TESTIRALI SMO: HP Z2 Mini G9

Ultrakompaktna desktop radna stanica ogromne snage

[vc_btn title=”Impresivne performanse, Lak za servisiranje, čak i što se tiče grafičke kartice, Modularni I/O portovi” style=”flat” shape=”square” color=”success” size=”sm” align=”left” i_type=”openiconic” i_icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-plus” css=”.vc_custom_1489261042959{margin-left: 20px !important;}” button_block=”true” add_icon=”true”][vc_btn title=”Može ponekad da bude glasniji od očekivanog, Spoljna baterija ” style=”flat” shape=”square” color=”danger” size=”sm” align=”left” i_type=”openiconic” i_icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-minus” css=”.vc_custom_1489261031745{margin-left: 20px !important;}” button_block=”true” add_icon=”true”]

Redizajnirana G9 verzija HP Z2 Mini radne stanice puca visoko, sa procesorom iz desktop klase, zamenjivom grafikom i odličnim povezivanjem. Z2 Mini G9 je najbolja verzija ovog uređaja do sada. Intelov „Alder Lake“ procesor 12. generacije donosi znatno poboljšane performanse ovoj malenoj radnoj stanici, a u novoj verziji se čak našlo i mesta za zamenjivu grafičku karticu. Po dimenzijama ovo je supermala radna stanica.

Naravno da kućište Mini G9 radne stanice ne sadrži sve; ovako mali PC računari nemonovno moraju da se okrenu eksternim baterijama jer nema mesta za unutrašnji izvor napajanja. Opcioni VESA nosač omogućava modelu Z2 Mini G9 da bude postavljen ispod stola ili iza monitora. Pri upotrebi na radnom stolu on može da leži horizontalno na gumenim nožicama ili vertikalno u postolju koje se dobija uz uređaj.

Povezivanje na zadnjoj ploči uključuje tri USB 3.2 Gen 2 Type-A porta, dva DisplayPort video izlaza i eternet ulaz od 10 Gbps. Grafička kartica u uređaju sa ovog testa je Nvidia RTX A2000 od 12GB i ima četiri mini-DisplayPort video izlaza. Preostali portovi se nalaze sa desne strane. Ulaz za slušalice je standaradan u svim konfiguracijama, ali možete sami da personalizujete dve takozvane „flex banke“ kako ih nazivaju u kompaniji HP sa raznoraznim portovima. Leva banka u ovom konkretnom uređaju ima tri USB 3.2 Gen 2 porta (jedan Type-C i dva Type-A), i svi podržavaju punjenje.

S druge strane, leva banka može da sadrži razne druge portove (serijski, eternet, USB-A ili Thunderbolt) ili video izlaze (DisplayPort, HDMI ili VGA). Ukupno gledano, ova mala radna stanica je impresivna po pitanju ponude ulaza i izlaza.

Niti jedan milimetar u okviru pedantno organizovane unutrašnjosti nije protraćen. Atraktivni bakarni izmenjivač toplote procesora koristi parnu komoru za poboljšanu efikasnost. Kuler se generalno dobro ponaša, mada buka može biti primetna.

Minijaturizovani proizvodi često izgube nešto u tranziciji, ali kompromisi koje je pravio Z2 Mini G9 su minimalni. Njegova redizajnirana šasija ostavlja veliki prostor za servisiranje za ovako mali desktop, a što je najimpresivnije, uključuje grafičku karticu koja je industrijskog standarda. Što se softvera tiče, Mini G9 ima Windows 11 i instalirane samo HP aplikacije za podršku.

On takođe doseže nove visine po pitanju performansi, zahvaljujući podršci za Intel procesore 12. generacije (125 vati) koji su iz desktop klase, DDR5 radnoj memoriji i PCI Express Gen 4 skladišnoj memoriji. Takođe ima i odlično povezivanje. Ekspanzija je njegova prirodna slabost, sa po samo dva slota za SSD i RAM memoriju. Ovaj mali HP dokazuje da je ušteda prostora odlična ideja.

Redizajnirana HP Z2 Mini G9 radna stanica može da se meri sa mnogo jačim uređajima, zahvaljujući procesoru iz desktop klase, zamenjivoj grafičkoj kartici i odličnom povezivanju.

CENA: OD 1.209 $

upoznajmo se, klik > Like

ne propustite

Povezani naslovi

Bežične slušalice sa moćnim basom

Panasonic će pustiti u prodaju nove bežične slušalice,...

Slušajte muziku iz sata KORISTITE PAMETNI SAT UZ...

Interval Swim slušalice kompanije H2O Audio nadovezuju se...

TESTIRALI SMO: Samsung S21 Ultra – Veliki šef

Samsung gaji imidž kvalitetnog proizvođača mobilnih telefona (između...

TOP 5: Držači za mobilne telefone za motocikle

Za razliku od korišćenja telefona tokom vožnje automobila,...

Mophie bežičnu eksternu bateriju možete da zakačite na...

Mophie je jedno od najstarijih imena u industriji...

TEST: Samsung Galaxy S20 – Sladak mališa

Telefoni su i dalje u tendenciji rasta. Stigao...

GoPro HERO10 je stigao i donosi dva puta...

Nova GoPro HERO10 Black Action kamera ima novi...

Jeftini Hublot Big Bang E pametni sat

Kao što se da naslutiti iz imena proizvoda,...

Samsung SmartThings uređaj za praćenje

Samsung je rešio da ubaci LTE-M tehnologiju u...

Pametna četkica za zube je ideja koja odbija...

Na CES sajmu ne manjka „pametnih“ povezanih gedžeta,...
- Advertisement -

Možda vas interesuje...

Sdsm+ Suzuki dijagnostički sistem mobile plus

Uživajte u komfornom životu na vodi sa ovom...

Dobro došao Suzuki DF300B

Kompanija Suzuki Motor Corporation sa zadovoljstvom predstavlja potpuno...

Sea Ray 250 Sun Sport – Zagarantovana zabava

Sea Ray 250 Sun Sport je pravi brod...

Jeanneau DB 37 – Novo iskustvo dnevnog krstarenja

Sa tako posebnim dizajnom, Jeanneau DB 37 može...

Sea Ray SLX 260 – Čista radost

Profil mu je brz i sportski, enterijer je...

Maserati GranTurismo Trofeo PrimaSerie 75th – 1 od...

Maserati GranTurismo Trofeo PrimaSerie 75th nastaje na 75....

Jeanneau Cap Camarat 10.5 CC – Najveći model...

Jeanneau predstavlja najveći model sa centralno postavljenom konzolom...

Sea Ray 320 Sundancer Coupe – Kruzer sa...

Kruzer ili gliser, kako god da nazovete Sea...

Saxdor 270 GTO – Sledeća velika senzacija

Saxdor je na međunarodnom sajmu nautike u Sautemptonu...

X-Boat 37 – Kreiran da oduševi

X-Boat 37 odlikuju izuzetan dizajn i prostrane korisne...

[vc_btn title="Impresivne performanse, Lak za servisiranje, čak i što se tiče grafičke kartice, Modularni I/O portovi" style="flat" shape="square" color="success" size="sm" align="left" i_type="openiconic" i_icon_openiconic="vc-oi vc-oi-plus" css=".vc_custom_1489261042959{margin-left: 20px !important;}" button_block="true" add_icon="true"][vc_btn title="Može ponekad da bude glasniji od očekivanog, Spoljna baterija " style="flat" shape="square" color="danger" size="sm" align="left" i_type="openiconic" i_icon_openiconic="vc-oi vc-oi-minus" css=".vc_custom_1489261031745{margin-left: 20px !important;}" button_block="true" add_icon="true"]

Redizajnirana G9 verzija HP Z2 Mini radne stanice puca visoko, sa procesorom iz desktop klase, zamenjivom grafikom i odličnim povezivanjem. Z2 Mini G9 je najbolja verzija ovog uređaja do sada. Intelov „Alder Lake“ procesor 12. generacije donosi znatno poboljšane performanse ovoj malenoj radnoj stanici, a u novoj verziji se čak našlo i mesta za zamenjivu grafičku karticu. Po dimenzijama ovo je supermala radna stanica. Naravno da kućište Mini G9 radne stanice ne sadrži sve; ovako mali PC računari nemonovno moraju da se okrenu eksternim baterijama jer nema mesta za unutrašnji izvor napajanja. Opcioni VESA nosač omogućava modelu Z2 Mini G9 da bude postavljen ispod stola ili iza monitora. Pri upotrebi na radnom stolu on može da leži horizontalno na gumenim nožicama ili vertikalno u postolju koje se dobija uz uređaj. Povezivanje na zadnjoj ploči uključuje tri USB 3.2 Gen 2 Type-A porta, dva DisplayPort video izlaza i eternet ulaz od 10 Gbps. Grafička kartica u uređaju sa ovog testa je Nvidia RTX A2000 od 12GB i ima četiri mini-DisplayPort video izlaza. Preostali portovi se nalaze sa desne strane. Ulaz za slušalice je standaradan u svim konfiguracijama, ali možete sami da personalizujete dve takozvane „flex banke“ kako ih nazivaju u kompaniji HP sa raznoraznim portovima. Leva banka u ovom konkretnom uređaju ima tri USB 3.2 Gen 2 porta (jedan Type-C i dva Type-A), i svi podržavaju punjenje. S druge strane, leva banka može da sadrži razne druge portove (serijski, eternet, USB-A ili Thunderbolt) ili video izlaze (DisplayPort, HDMI ili VGA). Ukupno gledano, ova mala radna stanica je impresivna po pitanju ponude ulaza i izlaza. Niti jedan milimetar u okviru pedantno organizovane unutrašnjosti nije protraćen. Atraktivni bakarni izmenjivač toplote procesora koristi parnu komoru za poboljšanu efikasnost. Kuler se generalno dobro ponaša, mada buka može biti primetna. Minijaturizovani proizvodi često izgube nešto u tranziciji, ali kompromisi koje je pravio Z2 Mini G9 su minimalni. Njegova redizajnirana šasija ostavlja veliki prostor za servisiranje za ovako mali desktop, a što je najimpresivnije, uključuje grafičku karticu koja je industrijskog standarda. Što se softvera tiče, Mini G9 ima Windows 11 i instalirane samo HP aplikacije za podršku. On takođe doseže nove visine po pitanju performansi, zahvaljujući podršci za Intel procesore 12. generacije (125 vati) koji su iz desktop klase, DDR5 radnoj memoriji i PCI Express Gen 4 skladišnoj memoriji. Takođe ima i odlično povezivanje. Ekspanzija je njegova prirodna slabost, sa po samo dva slota za SSD i RAM memoriju. Ovaj mali HP dokazuje da je ušteda prostora odlična ideja. Redizajnirana HP Z2 Mini G9 radna stanica može da se meri sa mnogo jačim uređajima, zahvaljujući procesoru iz desktop klase, zamenjivoj grafičkoj kartici i odličnom povezivanju.

CENA: OD 1.209 $