ChargeScape štedi novac vlasnicima električnih vozila

Nova kompanija će stvoriti platformu koju mogu koristiti i električni servisi i vlasnici električnih vozila kako bi imali koristi od očekivanog porasta mobilnih baterija koje su priključene na mrežu. Ford, BMW i Honda udružuju snage kako bi stvorili novu kompaniju „ChargeScape“ koja ima za cilj da pomogne vlasnicima električnih vozila da uštede novac tako što će slati energiju nazad u električnu mrežu.

„ChargeScape“ će stvoriti jedinstvenu, ekonomičnu platformu koja povezuje električne servise, proizvođače automobila i zainteresovane korisnike električnih vozila. Kroz tu platformu, vlasnici električnih vozila stiču finansijske beneficije kroz razne usluge upravljanja punjenjem i deljenja energije koje ranije nisu bile moguće sa tradicionalnim vozilima na benzin.

Sva tri proizvođača automobila će posedovati jednak udeo u novoj kompaniji, koja se očekuje da će početi sa radom sledeće godine, pod uslovom da dobije regulatorno odobrenje.

Električna vozila su jedinstvena po svojoj sposobnosti da šalju energiju nazad u mrežu, baš kao što je i povuku tokom punjenja. Mnoga električna vozila su napravljena sa tom sposobnošću dvosmernog punjenja, omogućavajući dvosmerni protok energije. U suštini, to omogućava da litijum-jonske baterije visokog kapaciteta služe ne samo kao alat za napajanje električnih vozila već i kao rezervne baterije za punjenje drugih električnih uređaja, cele kuće ili čak slanja energije u električnu mrežu radi moguće uštede energije.

ChargeScape

Ford, BMW i Honda žele da iskoriste ovu ideju sa svojom novom kompanijom. ChargeScape obećava da će pomoći u pojednostavljivanju logistike kako proizvođači automobila ne bi morali da pregovaraju o mnogo raznih ugovora sa provajderima usluga. Umesto toga, servisi će moći da pristupe energiji sa raznih električnih vozila putem jedinstvene platforme koju je stvorila ChargeScape.

Isto važi i za vlasnike električnih vozila: oni će moći da koriste platformu kako bi odredili najpogodnije vreme za punjenje svojih automobila putem leksibilnih i upravljanih rasporeda. ChargeScape takođe planira da razvije proizvode koji će pomoći vlasnicima električnih vozila da dele energiju svojih vozila sa mrežom u vreme vršne potražnje putem aplikacija za vozilo-mrežu.

To je još jedan primer načina na koji prelazak na električna vozila tera auto industriju da stvori razne saveze između konkurenata kako bi podelili troškove povezane sa prelaskom. GM i Honda sarađuju na deljenim platformama električnih vozila. Sedam velikih kompanija, uključujući BMW, GM, Honda, Hyundai, Kia, Mercedes-Benz i Stellantis, osnovalo je zajedničko preduzeće za izgradnju sopstvene mreže punjenja u Severnoj Americi. I osam proizvođača automobila je potpisalo ugovore sa Teslom za instaliranje priključka za punjenje električnih vozila kompanije Tesla u svojim budućim vozilima.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Top 5 snowboard daske za početnike...

Nećemo to ulepšavati, ali vaši prvi dani na snoubordu će biti mešavina padova, klizanja i modrica....

Top 5 satova spremnih za skijanje

Postoje pametni satovi s aplikacijama koji mogu pratiti vaše rute, vožnje i visine tokom jednog dana...

Garmin najavljuje veliko ažuriranje za vaš...

Jedna od najinteresantnijih novih funkcija koje će stići na vaš zglob u narednim danima je praćenje...

Gelfman IN-16 Nixie sat je uređaj...

Gelfman IN-16 Nixie sat je uređaj apsolutne lepote. Na tržištu danas nema drugog luksuznog ručnog sata...

Brellum Pilot GMT LE.3: Čisto zelena...

Pored svojih različitih modela iz osnovne kolekcije, švajcarski nezavisni brend Brellum takođe proizvodi nekoliko limitiranih serija...

Bremont postaje skriven sa modelom MBIII...

Bremont ažurira svoj model MIII sa novom verzijom u potpuno crnoj završnoj obradi. MBIII Stealth Limited...

Actros u ulozi džinovskog usisivača

Kada je reč o kamionima Mercedes-Benz, mogu se prilagoditi bilo kojoj upotrebi ili misiji, uključujući vozila...

Toyota Yaris Cross dizajniran od strane...

Toyota ojačava svaki ključni aspekt popularnog modela Yaris Cross, nastavljajući tradiciju kvaliteta koji su kompaktnom SUV-u,...

Ekskluzivno uživanje 365 dana – Mercedes-Benz...

Sa novim CLE Kabrioletom, Mercedes-Benz nastavlja svoju dugu tradiciju automobila sa otvorenim krovom i četiri sedišta....

Koncept sportskog automobila na baterije ide...

Konceptnim električnim dvosedom FT-Se s nultom emisijom štetnih gasova, Toyota predstavlja svoje uzbudljivo moguće rešenje za...