Svakodnevni superautomobil: Porsche 911 Turbo S (2020)

Ovaj model možda izgleda kao svaki drugi Porsche 911, ali to je fora sa ovim sportskim modelom čuvenog nemačkog proizvođača – nemojte ga potcenjivati.

Ovo je najnoviji 911 Turbo S, a pored toga što je ovo najbrža i najsnažnija verzija legendarnog Porscheovog modela, ovaj automobil se ističe i kao ultimativni svakodnevni superautomobil.

Koliko god bili ekstravagantni i brzi, superautomobili su užasno nepraktični, jako neudobni i njihovo održavanje košta hiljade i hiljade evra.

Porsche Turbo S odbacuje ekstravaganciju tradicionalnih superautomobila – samo ga pogledajte – ali zato mu ne manjka brzine.

Pokreće ga 3,8-litarski twin-turbo motor sa šest cilindara koji razvija čak 650 ks i 800 Nm obrtnog momenta, koji mu omogućavaju da ubrza od 0-100 km/h za samo 2,7 sekunde.

Maksimalna brzina od 330 km/h garantuje da ćete osetiti kako deluje G sila.

Ovaj automobil je brz na papiru, ali u stvarnom svetu deluje još brži.

Žustrina kojom ovaj automobil ubrzava je ludačka, nagazite pedalu gasa i osetićete kako sva četiri točka nemilosrdno „čupaju“ asfalt i nabijaju vas u sedište, katapultirajući automobil unapred.

Jednostavno rečeno, nijedno vozilo koje možete da kupite, a koje ima registarske tablice, ne ubrzava kao Porsche 911 Turbo S.

Ovaj auto nije samo brz na pravcu, Porsche je opskrbio model Turbo S nizom tehnoloških sistema koji mu omogućavaju da bude brz i u krivinama.

Tako imate upravljanje zadnjim točkovima, tehnologiju vektorisanja obrtnog momenta i elektronski prilagodljive amortizere koji drže model Turbo S na putu dok juri kroz krivine.

Što se tiče praktičnosti, tu je ogromna prednost što je ovo „samo još jedan model 911“.

Imate dva sedišta pozadi gde možete da smestite dodatni prtljag ili malu decu, kao i korisni prtljažnik zapremine 132 litre ispod haube.

Porsche 911 Turbo S troši 7,8 litara na 100 km kada krstarite auto-putem.

Brza vožnja nikad nije bila ovako laka.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde