Walmart koristi virtuelnu realnost za obučavanje preko milion radnika u svojim prodavnicama

Svaka od 5.000 prodavnica ove kompanije će do kraja godine biti opremljena Oculus Go VR mašinama.

Kalifornijska kompanija STRIVR, koja se bavi proizvodnjom VR softvera, je uz pomoć informacija koje je dobila od lanca prodavnica Walmart kreirala 45 VR programa uz pomoć kojih Walmart može da obuči zaposlene da obavljaju praktično sve poslove u sklopu svojih prodavnica, od seckanja suhomesnatih proizvoda do obnavljanja zaliha kelja i šargarepe.

Ova VR tehnologija omogućava sadašnjim radnicima u kompaniji Walmart da nauče nove veštine brže, i sa manje potrebe za nadzorom. Obučavanje putem virtuelne realnosti kreira bezbedno okruženje za saradnike, gde oni mogu da iskuse situacije koje je skoro nemoguće simulirati. Ova obuka je poučna, nezaboravna i brza.

Takođe je i efikasnija. Tehnologija omogućava Walmartu da ne mora da zapošljava nove profesionalce koji će obučavati zaposlene, ili da delegira neke od postojećih radnika da nadgledaju obuku.

Walmart je počeo sa testiranjem ove tehnologije pre dve godine. Do kraja 2018. kompanija će imati 17.000 Oculus uređaja raspoređenih po svim svojim prodavnicama.

Pilot projekat je počeo 2016. godine u svega nekoliko Walmart prodavnica, da bi se zatim, prošle godine proširio na 200 Walmartovih „akademija“ za obučavanje – to jest lokacija za obučavanje van radnog mesta.

Za potrebe Walmarta, virtuelna realnost omogućava zaposlenima da prođu obuku za najgore situacije koje se ne događaju često, ali u kojima je neophodno imati jasan plan delovanja.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde