FiiO M11S – Izvanredan muzički plejer

Lepota prenosivih muzičkih plejera leži u njihovoj jednostavnosti. Prebacite muziku na plejer, uparite ga sa solidnim slušalicama i spremni ste za polazak – u čudesni svet prenosivog zvuka visoke vernosti koji je često rezervisan za zvučne sisteme sa znatno većom cenom.

Kod modela FiiO M11S, međutim, postoji jedan dodatak koji sa sobom nosi mali trošak koji morate da dodate na cenu od 500$, a to je microSD kartica. Iako dosta vlasnika muzičkih plejera na kraju kupi memorijsku karticu da je pridoda internoj memoriji uređaja, kod plejera M11S to je praktično obavezno pošto ima internu memoriju od svega 32 GB.

Karakteristike

FiiO M11S ima sve funkcije koje treba da ima jedan muzički plejer u 2023. godini – podržava fajlove do 32-bit/384kHz, DSD256 i MQA; nudi pristup striming servisima (kao svim drugim aplikacijama dostupnim za Android uređaje); a čak ima i izlaze za slušalice od 3,5 mm, balansirani 2,5 mm i balansirani 4,4 mm. Ali ovaj plejer može da postane i mnogo veći deo vašeg slušanja muzike ako vi to poželite, jer može da služi i kao USB digitalno-analogni konverter za kompjuter/laptop, a naravno u stanju je i da strimuje muziku do bežičnih slušalica i zvučnika preko Bluetootha (LDAC, aptX HD, LHDC) ili AirPlay funkcije.

Izrada

Kod ovog plejera dobijate solidno veliki uređaj za svoje pare, jer su mu dimenzije 12,5 x 7,4 x 1,9 cm. Prilično je težak za te dimenzije pa ostavlja utisak kvalitetne izrade, ali s obzirom na to da su ćoškovi kućišta špicasti i veći deo prednjeg panela zauzima ekran na dodir od 5 inča, preporučljivo je da ga držite u providnom kućištu koje se dobija uz uređaj.

Kompanija FiiO definitivno zna kako da napravi intuitivan muzički plejer iz perspektive softvera ali isto tako i hardvera. Aplikacija FiiO Music odaje pozitivan prvi utisak – kada je pokrenete ona vam ponudi da pretražite fajlove iz interne memorije uređaja ili fajlove sa uređaja povezanih na mrežu. Interfejs je vrlo logično dizajniran i prijatan za oko, tako da će se većina ljudi vrlo lako i vrlo brzo navići na njega. Slike albuma zauzimaju najveći deo ekrana na uređaju, ali pored toga prikazane su i informacije o formatu i veličini fajlova za svaku pesmu.

Zvuk

Korisnici Android uređaja interfejs i padajući meni će biti prijatni i poznati, iako bismo preporučili vlasnicima uređaja da odvoje vreme da malo podrobnije prouče menije i podešavanja. Ako uključite „All to DSD“ i Pure Music režim dobićete poboljšan kvalitet zvuka, gde će sve biti malo više u fokusu zahvaljujući dodatnoj jasnoći i preciznosti.

Zvučna pozornica ovog plejera ima taj lepi balans između dovoljne otvorenosti da muzika dobija svoju dimenziju i prostranosti dok pritom ima čistoću da sve ubaci u direktan čulni fokus. Dodajte tome bogatiji tonalitet i posebno kvalitetne frekvencije srednjeg opsega i dobijate izuzetno ugodan zvuk koji će vam se sigurno svideti.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde