport Reunion“ koji će biti održan u Kaliforniji od 28. septembra do 1. oktobra.

Šezdeset godina serije 911 i 100 godina Le Mana

Ne zaboravljamo još dve velike godišnjice koje treba proslaviti u godini jubileja „75 godina Porsche sportskih automobila“: to su 60 godina serije 911 i 100 godina trke na Le Manu. Organizatori najpoznatije trke izdržljivosti na svetu takođe imaju razloga za slavlje: 10. i 11. juna obeležiće stogodišnjicu trke 24 sata Le Mana na Sartu.

upoznajmo se, klik > Like

ne propustite

Povezani naslovi

Euro NCAP uvodi mobilnu aplikaciju za pružaoce prve...

Euro NCAP je pokrenuo Euro Rescue, novi resurs...

Jahta Prestige X70 je kao vaše lično privatno...

Od koncepta da stvarnosti, prvi brod iz nove...

Prestige X60 – Umetnost stvaranja blagostanja na vodi

Njen arhitektonski izraz, redistribuiran prostor, više zona za...

Kolaboracija kompanija Bremont i Jaguar odaje počast automobilu...

Bremont slavi još jednu legendu britanskog automobilzma predstavljanjem...

Zenith dostiže nove ekstreme sa novim, smelim modelima...

Zenith podiže formu i funkcionalnost do novih visina...

Jeanneau Merry Fisher 1095 – Čari krstarenja

Na pomen imena Merry Fisher, na pamet pada...

EVROPSKA PREMIJERA MODELA SEA RAY SUNDANCER 320 COUPE

Sea Ray ulazi u novu godinu sa evropskom...

Novi Jeep Grand Wagoneer će imati McIntosh ozvučenje

McIntosh je u dospeo u žižu javnosti zbog...

5. generacija potpuno novog prvog serijskog hibrida!

Novi Plug-in Prius unapređuje Toyotinu sveobuhvatnu tehnologiju, koja...

„Hiperplovilo“ u vidu vodenog skutera je kao supermotocikl...

Najnoviji vodeni skuter kompanije Belassi nastoji da redefiniše...
- Advertisement -

Možda vas interesuje...

Sdsm+ Suzuki dijagnostički sistem mobile plus

Uživajte u komfornom životu na vodi sa ovom...

Dobro došao Suzuki DF300B

Kompanija Suzuki Motor Corporation sa zadovoljstvom predstavlja potpuno...

Sea Ray 250 Sun Sport – Zagarantovana zabava

Sea Ray 250 Sun Sport je pravi brod...

Jeanneau DB 37 – Novo iskustvo dnevnog krstarenja

Sa tako posebnim dizajnom, Jeanneau DB 37 može...

Sea Ray SLX 260 – Čista radost

Profil mu je brz i sportski, enterijer je...

Maserati GranTurismo Trofeo PrimaSerie 75th – 1 od...

Maserati GranTurismo Trofeo PrimaSerie 75th nastaje na 75....

Jeanneau Cap Camarat 10.5 CC – Najveći model...

Jeanneau predstavlja najveći model sa centralno postavljenom konzolom...

Sea Ray 320 Sundancer Coupe – Kruzer sa...

Kruzer ili gliser, kako god da nazovete Sea...

Saxdor 270 GTO – Sledeća velika senzacija

Saxdor je na međunarodnom sajmu nautike u Sautemptonu...

X-Boat 37 – Kreiran da oduševi

X-Boat 37 odlikuju izuzetan dizajn i prostrane korisne...
Feri Porše je 1948. godine ostvario svoj san o sportskom automobilu: sa svojim timom proizveo je prvi Porsche 356 Roadster. Time je označio rođenje legendarnog brenda i postavio temelj legendarne priče sa oznakom Porsche. Proizvođač sportskih automobila će tokom 2023. raznim globalnim aktivnostima obeležiti 75. godišnjicu i Porsche Vision 357. „Porsche već 75 godina predstavlja pionirski duh, strast i snove. Proslavićemo zajedno sa ljudima koji su inspirisani snovima“, kaže Oliver Blume, predsednik Izvršnog odbora Porsche AG. Proslava počinje specijalnom izložbom „Inspired by Dreams (Vođeni snovima) 75 godina Porsche sportskih automobila“, koji će biti otvoren 27. januara u okviru manifestacije „DRIVE. Volkswagen Group Forum“ u Berlinu i trajaće do 10. septembra 2023. Porsche Vision 357 – kao omaž seriji 356 – predstavlja odličan primer i može se videti po prvi put u Berlinu. “Porsche Vision 357, predstavlja veoma poseban rođendanski poklon. Njime se naglašava važnost DNK našeg dizajna zasnovanog na 356", kaže Mihael Mauer, potpredsednik Style Porsche. "Studija je pokušaj da se na koherentan način kombinuju prošlost, sadašnjost i budućnost. Proporcije podsećaju na istorijski model, dok detalji vizuelizuju pogled u budućnost.” Napravljen na platformi 718 Cayman GT4 RS sa 368 kW (500 KS), Porsche Vision 357 predstavlja sportski automobil izvanrednih performansi. „Kreativno razmišljanje o budućnosti jedna je od ključnih odgovornosti Style Porsche-a. Konceptne studije su skup ideja kojim se hrani dizajn sutrašnjice“, kaže Mauer. „Mi smo stalno na konceptualnom putovanju u budućnost mobilnosti. I svaki put, istorija brenda služi kao izvor inspiracije. Osvrtanje na našu tradiciju sa budućim konceptnim automobilom nije tako paradoksalno kao što se čini. Kreativna sloboda takođe je važna: ovde mogu nastati vredne ideje, one koje nam pomažu da zamislimo našu doslednu filozofiju dizajna u novim inovativnim pravcima“.  Prezentacije i izložbe iz celog sveta Priča o uspehu „75 godina Porše sportskih automobila“ biće obeležena i u muzeju automobila Petersen u Los Anđelesu, zatim na bukvalno najvišoj izložbi automobila na svetu na Grosglokneru i Švajcarskom muzeju saobraćaja u Lucernu. Štaviše, izložbeni materijali iz „Driven by Dreams“ biće dostupni na više od 60 destinacija u Evropi i SAD u „Heritage Truck“ kamionu posebno dizajniranom za proslavu godišnjice. Završetak globalnih aktivnosti predviđen je za festival automobila „Rennsport Reunion“ koji će biti održan u Kaliforniji od 28. septembra do 1. oktobra. Šezdeset godina serije 911 i 100 godina Le Mana Ne zaboravljamo još dve velike godišnjice koje treba proslaviti u godini jubileja „75 godina Porsche sportskih automobila“: to su 60 godina serije 911 i 100 godina trke na Le Manu. Organizatori najpoznatije trke izdržljivosti na svetu takođe imaju razloga za slavlje: 10. i 11. juna obeležiće stogodišnjicu trke 24 sata Le Mana na Sartu.