Sonyjeva gaming marka ponovo se upliče u vaša uha

Sony Inzone Buds su kvalitetni set igraćih slušalica sa izvanrednim prostornim zvukom i sposobnostima za smanjenje buke, ali njihova Bluetooth povezivost ima nedostatke.

Sony nije stran audio proizvodima, a najnoviji izdanak iz njegovog Inzone brenda namenjenog igračima nudi mnogo toga za uživanje. Inzone Buds su bežične slušalice sa tehnologijom za smanjenje buke koje pružaju prostorno ozvučenje od 360 stepeni.

Nemojte ih nazivati PlayStation slušalicama

Sony unveils INZONE Buds

Kao što smo već pomenuli, Inzone Buds nisu brendirane kao PlayStation slušalice, ali praktično jesu. Uostalom, imaju istu crno-belu boju kao i PlayStation 5. Njihova izgradnja je slična modelu Samsung Galaxy Buds 2, sa nešto debljim kućištem koje omogućava dodirne kontrole. Dva magnetska konektora se nalaze unutar svake slušalice i sigurno pričvršćuju delove za punjenje.

Sa četiri kompleta gumiranih ušnih čepova za izbor, ne morate da brinete o pronalaženju skupa koji udobno staje u vaše uši. Takođe, Inzone Buds su teške svega 6,5 grama, pa ih gotovo ne osećate kada su u uhu. U kućištu se nalazi 2.4GHz USB-C prijemnik. Upotreba USB-C adaptera omogućava korišćenje slušalica na uređajima koji ne podržavaju Bluetooth LE Audio. Kada se prijemnik poveže sa USB-C priključkom, jednostavno pomerite prekidač na uređaju da biste odabrali željeni uređaj.

Slušalice se kontrolišu preko malih dodirnih panela. Pomoću četiri različita gesta (uključujući tapkanje jednom, dva puta ili tri puta uzastopno ili dugim pritiskom), možete programirati do osam različitih komandi. Sony očekuje da možete koristiti slušalice oko 12 sati sa potpunim punjenjem ili 24 sata uključujući kućište za punjenje. Kućište za punjenje je mali trapezoidni kontejner. Kompaktan je, iako mu oblik nije idealan za džepove pantalona.

Ograničena Bluetooth povezivost

Sony Inzone Buds

Inzone Buds koriste Bluetooth 5.3, što je uobičajeno. Noviji telefoni kao što su Google Pixel 8 i Samsung Galaxy S23 vam omogućavaju povezivanje sa Inzone Buds bez problema, ali stariji iPhone 11 nije kompatibilan sa ovim slušalicama. Čak i novi iPhone 15 mora da se odrekne USB-C priključka zarad 2.4GHz prijemnika.

PS5 ne podržava LE Audio, zbog čega nije moguće povezivanje slušalica preko Bluetootha. Pored toga, VR headset koristi jedini dostupni USB-C priključak konzole. To znači da slušalice nisu kompatibilne sa PlayStation 4, ali rade sa Nintendo Switch u handheld modu.

Nedostatak dostupnih USB-C priključaka neće biti problem za nadolazeći PS5 Slim, konzolu sa dva USB-C priključka. Vlasnici trenutnog PS5-a mogu prevazići problem koristeći USB-A-to-USB-C konverter, ali to zahteva dodatne napore i umanjuje zabavu.

Sve unutar Hub-a

Sony Inzone Buds

Inzone Buds možete prilagoditi putem Inzone Hub-a (dostupnog ekskluzivno za Windows PC). Ovde možete kreirati gestove i unapred definisati profile, kao i omogućiti prostorni zvuk pomoću softvera Inzone Hub. Naći ćete EQ za audio headset, kontrolu dinamičkog opsega i klizač za ravnotežu između igre i razgovora. Međutim, mikrofon ima samo prekidač za automatsko podešavanje pojačanja i klizač za sidetone – isto kao i prethodno objavljene Inzone H serije slušalica. Zanimljivo je to što EQ nema predefinisane postavke za igranje.

Sonyjev trik za personalizaciju prostornog zvuka se vraća. Preuzimanjem posebne aplikacije za 360 prostornih zvukova na vaš telefon, možete pokrenuti skeniranje koje će omogućiti softveru da mapira vaše uši i prilagodi simulirani surround zvuk kako bi se bolje uklopio sa Inzone Hub-om.

Sveukupno, Inzone Hub je prijatan i jednostavan softver za navigaciju. Interfejs je čist, ima moderno korisničko iskustvo i mnogo je lakše razumeti nego softver Razer Synapse.

Dobar zvuk, mikrofon onako

Sony Inzone Buds

Uživanje je igrati igre sa Inzone Buds slušalicama, jer imaju odličan kvalitet zvuka, sistem za smanjenje buke i nisku latenciju veze koja održava sinhronizaciju akcije. Iako su Inzone Buds namenjene za multiplayer pucanje, veoma su dobre i za igre za jednog igrača.

Inzone Buds pružaju glasnu, jasnu muziku kada pokrenete Spotify plejlistu. Zvuk je bogat na nižim jačinama zvuka; basovi su dobri, ali ne neverovatni. Ipak, teksture pesama se ravnomerno čuju.

Inzone Buds koriste aktivno uklanjanje buke (ANC). ANC je tehnika koja se koristi u slušalicama kako bi se smanjila pozadinska buka merenjem spoljnih šumova i stvaranjem odgovarajućih zvučnih talasa za njihovo neutralisanje. Buds su efikasni u tom zadatku. Takođe, postoji opcija ambijentalnog zvuka koja omogućava prolazak spoljašnje buke.

Inzone Buds imaju prosečan mikrofon koji daje snimcima kvalitet telefonskog poziva. Dovoljno su dobri za Discord četove, ali nisu najbolji za kreiranje podcasta.

Sony Inzone Buds koje koštaju 199 dolara su korak u pravom smeru za ovu mladu igračku marku. Njihova udobnost, stil i glasan, čist zvuk čine ove bežične slušalice solidnim izborom za igranje igara i slušanje muzike. Međutim, nedostaje im konvencionalna Bluetooth podrška i imaju nezapažen mikrofon.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Dosadni telefon: izgorela generacija Z odbacuje...

Dosadni telefon, lansiran na Milanskoj nedelji dizajna, najnoviji je uređaj koji koristi brigu mladih ljudi o...

Top 5: Gedžeta koje svaki putnik...

Postoji mnoštvo uređaja, gedžeta i proizvoda koji će olakšati vaše sledeće putovanje. Ovo je definitivna lista...

Dron TY-3R je u osnovi leteći...

Kada je sigurnost na otvorenoj vodi u pitanju, svaka sekunda je važna. Što brže možete stići...

MOONDROP MIAD01 5G SMARTPHONE HIFI AUDIO...

Gotovo svi moderni pametni telefoni fokusirani su na sliku. Čudno je, međutim, da ne postoji telefon...

HONOR je na VivaTech događaju predstavio...

Globalni tehnološki brend HONOR debitovao je na VivaTech događaju, jednom od najvećih tehnoloških u Evropi. Tokom...

Najbolji način za nadogradnju zvuka na...

Fiio je ponovo uspeo sa KA11. USB DAC početnog nivoa ima metalno kućište i odličan kvalitet...

Možete dobiti kompletniju sliku zdravlja sa...

Garmin predstavlja još jedan alat za korisnike koji žele da prate svoje zdravlje preko pametnog monitora...

Za slušaoca orijentisanog na detalje

U čast 100. godišnjice Beyerdynamic-a, slušalice DT 770 Pro X LE u vrednosti od 199 dolara...

Oxa trener za disanje: dišite bolje,...

Oxa Breathing Coach nudi rafiniranu aplikaciju sa različitim vežbama, pružajući trenutne povratne informacije kako bi se...

TOP 5: Mobilnih projektora koji rade...

Mobilni projektori su odličan način da nosite veliki ekran sa sobom gde god da idete, i...
Sony nije stran audio proizvodima, a najnoviji izdanak iz njegovog Inzone brenda namenjenog igračima nudi mnogo toga za uživanje. Inzone Buds su bežične slušalice sa tehnologijom za smanjenje buke koje pružaju prostorno ozvučenje od 360 stepeni.

Nemojte ih nazivati PlayStation slušalicama

Sony unveils INZONE Buds
Kao što smo već pomenuli, Inzone Buds nisu brendirane kao PlayStation slušalice, ali praktično jesu. Uostalom, imaju istu crno-belu boju kao i PlayStation 5. Njihova izgradnja je slična modelu Samsung Galaxy Buds 2, sa nešto debljim kućištem koje omogućava dodirne kontrole. Dva magnetska konektora se nalaze unutar svake slušalice i sigurno pričvršćuju delove za punjenje. Sa četiri kompleta gumiranih ušnih čepova za izbor, ne morate da brinete o pronalaženju skupa koji udobno staje u vaše uši. Takođe, Inzone Buds su teške svega 6,5 grama, pa ih gotovo ne osećate kada su u uhu. U kućištu se nalazi 2.4GHz USB-C prijemnik. Upotreba USB-C adaptera omogućava korišćenje slušalica na uređajima koji ne podržavaju Bluetooth LE Audio. Kada se prijemnik poveže sa USB-C priključkom, jednostavno pomerite prekidač na uređaju da biste odabrali željeni uređaj. Slušalice se kontrolišu preko malih dodirnih panela. Pomoću četiri različita gesta (uključujući tapkanje jednom, dva puta ili tri puta uzastopno ili dugim pritiskom), možete programirati do osam različitih komandi. Sony očekuje da možete koristiti slušalice oko 12 sati sa potpunim punjenjem ili 24 sata uključujući kućište za punjenje. Kućište za punjenje je mali trapezoidni kontejner. Kompaktan je, iako mu oblik nije idealan za džepove pantalona.

Ograničena Bluetooth povezivost

Sony Inzone Buds
Inzone Buds koriste Bluetooth 5.3, što je uobičajeno. Noviji telefoni kao što su Google Pixel 8 i Samsung Galaxy S23 vam omogućavaju povezivanje sa Inzone Buds bez problema, ali stariji iPhone 11 nije kompatibilan sa ovim slušalicama. Čak i novi iPhone 15 mora da se odrekne USB-C priključka zarad 2.4GHz prijemnika. PS5 ne podržava LE Audio, zbog čega nije moguće povezivanje slušalica preko Bluetootha. Pored toga, VR headset koristi jedini dostupni USB-C priključak konzole. To znači da slušalice nisu kompatibilne sa PlayStation 4, ali rade sa Nintendo Switch u handheld modu. Nedostatak dostupnih USB-C priključaka neće biti problem za nadolazeći PS5 Slim, konzolu sa dva USB-C priključka. Vlasnici trenutnog PS5-a mogu prevazići problem koristeći USB-A-to-USB-C konverter, ali to zahteva dodatne napore i umanjuje zabavu.

Sve unutar Hub-a

Sony Inzone Buds
Inzone Buds možete prilagoditi putem Inzone Hub-a (dostupnog ekskluzivno za Windows PC). Ovde možete kreirati gestove i unapred definisati profile, kao i omogućiti prostorni zvuk pomoću softvera Inzone Hub. Naći ćete EQ za audio headset, kontrolu dinamičkog opsega i klizač za ravnotežu između igre i razgovora. Međutim, mikrofon ima samo prekidač za automatsko podešavanje pojačanja i klizač za sidetone – isto kao i prethodno objavljene Inzone H serije slušalica. Zanimljivo je to što EQ nema predefinisane postavke za igranje. Sonyjev trik za personalizaciju prostornog zvuka se vraća. Preuzimanjem posebne aplikacije za 360 prostornih zvukova na vaš telefon, možete pokrenuti skeniranje koje će omogućiti softveru da mapira vaše uši i prilagodi simulirani surround zvuk kako bi se bolje uklopio sa Inzone Hub-om. Sveukupno, Inzone Hub je prijatan i jednostavan softver za navigaciju. Interfejs je čist, ima moderno korisničko iskustvo i mnogo je lakše razumeti nego softver Razer Synapse.

Dobar zvuk, mikrofon onako

Sony Inzone Buds
Uživanje je igrati igre sa Inzone Buds slušalicama, jer imaju odličan kvalitet zvuka, sistem za smanjenje buke i nisku latenciju veze koja održava sinhronizaciju akcije. Iako su Inzone Buds namenjene za multiplayer pucanje, veoma su dobre i za igre za jednog igrača. Inzone Buds pružaju glasnu, jasnu muziku kada pokrenete Spotify plejlistu. Zvuk je bogat na nižim jačinama zvuka; basovi su dobri, ali ne neverovatni. Ipak, teksture pesama se ravnomerno čuju. Inzone Buds koriste aktivno uklanjanje buke (ANC). ANC je tehnika koja se koristi u slušalicama kako bi se smanjila pozadinska buka merenjem spoljnih šumova i stvaranjem odgovarajućih zvučnih talasa za njihovo neutralisanje. Buds su efikasni u tom zadatku. Takođe, postoji opcija ambijentalnog zvuka koja omogućava prolazak spoljašnje buke. Inzone Buds imaju prosečan mikrofon koji daje snimcima kvalitet telefonskog poziva. Dovoljno su dobri za Discord četove, ali nisu najbolji za kreiranje podcasta. Sony Inzone Buds koje koštaju 199 dolara su korak u pravom smeru za ovu mladu igračku marku. Njihova udobnost, stil i glasan, čist zvuk čine ove bežične slušalice solidnim izborom za igranje igara i slušanje muzike. Međutim, nedostaje im konvencionalna Bluetooth podrška i imaju nezapažen mikrofon.