Novi 5G pametni telefon

Kompanija HMD Global, dom Nokia telefona, danas je predstavila tri nova Nokia pametna telefona, novog člana porodice Originalnih modela, kao i potpuno novu data roaming uslugu. Nokia 8.3 5G je prvi 5G Nokia pametni telefon koji sada čini deo Nokia portfolija. Uz ovaj model predstavljeni su i novi Nokia 5.3 i Nokia 1.3 telefoni, kao i Nokia 5310.

Uz najavu četiri nova uređaja i potpuno nove roaming usluge, kompanija HMD Global najavljuje širenje svog prisustva na područje Brazila tokom ove godine. Kako bi proslavili svoje partnerstvo sa 25. filmom o Džejmsu Bondu, fanovima je sada dostupno ekskluzivno 007 brendirano izdanje Kevlar maskice za Nokia 6.2 i Nokia 7.2 modele.

Florian Seiche, generalni direktor kompanije HMD Global, je izjavio: „Izuzetno sam ponosan na inovacije koje smo danas predstavili, a koje se nadovezuju na naše jedinstveno obećanje da će iskustvo korišćenja Nokia pametnih telefona vremenom postajati sve bolje. Danas otvaramo novo poglavlje za HMD Global dok ulazimo u oblast 5G tehnologije sa zaista globalnim pametnim telefonom koji je spreman za budućnost. Uz predstavljanje HMD Connect, stvaramo zaista besprekorno iskustvo kada je reč o povezivanju.”

Juho Sarvikas, direktor za proizvode u kompaniji HMD Global, rekao je:

„Izuzetno smo ponosni što smo u mogućnosti da, zajedno sa našim partnerima, svim fanovima predstavimo jedinstvene uređaje. Veoma smo uzbuđeni što smo ovom prilikom predstavili nekoliko jedinstvenih noviteta. Uz pomoć modularne platforme Qualcomm® Snapdragon™ 765G kreirali smo zaista globalni 5G Nokia pametni telefon, pri čemu smo bili fokusirani na njegovu pristupačnost, upotrebljivost i spremnost za sve buduće inovacije. Osim toga što nam Qualcomm 5G rešenje omogućava da kondenzujemo više od 40 različitih komponenti radio frekvencije (RF) u jednom modulu, Nokia 8.3 5G takođe poseduje najveći broj 5G novih radio opsega od 600hmz sve do 3,8GHz – što znači da je reč o zaista globalnom uređaju potpuno spremnom za budućnost.”

„Zajedno sa kompanijom Google uspeli smo da predstavimo neverovatno pristupačan Android (Go izdanje) uređaj Nokia 1.3 – jedan od prvih pametnih telefona koji je predstavljen sa Camera Go i koji pokreće Android 10 (Go izdanje). Novi Nokia 5.3 telefon svim fanovima donosi moćne karakteristike kao što su četvorostruka kamera i Qualcomm® Snapdragon™ 665 mobilna platforma. Takođe, imamo novosti i u porodici Originalnih modela. Vraćamo naš popularni model Nokia 5310 – kako više ne biste propustili nijedan zvuk.”

Kao istinski globalni 5G Nokia pametni telefon spreman za budućnost, Nokia 8.3 5G je dizajniran tako da podrži višestruke i rastuće 5G mrežne primene sa podrškom kako za samostalne tako i za nesamostalne 5G kombinacije koje uvode operateri širom sveta. Kao prvi pametni telefon koji koristi Qualcomm® 5G RF Front end module rešenje, kao deo svoje Qualcomm® modularne platforme, Nokia 8.3 5G kondenzuje više od 40 različitih RF komponenata u jedan modul.

Nokia 8.3 5G donosi moćnu četvorostruku PureView kameru sa ZEISS optikom koja vam omogućava da zabeležite apsolutno sve. Uz ZEISS Cinema snimanje i uređivanje ovaj model pruža izuzetnu mogućnost snimanja videa u uslovima slabog osvetljenja sa OZO audio tehnologijom. Nokia 8.3 5G telefon biće dostupan globalno od leta 2020. godine i dolazi u boji Polarna noć, po prosečnoj globalnoj maloprodajnoj ceni od 599 evra za verziju 6GB/64GB RAM/ROM i od 649 evra za verziju 8GB/128GB

Cristiano Amon, predsednik kompanije Qualcomm je izjavio: „Sa ponosom podržavamo kompaniju HMD Global u najavi njihovog novog 5G uređaja – jednog od prvih komercijalno najavljenih uređaja koji je zasnovan na modularnoj platformi Qualcomm® Snapdragon™ 765G. Ovu platformu smo razvili kako bismo svima omogućili 5G iskustva. Reč je o visoko integrisanom rešenju koje je zasnovano na prvoj mobilnoj platformi sa integrisanim 5G, zajedno sa naprednim RF modulom kako bi stvorili zaista globalno 5G rešenje. Koristeći ovaj modularni pristup, Nokia 5G uređaji biće savršen spoj uglađenog dizajna i performansi. Mogućnosti koje donosi 5G su zaista neograničene, a mi smo veoma uzbuđeni zbog svega što će kompanije Qualcomm i HMD Global zajedno postići u 5G eri.”

Nokia 5.3 dolazi sa četvorostrukom kamerom, najnovijom Qualcomm® Snapdragon™ 665 mobilnom platformom i prepoznatljivim trajanjem baterije od dva dana. Četvorostruka kamera, podržana tehnologijom veštačke inteligencije, omogućava beleženje savršenih fotografija gde god da se nalazite, čak i u uslovima prigušenog svetla, zahvaljujući režimu Night.

Širokougaoni i makro objektivi omogućavaju snimanje krupnih planova, širokih ili scenskih snimaka. Uz veliki ekran dijagonale 6,55 inča moći ćete da uživate u svojim omiljenim serijama i igricama po ceo dan.

Nokia 5.3 telefon biće dostupan globalno od aprila i dolazi u bojama cijan, boja peska i boja uglja, u verziji 4GB/64GB RAM/ROM po prosečnoj globalnoj maloprodajnoj ceni od 189 evra.

Nokia 1.3 pruža modernu tehnologiju i potpuno nov operativni sistem Android 10 (Go izdanje).

Kao jedan od prvih pametnih telefona koji dolazi sa Camera Go, Gallery Go i svetlim HD+ ekranom od ivice do ivice, Nokia 1.3 telefon omogućava odličan pregled sadržaja bilo da ste unutra ili napolju. Nokia 1.3, kao jedan od prvih modela koji dolazi sa Android 10 (Go izdanjem) sistemom, donosi još veću brzinu, unapređenu bezbednost i veliki broj dostupnih aplikacija.

Osim toga, uvek ćete biti u toku sa svim inovacijama i iskustvom koje vremenom postaje sve bolje uz uređaj koji je spreman za Android 11 (Go izdanje).
Nokia 1.3 telefon biće dostupan globalno od aprila i dolazi u bojama cijan, boja peska i boja uglja po prosečnoj globalnoj maloprodajnoj ceni od 95 evra.

Oslanjajući se na tradiciju originalnog Nokia 5310 Xpress Music telefona, Nokia 5310 model poseduje MP3 Player , FM radio i moćne dvostruke prednje zvučnike uz pomoć kojih ćete vaše omiljene melodije nositi svuda sa sobom. Nokia 5310 kombinuje klasičan dizajn i bateriju koja je kreirana da traje duže, i omogućava vam da danima ostanete povezani sa svojm najdražima.

Nokia 5310 telefon biće dostupan od marta u kombinacijama boja bela/crvena i crna/crvena, po prosečnoj globalnoj maloprodajnoj ceni od 39 evra.

Martin Manniche, osnivač i direktor kompanije Greenwave Systems je izjavio:
„Naša zajednička vizija sa kompanijom HMD Global omogućava inteligentno, pristupačno povezivanje svuda u svetu. Naša AXON GlobalNet platforma nudi sigurnu i pristupačnu vezu pretplatnicima širom sveta. Uzbuđeni smo zbog saradnje sa HMD Global timom i radujemo se saradnji na pružanju novih usluga u budućnosti. “

Globalna kampanja pod nazivom Jedini gedžet koji vam je potreban, biće predstavljena bliže premijeri filma u novembru, u njoj agentkinju Nomi tumači glumica Lašana Linč. Kampanja će biti aktuelna u 80 zemalja i odvijaće se u bioskopima, na digitalnim platformama i društvenim mrežama, kao i kroz OOH i maloprodaju.

Brendirano specijalno izdanje 007 Kevlar maskice biće dostupno globalno od kraja marta po ceni 19,99 evra za Nokia 7.2 i Nokia 6.2 modele.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Svilenkasta maska za oči Trinny Woodall...

Iako su sjajne za blokiranje dodatne svetlosti i omogućavanje vašem telu da se prirodno isključi, maske...

Univerzalni dodaci za laptop

Laptopovi su postali toliko moćni i svestrani da brzo zamenjuju stone računare. MacBook Pro se snalazi...

Marshall Motif II ANC: Prvoklasne slušalice...

Marshall je otkrio nove Motif II ANC ušne slušalice, a najistaknutija poboljšanja su u oblastima audio...

TEST: Samsung Galaxy Tab S9 Ultra...

Tržište tableta je zamrlo. Retko ko plasira sledeći model, još ređe ih neko koristi. Veliki telefoni...

Jedini laptop s kojim trebate poslati...

Potrebno vam je nešto prenosivo i lagano, ali ne i ono koje ugrožava kvalitet. I pre...

SupremeNexus otkriva koji je mobilni telefon...

Vrhunske performanse mobilnog igranja igara U iščekivanju budućnosti ultimativnog digitalnog realizma, Galaxy S23 Ultra spreman je da...

TEST: Samsung Galaxy Z Fold5 –...

Dok god Kinezi masovno ne izvoze ovakve telefone, ostali imaju šanse da se konsoliduju i pripreme...

IFA 2023: Dizajniran kako bi udovoljio...

HONOR V Purse pretvara preklopni pametni telefon u ultimativni mode detalj koji spaja fizičko i digitalno,...

IFA 2023: Honor 90 – Telefon...

Više od sjajne optike i prelepog rama, HONOR 90 5G takođe dolazi sa prvom Zero-Flicker Screen...

Svestrana MEGAPUFF svetiljka na solarni pogon

Svetiljka po imenu MEGAPUFF namenjena je ljubiteljima kampovanja, putnicima, avanturistima i svima koji žive u područjima...
Kompanija HMD Global, dom Nokia telefona, danas je predstavila tri nova Nokia pametna telefona, novog člana porodice Originalnih modela, kao i potpuno novu data roaming uslugu. Nokia 8.3 5G je prvi 5G Nokia pametni telefon koji sada čini deo Nokia portfolija. Uz ovaj model predstavljeni su i novi Nokia 5.3 i Nokia 1.3 telefoni, kao i Nokia 5310. Uz najavu četiri nova uređaja i potpuno nove roaming usluge, kompanija HMD Global najavljuje širenje svog prisustva na područje Brazila tokom ove godine. Kako bi proslavili svoje partnerstvo sa 25. filmom o Džejmsu Bondu, fanovima je sada dostupno ekskluzivno 007 brendirano izdanje Kevlar maskice za Nokia 6.2 i Nokia 7.2 modele. Florian Seiche, generalni direktor kompanije HMD Global, je izjavio: „Izuzetno sam ponosan na inovacije koje smo danas predstavili, a koje se nadovezuju na naše jedinstveno obećanje da će iskustvo korišćenja Nokia pametnih telefona vremenom postajati sve bolje. Danas otvaramo novo poglavlje za HMD Global dok ulazimo u oblast 5G tehnologije sa zaista globalnim pametnim telefonom koji je spreman za budućnost. Uz predstavljanje HMD Connect, stvaramo zaista besprekorno iskustvo kada je reč o povezivanju.” Juho Sarvikas, direktor za proizvode u kompaniji HMD Global, rekao je: „Izuzetno smo ponosni što smo u mogućnosti da, zajedno sa našim partnerima, svim fanovima predstavimo jedinstvene uređaje. Veoma smo uzbuđeni što smo ovom prilikom predstavili nekoliko jedinstvenih noviteta. Uz pomoć modularne platforme Qualcomm® Snapdragon™ 765G kreirali smo zaista globalni 5G Nokia pametni telefon, pri čemu smo bili fokusirani na njegovu pristupačnost, upotrebljivost i spremnost za sve buduće inovacije. Osim toga što nam Qualcomm 5G rešenje omogućava da kondenzujemo više od 40 različitih komponenti radio frekvencije (RF) u jednom modulu, Nokia 8.3 5G takođe poseduje najveći broj 5G novih radio opsega od 600hmz sve do 3,8GHz - što znači da je reč o zaista globalnom uređaju potpuno spremnom za budućnost.” „Zajedno sa kompanijom Google uspeli smo da predstavimo neverovatno pristupačan Android (Go izdanje) uređaj Nokia 1.3 – jedan od prvih pametnih telefona koji je predstavljen sa Camera Go i koji pokreće Android 10 (Go izdanje). Novi Nokia 5.3 telefon svim fanovima donosi moćne karakteristike kao što su četvorostruka kamera i Qualcomm® Snapdragon™ 665 mobilna platforma. Takođe, imamo novosti i u porodici Originalnih modela. Vraćamo naš popularni model Nokia 5310 – kako više ne biste propustili nijedan zvuk.” Kao istinski globalni 5G Nokia pametni telefon spreman za budućnost, Nokia 8.3 5G je dizajniran tako da podrži višestruke i rastuće 5G mrežne primene sa podrškom kako za samostalne tako i za nesamostalne 5G kombinacije koje uvode operateri širom sveta. Kao prvi pametni telefon koji koristi Qualcomm® 5G RF Front end module rešenje, kao deo svoje Qualcomm® modularne platforme, Nokia 8.3 5G kondenzuje više od 40 različitih RF komponenata u jedan modul. Nokia 8.3 5G donosi moćnu četvorostruku PureView kameru sa ZEISS optikom koja vam omogućava da zabeležite apsolutno sve. Uz ZEISS Cinema snimanje i uređivanje ovaj model pruža izuzetnu mogućnost snimanja videa u uslovima slabog osvetljenja sa OZO audio tehnologijom. Nokia 8.3 5G telefon biće dostupan globalno od leta 2020. godine i dolazi u boji Polarna noć, po prosečnoj globalnoj maloprodajnoj ceni od 599 evra za verziju 6GB/64GB RAM/ROM i od 649 evra za verziju 8GB/128GB Cristiano Amon, predsednik kompanije Qualcomm je izjavio: „Sa ponosom podržavamo kompaniju HMD Global u najavi njihovog novog 5G uređaja – jednog od prvih komercijalno najavljenih uređaja koji je zasnovan na modularnoj platformi Qualcomm® Snapdragon™ 765G. Ovu platformu smo razvili kako bismo svima omogućili 5G iskustva. Reč je o visoko integrisanom rešenju koje je zasnovano na prvoj mobilnoj platformi sa integrisanim 5G, zajedno sa naprednim RF modulom kako bi stvorili zaista globalno 5G rešenje. Koristeći ovaj modularni pristup, Nokia 5G uređaji biće savršen spoj uglađenog dizajna i performansi. Mogućnosti koje donosi 5G su zaista neograničene, a mi smo veoma uzbuđeni zbog svega što će kompanije Qualcomm i HMD Global zajedno postići u 5G eri." Nokia 5.3 dolazi sa četvorostrukom kamerom, najnovijom Qualcomm® Snapdragon™ 665 mobilnom platformom i prepoznatljivim trajanjem baterije od dva dana. Četvorostruka kamera, podržana tehnologijom veštačke inteligencije, omogućava beleženje savršenih fotografija gde god da se nalazite, čak i u uslovima prigušenog svetla, zahvaljujući režimu Night. Širokougaoni i makro objektivi omogućavaju snimanje krupnih planova, širokih ili scenskih snimaka. Uz veliki ekran dijagonale 6,55 inča moći ćete da uživate u svojim omiljenim serijama i igricama po ceo dan. Nokia 5.3 telefon biće dostupan globalno od aprila i dolazi u bojama cijan, boja peska i boja uglja, u verziji 4GB/64GB RAM/ROM po prosečnoj globalnoj maloprodajnoj ceni od 189 evra. Nokia 1.3 pruža modernu tehnologiju i potpuno nov operativni sistem Android 10 (Go izdanje). Kao jedan od prvih pametnih telefona koji dolazi sa Camera Go, Gallery Go i svetlim HD+ ekranom od ivice do ivice, Nokia 1.3 telefon omogućava odličan pregled sadržaja bilo da ste unutra ili napolju. Nokia 1.3, kao jedan od prvih modela koji dolazi sa Android 10 (Go izdanjem) sistemom, donosi još veću brzinu, unapređenu bezbednost i veliki broj dostupnih aplikacija. Osim toga, uvek ćete biti u toku sa svim inovacijama i iskustvom koje vremenom postaje sve bolje uz uređaj koji je spreman za Android 11 (Go izdanje). Nokia 1.3 telefon biće dostupan globalno od aprila i dolazi u bojama cijan, boja peska i boja uglja po prosečnoj globalnoj maloprodajnoj ceni od 95 evra. Oslanjajući se na tradiciju originalnog Nokia 5310 Xpress Music telefona, Nokia 5310 model poseduje MP3 Player , FM radio i moćne dvostruke prednje zvučnike uz pomoć kojih ćete vaše omiljene melodije nositi svuda sa sobom. Nokia 5310 kombinuje klasičan dizajn i bateriju koja je kreirana da traje duže, i omogućava vam da danima ostanete povezani sa svojm najdražima. Nokia 5310 telefon biće dostupan od marta u kombinacijama boja bela/crvena i crna/crvena, po prosečnoj globalnoj maloprodajnoj ceni od 39 evra. Martin Manniche, osnivač i direktor kompanije Greenwave Systems je izjavio: „Naša zajednička vizija sa kompanijom HMD Global omogućava inteligentno, pristupačno povezivanje svuda u svetu. Naša AXON GlobalNet platforma nudi sigurnu i pristupačnu vezu pretplatnicima širom sveta. Uzbuđeni smo zbog saradnje sa HMD Global timom i radujemo se saradnji na pružanju novih usluga u budućnosti. “ Globalna kampanja pod nazivom Jedini gedžet koji vam je potreban, biće predstavljena bliže premijeri filma u novembru, u njoj agentkinju Nomi tumači glumica Lašana Linč. Kampanja će biti aktuelna u 80 zemalja i odvijaće se u bioskopima, na digitalnim platformama i društvenim mrežama, kao i kroz OOH i maloprodaju. Brendirano specijalno izdanje 007 Kevlar maskice biće dostupno globalno od kraja marta po ceni 19,99 evra za Nokia 7.2 i Nokia 6.2 modele.