CES 2020: HP Elite Dragonfly G2 je prvi laptop sa ugrađenim Tile uređajem za praćenje

Novi model ima i desetu generaciju Intelovih procesora i opcionu 5G konekciju

HP Elite Dragonfly je bio iznenađujuće odličan laptop za jedan poslovno orijentisani uređaj, a na CES 2020 sajmu HP je već predstavio poboljšanu verziju: Elite Dragonfly G2.

Novi model donosi bolje procesore, više memorije i dve nove zanimljive opcije: 5G modem i, po prvi put na jednom laptopu, integrisani Tile uređaj za praćenje.

Spolja Dragonfly G2 izgleda identično kao i njegov prethodnik, što je dobra stvar znajući da prvi model izgleda vrhunski.

Većina novina na ovom modelu je odrađena da bi se specifikacije dovele na nivo modernih Windows laptopova, dodavanjem desete generacije Core procesora (naspram osme generacije procesora u modelu iz 2019. godine), uključujući verziju sa šest jezgara. Ima te i verzije sa memorijom od 1 TB i 2 TB za korisnike kojima treba više memorije.

Međutim, druga dva aspekta konfiguracije su ono što je ovde najinteresantnije.
Prvo, Qualcomm X55 LTE + 5G modem donosi podršku za bežični standard sledeće generacije.

A druga velika novina je opcioni integrisani Tile uređaj za praćenje.

Kompanija Tile sa ponosom ističe kako njihovi Bluetooth uređaji za praćenje mogu da prate laptopove godinama, ali za to im je uvek bilo potrebno prilično neelegantno rešenje u vidu lepljenja fizičkog uređaja za praćenje na poklopac laptopa.

Dragonfly G2 je zato prvi laptop kod koga je ova tehnologija ugrađena direktno u sam laptop, omogućavajući vam da ga pratite kao što biste pratili bilo koji Tile uređaj, bez potrebe da brinete o odvojenom hardveru. Laptop možete pratiti dokle god mu traje baterija.

HP takođe nije prva kompanija koja je otpočela saradnju sa brendom Tile kako bi pratili svoje uređaje.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde