SAFE SWARM

Honda pravi pametne raskrsnice

Honda već neko vreme priprema infrastrukturu za povezanu autonomnu budućnost i na CES sajmu je prikazala napredak svoje Honda SAFE SWARM tehnologije i prototipa bezbednosnog sistema po imenu „Pametna raskrsnica“.

Koristeći V2X (vehicle-to-everything) tehnologiju, Honda SAFE SWARM omogućava vozilima da komuniciraju sa drugim vozilima u svom okruženju i dele ključne informacije poput lokacije i brzine.

Sa ovim informacijama, kao i senzorima na vozilu, vozač ili automatizovani sistemi vozila mogu da odrede najbezbednije korake koje treba preduzeti da bi se sprečili sudari i smanjila gužva u saobraćaju.

Protekle godine Honda je radila evaluaciju SAFE SWARM tehnologije u stvarnom svetu na „Koridoru pametne mobilnosti“ (33 Smart Mobility Corridor) u blizini Hondinog centra za istraživanje i razvoj u saveznoj državi Ohajo, i predstavila je rezultate u razvoju tehnologija za uključivanje na auto-put i držanje saobraćajne trake.

Pored toga, Honda je demonstrirala svoju tehnologiju „Pametne raskrsnice“ koja opaža pešake koji pretrčavaju na crveno svetlo, i koja se trenutno testira u stvarnom svetu u gradu Marsvil u Ohaju.

Saobraćajni sudari na raskrsnicama predstavljaju otprilike 40% od svih sudara i 20% od skoro 35.000 smrtnih ishoda u saobraćajnim nesrećama u Sjedinjenim Državama svake godine. Tehnologija „Pametne raskrsnice“ koristi Hondin vlasnički softver za prepoznavanje objekata u saradnji sa kamerama na raskrsnicama i V2X komunikacijom.

To će omogućiti vozilima da praktično vide kroz objekte i zidove i u skoro svim vremenskim uslovima i obaveste vozače o pretnjama koje bi inače bile nevidljive.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

U potrazi za savršenstvom – Segway...

Segway P100S - Izgled P100S je glomazan, krupan električni skuter, i jedan je od Segway skupljih modela....

Lavoie može biti Apple u kategoriji...

Šta ako bi električni trotinet bio dizajniran da bude premijum vozilo, puno inovacije i povezanosti, sa...

F77 Space Edition je limitirano ‘svemirsko...

U cilju poštovanja uspešnog sletanja Chandrayaan 3 na južnom polu Meseca, indijska startap kompanija za električnu...

Toyota dodaje drugi model Century

Kao što se i očekivalo, nova varijanta SUV-a Century će se voziti na Toyota TNGA platformi,...

Crua Culla V2 vreća za spavanje...

Opšte govoreći, ako želite da vam bude toplo i udobno dok spavate napolju, spavate u izolovanom...

Vile inspirisane Lamborghini automobilima

San postaje stvarnost u Dubai Hills Vista, premium delu Dubai Hills Estate-a i domu najekskluzivnijih adresa...

Naim za Mulliner: najsavremeniji audio sistem...

Najsofisticiraniji audio sistem ikada kreiran za automobil, novi Naim za Mulliner je rezultat 10,000 sati razvojnog...

Loncin LX700AU-5/LX700AU-5A XWOLF700L – Jake performanse

WOLF X serija korisnicima pruža vrlo pristupačnu zabavu na otvorenom kao saputnik u istraživanju prirode. Vrednosti LONCIN-X...

QOODER – I dalje, jedini skuter...

Oni su napravili prvi serijski skuter na četiri točka koji može da se naginje i nazvali...

STELS 850 Guepard – Ruski gepard

Flegšip model brenda STELS je ATV850, najsnažniji i tehnološki najnapredniji ruski ATV. Inženjeri kompanije VELOMOTORS su...
Honda već neko vreme priprema infrastrukturu za povezanu autonomnu budućnost i na CES sajmu je prikazala napredak svoje Honda SAFE SWARM tehnologije i prototipa bezbednosnog sistema po imenu „Pametna raskrsnica“. Koristeći V2X (vehicle-to-everything) tehnologiju, Honda SAFE SWARM omogućava vozilima da komuniciraju sa drugim vozilima u svom okruženju i dele ključne informacije poput lokacije i brzine. Sa ovim informacijama, kao i senzorima na vozilu, vozač ili automatizovani sistemi vozila mogu da odrede najbezbednije korake koje treba preduzeti da bi se sprečili sudari i smanjila gužva u saobraćaju. Protekle godine Honda je radila evaluaciju SAFE SWARM tehnologije u stvarnom svetu na „Koridoru pametne mobilnosti“ (33 Smart Mobility Corridor) u blizini Hondinog centra za istraživanje i razvoj u saveznoj državi Ohajo, i predstavila je rezultate u razvoju tehnologija za uključivanje na auto-put i držanje saobraćajne trake. Pored toga, Honda je demonstrirala svoju tehnologiju „Pametne raskrsnice“ koja opaža pešake koji pretrčavaju na crveno svetlo, i koja se trenutno testira u stvarnom svetu u gradu Marsvil u Ohaju. Saobraćajni sudari na raskrsnicama predstavljaju otprilike 40% od svih sudara i 20% od skoro 35.000 smrtnih ishoda u saobraćajnim nesrećama u Sjedinjenim Državama svake godine. Tehnologija „Pametne raskrsnice“ koristi Hondin vlasnički softver za prepoznavanje objekata u saradnji sa kamerama na raskrsnicama i V2X komunikacijom. To će omogućiti vozilima da praktično vide kroz objekte i zidove i u skoro svim vremenskim uslovima i obaveste vozače o pretnjama koje bi inače bile nevidljive.