Kraljevska banka izbacila novu karticu sa tehnologijom za očitavanje otisaka prstiju

Ovaj pilot projekat je označen kao „najveći proboj u razvoju kartičarske tehnologije u poslednjih nekoliko godina“.

Kraljevska banka Škotske postala je prva banka u Ujedinjenom Kraljevstvu koja je predstavila biometrijske kartice.
Ove kartice su puštene u cirkulaciju kao deo nacionalnog test programa koji je banka pokrenula sa 200 klijenata kako bi isprobala ovu najsavremeniju biometrijsku tehnologiju.

Klijenti koji koriste ove kartice u Glazgovu i okolini sada mogu otiskom prsta da potvrde transakcije iznad 30 funti, što je limit za beskontaktne transakcije, time povećavajući bezbednost i olakšavajući sebi kada plaćaju robu i usluge na kasi jer ne moraju da unose PIN.

Dejvid Kroford (David Crawford), direktor sektora plaćanja u Kraljevskoj banci, rekao je: „Mi koristimo najsavremeniju tehnologiju u svim aspektima našeg poslovanja kako bismo olakšali život našim klijentima, a biometrijske kartice su jedna od mnogih tehnologija koje dodatno istražujemo. Ovo je najveći proboj u razvoju kartičarske tehnologije u poslednjih nekoliko godina i odlično je najzad videti ove kartice u rukama naših klijenata“.
 
Pored toga što zadržavaju beskontaktnu funkcionalnost, ove potpuno integrisane kartice se mogu koristiti kao i svake druge, u bankomatima, u pošti kao i za digitalno bankarstvo, a rade i na postojećim POS terminalima za beskontaktno plaćanje ili onima na kojima se unosi PIN – što znači da će prodavnice moći da prihvataju uplate bez ažuriranja svoje tehnologije.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde