inReach Messenger zna šta radite i kada ste “offline”

Uz podršku globalne satelitske mreže Iridium, linija Garminovih inReach uređaja već nudi impresivne sposobnosti praćenja i komunikacije mimo mreže. Međutim, uprkos tome što može da se pohvali sjajnom, najnaprednijom linijom proizvoda, ova kompanija je sada premijerno predstavila nešto što se praktično sa sigurnošću može nazvati najzapaženijim dodatkom njihovoj porodici satelitskih uređaja za slanje poruka u vidu novog inReach Messengera.

Kao što naziv uređaja nagoveštava, inReach Messenger je napravljen sa fokusom na komunikacije. Kao takav, on nudi dvosmerno i grupno dopisivanje, deljenje lokacije koristeći GPS koordinate i sposobnost da pošalje interaktivnu SOS poruku ka Međunarodnom centru za koordinaciju u hitnim slučajevima kompanije Garmin, koji radi 24/7. Međutim, najistaknutija funkcija na ovom novom uređaju bez sumnje je njegova sposobnost da se upari sa smartfonom dok je van mreže i bez signala. Automatski birajući između Wi-Fi, mobilnog ili satelitskog povezivanja, inReach Messenger može da se upari sa smartfonom i omogući mu pristup mreži ili povezivanju dok je van dometa. Takođe, ako smartfon ostane bez baterije, on i dalje može da se poveže na inReach Messenger uređaj koji koristi „Safety Charge“ funkciju koja ostavlja dovoljno energije da se pošalje jedna tekstualna poruku.

Ovaj novi Garmin gedžet ima dimenzije 3,1 x 2,5 inča i težak je svega 114 grama, a kućište ima IPX7 rejting vodootpornosti. InReach Messenger je kompatibilan sa nizom fleksibilnih satelitskih paketa i može da se pohvali punjivom litijumskom baterijom koja traje do 28 dana (u 10-minutnom režimu praćenja) Garmin je takođe lansirao i prateću aplikaciju za inReach Messenger. Treba, međutim, napomenuti da, poput svih inReach modela, korišćenje inReach Messengera zahteva aktivnu satelitsku pretplatu.

CENA: $ 299.99

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde