CES 2023: Wisear predstavlja bežične slušalice sa neuronskim kontrolama

Wisear, brzorastuća deep tech kompanija koja je napravila neuronski interfejs kako bi ljudima omogućila nesmetano upravljanje uređajima, dobila je na CES 2023 sajmu nagradu za inovacije u kategoriji „Slušalice i lični audio uređaji“. Nagradu je dobila za pametne slušalice sa kontrolama zasnovanim na neuronskoj tehnologiji koje je razvila u saradnji sa kompanijama Logitech i Jabra.

Zahvaljujući inovativnom neuronskom interfejsu koji je razvila kompanija Wisear, a koji dekodira moždane i facijalne aktivnosti preko ušiju, njihovim bežičnim slušalicama Perceive možete upravljati nečujno i bez korišćenja ruku uz dve komande zasnovane na aktivnosti facijalnih mišića. To omogućava korisnicima da aktivnosti kao što su puštanje muzike ili obavljanje poziva odrađuju bez korišćenja glasa ili ruku. Svakodnevni uređaji postaju prirodna ekstenzija uma i namera na način koji je brži, privatniji i inkluzivniji nego ikada pre.

Do kraja 2023. godine, Wisear će izbaciti nove komande na bazi aktivnosti očiju. Tokom 2024. godine biće dodate prve funkcije zasnovane na moždanoj aktivnosti, ćime će se zaokružiti portfolio interfejsnih komandi za sve glavne radnje u našim digitalnim životima.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde