ZENITH DEFY Extreme Felipe Pantone meri vreme hromatski

Svetla, boje i pokreti međusobno se stapaju u novom prikazu vremena. Kod časovnika Zenith DEFY Extreme Felipe Pantone se inovacija ovog švajcarskog proizvođača satova prožima sa savremenom kreativnošću argentinskog umetnika nastanjenog u Valensiji.

Zenith DEFY Extreme Felipe Pantone proširuje domen umetničke ekspresije u časovničarstvu, zapravo inspirisan sopstvenom Planned Iridesence serijom. Njegova osnova, model DEFY Extreme, bila je prirodni izbor platna koje bi umetniku ponudilo što je više moguće prostora za rad. Prepoznatljiva estetika i optička magija Felipea Pantona prebačena je u manje dimenzije zahvaljujući kreativnim rešenjima.

Napravljeno u potpunosti od poliranog nerđajućeg čelika, kućište sa mnogobrojnim površinama i linijama dobija obrise nove skulpture. Na četiri ugla kućišta ugravirano je FP#1, kao kodirani potpis koji znači Felipe Pantone El Primero. Transparentnost i boje su potom stavljene tamo gde biste to najmanje očekivali. Dvanaestostrana korona i štinici za drukere hronografa su napravljeni od providno-plavog kristalnog stakla po imenu YAS, koje je nalik sintetičkom safirnom staklu.

Estetika sa providnim i metalik elementima nastavlja se na brojčaniku zahvaljujući detaljima od safirnog stakla. Fizičko-hemijski proces je korišćen da se kreiraju skriveni mikrogravirani šabloni koji su duboki svega 100 nanometara. Tako je dobijen prelivajući efekat sa mnogobrojnim svetlucavim bojama koje, kako se svetlo pomera, otkrivaju ugravirane šablone. Rezultat toga je brojčanik koji reflektuje i zadržava visokohromatski stil tipičan za ovog umetnika, pritom dajući dinamične, metamorfičke kvalitete časovničarstvu.

Zenith DEFY Extreme Felipe Pantone kuca brzinom od stotog dela sekunde preko automatskog visokofrekventnog hronografa. To je zahvaljujući inovativnom El Primero mehanizmu koji ima efikasnu konstrukciju sa dva nezavisno pokretana regulatorna organa koji rade na frekvencijama od 50 Hz i 5 Hz za funkciju hronografa i merenje vremena. Mehanizam je redizajniran za ovu kolaboraciju. Njegov otvoreni zvezdasti oscilirajući teg ofarban je u iste prelivajuće dugine boje kao i kazaljke. Sat će biti ograničen na samo sto primeraka.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde