Focal donosi Dolby Atmos u svoje odlične Chora zvučnike

Ako ste fan kućnih bioskopa, znate da je od ključnog značaja da centralni zvučnik i sateliti budu akustički upareni sa levim i desnim uređajem.

Dobra vest je da kompanija Focal proširuje svoju Chora liniju sa celim paketom zvučnika, uključujući centralni zvučnik i satelite, sabvufer i tower zvučnike koji podržavaju Dolby Atmos.

Glavna atrakcija ove nove postavke zvučnika je Chora 826-D, koji suštinski predstavlja postojeći 826 tower zvučnik sa dodatnim drajverom sa gornje strane koji isporučuje zvuk koji se odbija od plafona i pruža vam taj okružujući Atmos efekat.

Naravno, kada imate odvojene zvučnike montirane na ili blizu plafona skoro uvek ćete dobiti bolji efekat – naročito ako vam plafoni nisu u istoj ravni – ali metod gde se zvuk odbija od plafona je definitivno najpraktičniji.

Centralni Chora Centre zvučnik ima isti dizajn kao i ostatak zvučnika iz ove linije, samo je postavljen horizontalno.

To vam omogućava da ga postavite na ili u komodu za televizor, ili na njegov posebni stalak na kom zvučnici stoje blago nagnuti nagore ka poziciji slušalaca.

Centralni zvučnik je po mnogima najvažniji deo kućnog bioskopa.

On čini dijalog razumljivim na način koji je teško postići sa stereo zvučnicima, ali ne treba da kupite bilo koji centralni zvučnik.

Želite da uzmete onaj koji se najviše podudara sa bojom zvuka vaših stereo zvučnika.

Slična je priča i sa satelitima, kojima su u kompaniji Focal dali prilično ravan dizajn kako bi mogli lakše da se montiraju na zid.

I centralni zvučnik i sateliti koriste iste fensi vufere od ugljeničnih vlakana koji su predstavljeni sa prvom serijom Chora zvučnika, što omogućava konstantnost u boji zvuka.

Novi Sub 600P međutim nije deo Chora porodice, već može da se koristi i za hi-fi postavke kao i za kućne bioskope i ima ekstenziju basa koja silazi do 26 Hz iz vufera od 12 inča smeštenog u kockastu kutiju od nekih 16 inča.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde