TOP 5: Fitnes bicikli sa kojima ćete uvek biti u dobroj formi

Predstavljamo vam najbolje fitnes bicikle koji će vas izmamiti napolje i koji će poboljšati vaše zdravlje

"Designed by jcomp / Freepik"

Ako vam ideja da nosite usku odeću i jurcate niz planinske padine nije baš najprivlačnija, onda bi možda fitnes bicikl mogao biti ono što vam je potrebno?

Ne mora, ipak, svaka vrsta biciklizma da podrazumeva odeću od likre ili vešanje od 150 mm, ponekad čak i vožnja po parku, ili do kafića po kafui ili jednostavno odrađivanje dnevnih obaveza, mogu predstavljati osvežavajuću promenu ritma.

Da ne pominjemo da je vožnja bicikla ubedljivo najzabavniji način za putovanje od kuće do posla i nazad.

Octane Kode Commuter

Što manje pokretnih delova bicikl ima, manje stvari može da se pokvari ili poremeti i ta jednostavnost je ono što će vam se svideti kod bicikla po imenu Octane Kode Commuter sa drop bar kormanom.

Sa samo jednom brzinom, nemate kuke menjača koje bi mogle da se iskrive, niti sajle menjača koje mogu da se razvuku a mehanizam brzina 42Tx14t ima račnu, tako da možete da se vozite „u leru“, mada je definitivno najpogodniji za ravnije vožnje.

Ram dozvoljava i mogućnost da postavite pogon sa zupčanicima, ako se u nekom trenutku odlučite za tu opciju.

Sa pet setova šrafova i rupa za razne držače i nosače, ovaj bicikl možete dobro opremiti, a drop bar korman omogućava nešto nižu poziciju u vožnji kao i nekoliko različitih pozicija za vaše ruke.

Bombtrack Arise Geared

Ovaj bicikl dolazi sa Bombtrack Deck prednjim pak tregerom, kao i ramom i viljuškom koji su napravljeni od legure čelika po imenu 4130 CroMo i imaju zadebljane krajeve na spojevima.

Tu su i thru osovine napred i pozadi.

Ovaj proizvođač bicikala se odlučio za ravan korman, hidraulične disk kočnice i rotore od 160 mm, što znači da će vam za kočenje biti dovoljan minimalan pritisak ručice kočnice.

Microshift zadnji menjač sa „kvačilom“ kontroliše lanac, a kaseta 11-42T sa 10 brzina garantuje da ćete imati zabavnu vožnju do prodavnice.

Gume 700C znače da će ovaj bicikl biti efikasan na dužim vožnjama, a gume 40C Kenda Flintridge su kvalitetne i mogu da podnesu dosta habanja; takođe su i tubeless-ready.

Specialized Turbo Vado SL

Model Turbo Vado SL je najnovija pridošlica u porodici električnih bicikala kompanije Specialized.

Ovaj hibridni fitnes bicikl sa ravnim kormanom je težak svega 15 kg i koristi elektromotorni sistem SL 1.1 ovog brenda, koji isporučuje do 240 vati snage i 35 Nm obrtnog momenta – a maksimalna brzina varira u odnosu na to gde živite.

Proizvođač tvrdi da baterija snage 320 W garantuje 100 kilometara vožnje, integrisana je u donju cev i njome se može upravljati preko Mission Control aplikacije.

Ram je napravljen od legure aluminijuma E5 i presvučen je reflektujućom bojom.

Model Turbo Vado SL 4.0 nije dobio future shock tretman, međutim, ako želite udobniju vožnju (i bolje prianjanje), u kompaniji Specialized kažu da možete da zamenite gume 700x42C sa felnama 650b i gumama od 47 mm.

Cannondale Bad Boy Alfine 8

Najupečatljivija karakteristika bicikla Cannondale Bad Boy je, naravno, Lefty Lightpipe viljuška.

Pozajmivši deo tehnologije od MTB viljuški, štangle postoje samo sa leve strane točka.

Viljuška ima duplu krunu, što je čini veoma krutom za precizno upravljanje, a ima i LED svetlosnu traku za poboljšanu vidljivost.

Reflektujući logoi se stapaju sa crnom bojom i bivaju osvetljeni pod veštačkom svetlošću, kao što je na primer svetlo farova automobila.

Postavka unutrašnjih kablova je takođe pozajmljena od MTB bicikala ovog brenda.

Ovaj bicikl se kotrlja na felnama i gumama veličine 650b, a WTB Byway gume sa linijskom šarom omogućavaju udobnu vožnju po zahtevnom terenu, ali se ne vuku i nisu bučne po asfaltu.

Tern Eclipse X22

Nemaju svi prostora gde mogu da smeste ergelu bicikala, ali to ne znači da im je prevoz na dva točka nedostižna kategorija.

Tern Eclipse X22 pronalazi pravi balans između sposobnosti preklapanja i efikasnosti u vožnji.

Sa felnama i gumam od 26 inča ovaj bicikl je energetski neuporedivo efikasniji na dugim razdaljinama od svojih rođaka na sklapanje sa manjim točkovima, ali ovaj bicikl se i dalje sklapa do solidno malih dimenzija od 38 x 90 x 81 cm.

Geometrija je takođe znatno agresivnija nego kod većine sklopivih modela, i koristi 2×11 Ultegra pogon i Shimano SLX hidraulične disk kočnice.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde