CES 2020: HP Elite Dragonfly G2 je prvi laptop sa ugrađenim Tile uređajem za praćenje

Novi model ima i desetu generaciju Intelovih procesora i opcionu 5G konekciju

HP Elite Dragonfly je bio iznenađujuće odličan laptop za jedan poslovno orijentisani uređaj, a na CES 2020 sajmu HP je već predstavio poboljšanu verziju: Elite Dragonfly G2.

Novi model donosi bolje procesore, više memorije i dve nove zanimljive opcije: 5G modem i, po prvi put na jednom laptopu, integrisani Tile uređaj za praćenje.

Spolja Dragonfly G2 izgleda identično kao i njegov prethodnik, što je dobra stvar znajući da prvi model izgleda vrhunski.

Većina novina na ovom modelu je odrađena da bi se specifikacije dovele na nivo modernih Windows laptopova, dodavanjem desete generacije Core procesora (naspram osme generacije procesora u modelu iz 2019. godine), uključujući verziju sa šest jezgara. Ima te i verzije sa memorijom od 1 TB i 2 TB za korisnike kojima treba više memorije.

Međutim, druga dva aspekta konfiguracije su ono što je ovde najinteresantnije.
Prvo, Qualcomm X55 LTE + 5G modem donosi podršku za bežični standard sledeće generacije.

A druga velika novina je opcioni integrisani Tile uređaj za praćenje.

Kompanija Tile sa ponosom ističe kako njihovi Bluetooth uređaji za praćenje mogu da prate laptopove godinama, ali za to im je uvek bilo potrebno prilično neelegantno rešenje u vidu lepljenja fizičkog uređaja za praćenje na poklopac laptopa.

Dragonfly G2 je zato prvi laptop kod koga je ova tehnologija ugrađena direktno u sam laptop, omogućavajući vam da ga pratite kao što biste pratili bilo koji Tile uređaj, bez potrebe da brinete o odvojenom hardveru. Laptop možete pratiti dokle god mu traje baterija.

HP takođe nije prva kompanija koja je otpočela saradnju sa brendom Tile kako bi pratili svoje uređaje.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

Podloga za sto koja bežično puni...

Dizajniran kao sve-u-jednom podloga koja se postavlja na vaš radni prostor, JSD istovremeno može puniti sve...

Svilenkasta maska za oči Trinny Woodall...

Iako su sjajne za blokiranje dodatne svetlosti i omogućavanje vašem telu da se prirodno isključi, maske...

Univerzalni dodaci za laptop

Laptopovi su postali toliko moćni i svestrani da brzo zamenjuju stone računare. MacBook Pro se snalazi...

Marshall Motif II ANC: Prvoklasne slušalice...

Marshall je otkrio nove Motif II ANC ušne slušalice, a najistaknutija poboljšanja su u oblastima audio...

TEST: Samsung Galaxy Tab S9 Ultra...

Tržište tableta je zamrlo. Retko ko plasira sledeći model, još ređe ih neko koristi. Veliki telefoni...

Jedini laptop s kojim trebate poslati...

Potrebno vam je nešto prenosivo i lagano, ali ne i ono koje ugrožava kvalitet. I pre...

SupremeNexus otkriva koji je mobilni telefon...

Vrhunske performanse mobilnog igranja igara U iščekivanju budućnosti ultimativnog digitalnog realizma, Galaxy S23 Ultra spreman je da...

TEST: Samsung Galaxy Z Fold5 –...

Dok god Kinezi masovno ne izvoze ovakve telefone, ostali imaju šanse da se konsoliduju i pripreme...

IFA 2023: Dizajniran kako bi udovoljio...

HONOR V Purse pretvara preklopni pametni telefon u ultimativni mode detalj koji spaja fizičko i digitalno,...

IFA 2023: Honor 90 – Telefon...

Više od sjajne optike i prelepog rama, HONOR 90 5G takođe dolazi sa prvom Zero-Flicker Screen...
HP Elite Dragonfly je bio iznenađujuće odličan laptop za jedan poslovno orijentisani uređaj, a na CES 2020 sajmu HP je već predstavio poboljšanu verziju: Elite Dragonfly G2. Novi model donosi bolje procesore, više memorije i dve nove zanimljive opcije: 5G modem i, po prvi put na jednom laptopu, integrisani Tile uređaj za praćenje. Spolja Dragonfly G2 izgleda identično kao i njegov prethodnik, što je dobra stvar znajući da prvi model izgleda vrhunski. Većina novina na ovom modelu je odrađena da bi se specifikacije dovele na nivo modernih Windows laptopova, dodavanjem desete generacije Core procesora (naspram osme generacije procesora u modelu iz 2019. godine), uključujući verziju sa šest jezgara. Ima te i verzije sa memorijom od 1 TB i 2 TB za korisnike kojima treba više memorije. Međutim, druga dva aspekta konfiguracije su ono što je ovde najinteresantnije. Prvo, Qualcomm X55 LTE + 5G modem donosi podršku za bežični standard sledeće generacije. A druga velika novina je opcioni integrisani Tile uređaj za praćenje. Kompanija Tile sa ponosom ističe kako njihovi Bluetooth uređaji za praćenje mogu da prate laptopove godinama, ali za to im je uvek bilo potrebno prilično neelegantno rešenje u vidu lepljenja fizičkog uređaja za praćenje na poklopac laptopa. Dragonfly G2 je zato prvi laptop kod koga je ova tehnologija ugrađena direktno u sam laptop, omogućavajući vam da ga pratite kao što biste pratili bilo koji Tile uređaj, bez potrebe da brinete o odvojenom hardveru. Laptop možete pratiti dokle god mu traje baterija. HP takođe nije prva kompanija koja je otpočela saradnju sa brendom Tile kako bi pratili svoje uređaje.