Garmin kamera vam čuva leđa dok vozite bicikl

Sportsko-tehnološka kompanija Garmin dodala je preko potrebnu kameru u svoju Varia liniju biciklističkih radara i stop svetala.

Uređaj se zove Varia RCT715 i u njemu se nalazi kamera rezolucije 1080p koja snima pri 30 fps. On ima funkciju Automatskog snimanja incidenata sa kojom kamera nastavlja da snima „pre, tokom i posle“ nezgode.

Model RCT715 ima IP rejting IPX7, što znači da ga možete potopiti u vodu do dubine od jednog metra na maksimalno 30 minuta. Međutim, Varia RCT715 ne nudi zaštitu protiv prašine ili peska.

Kada je uključite, kamera Varia konstantno snima i čuva snimke u Varia aplikaciji. Potom možete da prebacite te snimke na svoj kućni kompjuter ili smartfon. Aplikacija vas čak obaveštava ako zadnja kamera opazi automobil koji se približava previše blizu iza vas. Kamera RCT715 je takođe i kompatibilna sa Garmin pametnim satovima i biciklističkim kompjuterima, kako biste mogli da pratite treninge i primate notifikacije.

Radar na ovom Varia uređaju ima ugao gledanja od 220 stepeni i opaža vozila na razdaljini do 140 metara. Uparen je sa neverovatno jakim svetlom koje je vidljivo na razdaljini do čak 1.600 metara i ima različite režime rada. Za konstantno osvetljenje tu je Solid režim, zatim imate Peloton režim (deo automatizovane funkcije za grupnu vožnju) sa prigušenim svetlom koje ne smeta ljudima iza vas. Night Flash režim ima treptuće svetlo za noćne vožnje a Day Flash režim služi za dnevne vožnje. U najsvetlijem režimu, Varia isporučuje 65 lumena.

Trajanje baterije na Varia kameri zavisi od svetlosnih režima koje koristite i od toga da li snimate u rezoluciji od 1080p. Najkraće trajanje baterije je četiri sata u Solid ili Night Flash režimu. Najduže je šest sati u Day Flash režimu.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde