Nimbus električno vozilo sa krovom

Nimbus One je malecko električno vozilo na tri točka koje „spaja praktičnost i cenu motocikla i bezbednost i udobnost automobila.“

Uzano vozilo nalik na kapsulu široko je svega 84 cm i dugačko 229 cm, i u kompaniji Nimbus tvrde da ga to čini tri do pet puta manjim od kompaktnog automobila – još bolje za kretanje i parkiranje u prometnim gradskim ulicama. Takođe iza vozačkog sedišta ima prostora za još jednog putnika ili kese koje nosite iz nabavke. Zadnje sedište imaće i ISOFIX tačke za dečija sedišta.

Ovo vozilo se takođe i naginje u krivinama, poput motocikla ili skutera, a za to je zaslužna vlasnička tehnologija za naginjanje kompanije Nimbus. Vozaču ne treba dozvola za motocikl, tako da svako sa dozvolom B-kategorije može da koristi vozilo. I ne mora da se nosi kaciga.

Pošto je Nimbus napravljen za gradsku vožnju, ne za vožnju po auto-putu, on ima maksimalnu brzinu od 80 km/h. Njegova baterija od 9 kW daje mu autonomiju od 150 km i može da se napuni do vrha za 1,2 sati preko punjača drugog nivoa ili 5,4 sati preko kućne utičnice, kažu u ovoj kompaniji. Baterije su zamenjive i možete ih izvaditi i puniti kod kuće.

Minimalistička unutrašnjost modela Nimbus One uključuje ekran, Bluetooth zvučnike, prozore na električno podizanje, brzi punjač za telefon, grejanje i opcioni klima uređaj. Vozilo takođe ima sistem upozorenja na čeoni sudar i dodatne funkcije koje se mogu aktivirati bežičnim putem, tvrde u kompaniji.

Poručivanje modela Nimbus One u pretprodaji je počelo, a test vožnje će se nuditi komercijalnim klijentima u toku sledećeg meseca. Samo vozilo će koštati oko 9.980$ ako ga platite u celosti odmah, ali proizvođač planira da ga ponudi i u formi pretplate za 200$ mesečno.

U kompaniji Nimbus očekuju da prve isporuke njihovog automobila krenu u trećem kvartalu 2023. godine.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde