Nissan podiže autonomnu tehnologiju na sledeći nivo sa samo-vozećim metlama

Ali samo u demonstrativne svrhe

Nissan je demonstrirao svoju najnoviju autonomnu tehnologiju vožnje ProPilot koristeći… metle.

Nazvane ProPilot Mop, Nissan je poneo svoje izume na odbojkašku utakmicu. Tri metle su se kretale oko terena, koristeći LED svetla da simuliraju staze kako bi prikazale koliko je autonomna tehnologija vožnje kompetentna. Metle su se dobro snašle i nije zabeležen nijedan sudar.

ProPilot Mop

Jedna od metli je čak demonstrirala funkciju promene staze i preticanja. U stvarnom svetu, ova funkcija pomaže vozačima da preteknu sporiji saobraćaj prelaskom na drugu traku i povratkom na prvobitnu putanju kada je put ponovo prazan.

Nissanova autonomna tehnologija vožnje ProPilot ima sedam kamera, pet radarskih senzora i 12 sonarnih senzora, omogućavajući vožnju bez ruku. U svojim automobilima, sistem takođe koristi tehnologiju visoke preciznosti za pozicioniranje putem satelita, iako sumnjamo da je Nissan opremio svoje samo-vozeće metle ovom funkcijom.

Drugi standardni sistemi pomoći vozaču uključuju inteligentnu kontrolu krstarenja, inteligentno upozorenje na sudar sa prednjim vozilom, automatsko kočenje u nuždi sa detekcijom pešaka i upozorenje na saobraćaj iz suprotnog smera.

ProPilot Mop

Nissan takođe planira da lansira svoju sveobuhvatniju tehnologiju samo-vožnje, Ground Truth Perception, do sredine 2020-ih godina. Do 2030. godine se očekuje da će ova tehnologija biti dostupna na svakom Nissan modelu, u sklopu Nissan Ambition 2030.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

SEABIKE VAM OMOGUĆAVA DA PLIVATE PEDALIRANJEM...

Zaboravite na lične sisteme za vodeni pogon poput Scubjet-a ako želite da se rekreirate u otvorenoj...

TOP 5: Neverovatnih besplatnih AI alata...

Ako tražite pristupačne alate veštačke inteligencije (AI) koji će vam pomoći da započnete svoje putovanje u...

ENAUTIC WAVEFLYER VOLARÉ: Brzo hidrokrilo za...

ENAUTIC WaveFlyer Volaré, je još jedan leteći čamac iz startup-a ENAUTIC sa sedištem u Zapadnoj Australiji....

Euro NCAP otkriva detalje prvih testova...

Euro NCAP je objavio veliki korak u razvoju ka šemi ocenjivanja bezbednosti kamiona. Ovo je direktni...

WATERCAR EV: ČAMAC SA TOČKOVIMA

Novo amfibijsko vozilo jednostavno se zove WaterCar EV. Ujedno je i električno vozilo, barem delimično. To...

LAMBORGHINI URUS DOBIJA HIBRIDNU VERZIJU, KOJA...

Proći će neko vreme pre nego što Lamborghinijev prvi potpuno električni Ultra GT, Lanzandor, stigne na...

GIRO AEROHEAD II TRKAČKA KACIGA JE...

Ono što ovde vidite nije kaciga iz naučnofantastičnog filma (iako bi lako mogla biti!). To je...

Trek CarBack radar za bicikle

Novi Trek CarBack jedinica se hvali nizom funkcija uključujući otkrivanje vozila koja se približavaju sa zadnje...

DIGITALNI NOMADI MOGU ŽIVETI I RADITI...

Jedna od prednosti ljudi koji mogu raditi na daljinu (digitalni marketing, pisci, virtuelni asistenti, itd) je...

Život je lep kada brinemo o...

Kompanija LG, uz podršku Ministarstva prosvete Republike Srbije, objavila je likovni konkurs namenjen učenicama osnovnih škola....
Nissan je demonstrirao svoju najnoviju autonomnu tehnologiju vožnje ProPilot koristeći... metle. Nazvane ProPilot Mop, Nissan je poneo svoje izume na odbojkašku utakmicu. Tri metle su se kretale oko terena, koristeći LED svetla da simuliraju staze kako bi prikazale koliko je autonomna tehnologija vožnje kompetentna. Metle su se dobro snašle i nije zabeležen nijedan sudar.
ProPilot Mop
Jedna od metli je čak demonstrirala funkciju promene staze i preticanja. U stvarnom svetu, ova funkcija pomaže vozačima da preteknu sporiji saobraćaj prelaskom na drugu traku i povratkom na prvobitnu putanju kada je put ponovo prazan. Nissanova autonomna tehnologija vožnje ProPilot ima sedam kamera, pet radarskih senzora i 12 sonarnih senzora, omogućavajući vožnju bez ruku. U svojim automobilima, sistem takođe koristi tehnologiju visoke preciznosti za pozicioniranje putem satelita, iako sumnjamo da je Nissan opremio svoje samo-vozeće metle ovom funkcijom. Drugi standardni sistemi pomoći vozaču uključuju inteligentnu kontrolu krstarenja, inteligentno upozorenje na sudar sa prednjim vozilom, automatsko kočenje u nuždi sa detekcijom pešaka i upozorenje na saobraćaj iz suprotnog smera.
ProPilot Mop
Nissan takođe planira da lansira svoju sveobuhvatniju tehnologiju samo-vožnje, Ground Truth Perception, do sredine 2020-ih godina. Do 2030. godine se očekuje da će ova tehnologija biti dostupna na svakom Nissan modelu, u sklopu Nissan Ambition 2030.