Revolucionarno sve OLED

Skraćenica OLED označava organske samsvetleće diode, što znači da se za razliku od običnih dioda (LED) u ovom slučaju električna energija propušta kroz organski materijal koji propušta svetlost, pa nije potrebno dodatno pozadinsko osvetljenje. Pošto se svetlost prirodnije stvara, vizuelni prikazi na OLED ekranima će biti neuporedivo bolji i energetski efikasniji od alternativa.

Ta energetska ušteda je posebno važna danas kada briga o ekologiji dobija sve više na značaju, jer manjak pozadinskog osvetljenja znači da ima i manje plastike, eliminaciju štetnih supstanci poput kadmijuma uz dodatnih 50% umanjenih emisija štetnih organskih materija.

Kompanija LG danas važi za sinonim praktične primene OLED-a, najviše zbog sjajnih televizora koji postavljaju nove standarde u vizuelnom prikazu, ali ovu tehnologiju je moguće primeniti i na druge vrste refleksnih površina, kao što su panoi, kamere ili mobilni telefoni.

Danas i u Srbiji možete veoma povoljno nabaviti LG OLED televizore među kojima se posebno ističu modeli BX, CX, GX. Prvi u nizu, model BX je idealan za sve prave gejmere, jer podržava HDMI 2.1, i kompatibilan je sa G-Sync što omogućava brži odziv i eliminiše neprijatno seckanje koje može da se dogodi u grafički zahtevnijim video igrama.

Model CX poseduje četiri HDMI priključka, kao i procesor α (Alpha) 9 Gen 3 AI koji može da poboljša kvalitet slike čak i starijih naslova, pa ako ste ljubitelj starih filmova i serija, ovaj uređaj je idealan za vas. Poslednji u nizu je GX koji je posebno namenjen da stoji na zidu.

Svi uređaji imaju podršku za LG ThinQ pametnu aplikaciju koja, osim daljinske kontrole, omogućava i bežičnu konekciju, pametnu navigaciju i selekciju različitih sadržaja, strimovanje videa sa telefona ili interneta, a uskoro će biti moguće i direktno strimovanje video igara preko aplikacije Google Stadia, što će postati novi trend za gejming narednih godina.

Na tržištu Srbije će se ovog leta pojaviti i LG OLED55C12 televizor, model za 2021. godinu koji koristi α (Alpha) procesor četvrte generacije čiji AI ima neke revolucionarne karakteristike pametnog učenja, a uz podršku za 4K UHD rezoluciju (3840 × 2160), svi željno iščekujemo da vidimo u kom pravcu se kreću nove LG inovacije i kakva je budućnost OLED tehnologije.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde