ChargeScape štedi novac vlasnicima električnih vozila

Nova kompanija će stvoriti platformu koju mogu koristiti i električni servisi i vlasnici električnih vozila kako bi imali koristi od očekivanog porasta mobilnih baterija koje su priključene na mrežu. Ford, BMW i Honda udružuju snage kako bi stvorili novu kompaniju „ChargeScape“ koja ima za cilj da pomogne vlasnicima električnih vozila da uštede novac tako što će slati energiju nazad u električnu mrežu.

„ChargeScape“ će stvoriti jedinstvenu, ekonomičnu platformu koja povezuje električne servise, proizvođače automobila i zainteresovane korisnike električnih vozila. Kroz tu platformu, vlasnici električnih vozila stiču finansijske beneficije kroz razne usluge upravljanja punjenjem i deljenja energije koje ranije nisu bile moguće sa tradicionalnim vozilima na benzin.

Sva tri proizvođača automobila će posedovati jednak udeo u novoj kompaniji, koja se očekuje da će početi sa radom sledeće godine, pod uslovom da dobije regulatorno odobrenje.

Električna vozila su jedinstvena po svojoj sposobnosti da šalju energiju nazad u mrežu, baš kao što je i povuku tokom punjenja. Mnoga električna vozila su napravljena sa tom sposobnošću dvosmernog punjenja, omogućavajući dvosmerni protok energije. U suštini, to omogućava da litijum-jonske baterije visokog kapaciteta služe ne samo kao alat za napajanje električnih vozila već i kao rezervne baterije za punjenje drugih električnih uređaja, cele kuće ili čak slanja energije u električnu mrežu radi moguće uštede energije.

ChargeScape

Ford, BMW i Honda žele da iskoriste ovu ideju sa svojom novom kompanijom. ChargeScape obećava da će pomoći u pojednostavljivanju logistike kako proizvođači automobila ne bi morali da pregovaraju o mnogo raznih ugovora sa provajderima usluga. Umesto toga, servisi će moći da pristupe energiji sa raznih električnih vozila putem jedinstvene platforme koju je stvorila ChargeScape.

Isto važi i za vlasnike električnih vozila: oni će moći da koriste platformu kako bi odredili najpogodnije vreme za punjenje svojih automobila putem leksibilnih i upravljanih rasporeda. ChargeScape takođe planira da razvije proizvode koji će pomoći vlasnicima električnih vozila da dele energiju svojih vozila sa mrežom u vreme vršne potražnje putem aplikacija za vozilo-mrežu.

To je još jedan primer načina na koji prelazak na električna vozila tera auto industriju da stvori razne saveze između konkurenata kako bi podelili troškove povezane sa prelaskom. GM i Honda sarađuju na deljenim platformama električnih vozila. Sedam velikih kompanija, uključujući BMW, GM, Honda, Hyundai, Kia, Mercedes-Benz i Stellantis, osnovalo je zajedničko preduzeće za izgradnju sopstvene mreže punjenja u Severnoj Americi. I osam proizvođača automobila je potpisalo ugovore sa Teslom za instaliranje priključka za punjenje električnih vozila kompanije Tesla u svojim budućim vozilima.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

LAMBORGHINI URUS DOBIJA HIBRIDNU VERZIJU, KOJA...

Proći će neko vreme pre nego što Lamborghinijev prvi potpuno električni Ultra GT, Lanzandor, stigne na...

GIRO AEROHEAD II TRKAČKA KACIGA JE...

Ono što ovde vidite nije kaciga iz naučnofantastičnog filma (iako bi lako mogla biti!). To je...

Trek CarBack radar za bicikle

Novi Trek CarBack jedinica se hvali nizom funkcija uključujući otkrivanje vozila koja se približavaju sa zadnje...

DIGITALNI NOMADI MOGU ŽIVETI I RADITI...

Jedna od prednosti ljudi koji mogu raditi na daljinu (digitalni marketing, pisci, virtuelni asistenti, itd) je...

Panerai Radiomir Annual Calendar Goldtech sat

Jedan od satova koje je Panerai objavio na sajmu Watches & Wonders 2023 ima novi godišnji...

Najbolje premijere sa LVMH Watch Week...

Od 28. januara do 1. februara, održana je peta edicija LVMH Watch Week u „Sunshine State“...

Potpuno novi elektrifikovan G 580

Sa potpuno novim Mercedes-Benz G 580 sa EQ tehnologijom (kombinovana potrošnja energije: 30,3-27,7 kWh/100 km |...

Ako bi Džejms Bond bio zdravstveni...

Digitalno ne znači uvek moderno. To je činjenica. S tim u vezi, ne dopada se svima...

Novi vrhunski Mercedes-AMG GT 63 S...

Tokom vikenda Formule 1™ u Šangaju, Mercedes-AMG je predstavio novi vrhunski model u svojoj GT seriji....

TOP 5: Inovacije u skijanju

Od ruksaka za lavine koji izvlači vazduh iz snega do par sklopivih skija, evo najnovijih, najboljih...