Polar Vantage V2: Jedan od najboljih multidisciplinarnih sportskih satova na tržištu

[vc_btn title=”Praktični pokazatelji učinka i oporavka, Odlične alatke za san i oporavak” style=”flat” shape=”square” color=”success” size=”sm” align=”left” i_type=”openiconic” i_icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-plus” css=”.vc_custom_1489261042959{margin-left: 20px !important;}” button_block=”true” add_icon=”true”][vc_btn title=”Baterija traje kraće nego što je fabrički navedeno, Vrlo neprecizan GPS u energetski efikasnom režimu, Nema memorije za muziku, Nema mapiranja ” style=”flat” shape=”square” color=”danger” size=”sm” align=”left” i_type=”openiconic” i_icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-minus” css=”.vc_custom_1489261031745{margin-left: 20px !important;}” button_block=”true” add_icon=”true”]

Polar Vantage V2 je druga generacija multidisciplinarnog sportskog flegšip modela kompanije Polar namenjena ozbiljnim trkačima, biciklistima i plivačima.

Novi model donosi unapređenu bateriju koja traje do 100 sati, lakši, elegantniji dizajn, unapređeni ekran na dodir i kontrolne dugmiće kao i najsveobuhvatniji paket alatki za praćenje sportskih performansi, treninga, oporavka i sna koje ste ikada videli na nekom Polar satu.

Dizajn, udobnost i personalizacija

Model Vantage V2 ima uglađen dizajn sa elegantnim, skoro jednodelnim kućištem od legure aluminijuma i ojačanog polimera od staklenih vlakana.

Za nijansu je i udobniji za nošenje, zahvaljujući novoj, zamenjivoj silikonskoj narukvici.

Apsolutno je u rangu sa konkurencijom po pitanju celodnevnog i celonoćnog nošenja, što je ključno ako želite da izvučete maksimum iz funkcija za praćenje sna i oporavak.

Kućište čiji prečnik je sada za 1 mm veći i iznosi 47 mm ima isti ekran u boji osetljiv na dodir prečnika 1,2 inča sa rezolucijom 240×240 piksela kao i prvi model Vantage V.

Ali sada ima i senzor za ambijentalno osvetljenje koji automatski prilagođava osvetljenje ekrana kako ekran modela V2 uvek bio lako čitljiv u svim uslovima osvetljenja.

Srećom, pet poznatih dugmića koje je brend Polar namenio za upravljanje funkcijama sata sada imaju dosta bolji odziv a ekran na dodir manje laguje. Vantage V2 ispunjava vojne standarde (MIL-STD-810G) i sada je vodootporan do dubine od 100 m.

Praćenje sportskih parametara

Sa 130 različitih sportskih režima, model Vantage V2 pokriva praktično sve sportove ali osnovu ovog sata i dalje čine trčanje, biciklizam, plivanje i triatlon.

Plivanje

Polar Vantage V2 u bazenu nudi konkurentan asortiman statističkih parametara kao što su merač pulsa, automatska detekcija zaveslaja, broj preplivanih dužina, pređena razdaljina, broj zaveslaja, vreme odmora i SWOLF rezultati efikasnosti.

Režim plivanja na otvorenom takođe prati pređenu razdaljinu i broj zaveslaja.

Dužina bazena se lako odabere na početnom ekranu a možete da dodate i posebne dužine. Ekrani koji pokazuju podatke mogu u potpunosti da se personalizuju za svaki sportski profil tako da možete da podesite da vam prioritetni parametri budu veći i lakši za čitanje tokom plivanja.

Trčanje

Trčanje je izuzetno dobro pokriveno što se tiče parametara i imate dugačak niz statističkih pokazatelja koji se prate kako tokom, tako i nakon trčanja, pa tako možete da pratite tempo, pređenu razdaljinu, brzinu, puls, zone pulsa ali i zone snage, zone brzine, Strava Live segmente, preporuke za unos vode na osnovu nivoa otkucaja srca, merenje nadmorske visine i Hill Splitter automatsko praćenje učinka pri trčanju uzbrdo i nizbrdo.

Nakon trčanja, Polar indeks trčanja vam pruža jednostavan prikaz statističkih parametara koji vam omogućava da pratite napredak između trčanja.

Navigacija i mapiranje

Vantage V2 koristi iste Kamoot funkcije za planiranje ruta i navigaciju kao i prvi model.
Navigacija na ovom satu je laka za korišćenje i uspešno će vas navoditi tokom zahtevnih avantura van puta.

Ovaj model doduše nema TOPO mape i ne možete da pratite putanju ako ste u GPS režimu koji štedi energiju.
Senzori i preciznost

Vantage V2 dolazi sa nizom senzora uključujući optički senzor pulsa, GPS, akcelerometar, barometarski visinomer i kompas, ali primetno je odsustvo spO2 senzora za merenje nivoa kiseonika u krvi.

Sa toliko funkcija koje se oslanjaju na otkucaje srca, preciznost je ovde bitnija nego ikad.
Polar Vantage V2 ima isti 8-LED optički niz, a sa Precision Time tehnologijom ove kompanije to bi trebalo da umanji potrebu za trakom oko grudi.

Praćenje fizičke aktivnosti, sna i zdravstvenih parametara

Vantage V2 je pre svega alatka za praćenje sportskog učinka, ali pored treniranja i trkanja postoji i mnogo funkcija koje prate vaše opšte zdravlje i dobrostanje.

Tako imate praćenje fizičke aktivnosti, obaveštenja kada ste neaktivni, vežbe disanja i praćenje pulsa 24/7 koje vam omogućava da vidite najviši, najniži i puls u stanju mirovanja, zatim imate detaljno praćenje sna i funkcije praćenja noćnog oporavka koje imate na ozbiljnim sportskim satovima, a za sve to su zaslužne Sllep Stages Plus i Nightlz Recharge funkcije.

Funkcije pametnog sata

Funkcije pametnog sata su i dalje ograničene i ovo je i dalje prvenstveno uređaj za treniranje.
Međutim, u nove funkcije spadaju trodnevna vremenska prognoza na bazi vaše lokacije, kao i read-only notifikacije sa smartfona.

Tu su i korisne muzičke kontrole za puštanje, pauziranje i preskakanje pesama kao i podešavanje jačine zvuka na media plejerima na vašem smartfonu, uključujući Spotify i Deezer.

Međutim, nema interne memorije za čuvanje muzike i nema oflajn Spotify funkcije. To će biti veliki minus za dosta ljudi.

Trajanje baterije

Baterija na modelu Polar Vantage V2 traje 40 sati u full GPS režimu, ali sada dobijate i dobru izdržljivost prilikom nekorišćenja i do 100 dodatnih sati baterije sa podesivim GPS pulsom.

Možete da podesite GPS režime za potrošnju energije u odnosu na posebne sportske profile i možete da menjate režime u toku treninga.

Takođe dobijate i indikator za nivo baterije na osnovu odabranog podešavanja potrošnje energije.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde