Proizvođači automobila i tehnološki giganti se bore za poslednju granicu: komandnu tablu

Toyota koristi posebnu verziju open-source operativnog sistema po imenu Automotive Grade Linux u svojim sistemima za povezane automobile i sistemima za informacije i zabavu.

Proizvođači automobila i Silicijumska dolina biju bitku za poslednji bastion ekrana, tržište vredno milijardi dolara: automobilske komandne table.

Ekran na komandnoj tabli, i njegove reklame i usluge koje donose prihode, će se takmičiti za naklonost vozača onoliko koliko telefoni to čine u ovom trenutku. Na primer, lokalni restorani, privatne klinike i druge firme bi na ekranima u budućnosti mogle da ciljano plasiraju reklame na osnovu ustaljenih putanja kojima se vozač kreće.

GLOSA: ‘Mi ovo vidimo kao borbu za četvrti ekran’ nakon televizora, kompjutera i mobilnog telefona.

Neki proizvođači automobila u potpunosti prepuštaju operativne sisteme svojih komandnih tabli Googleu, piše the Wall Street Journal.
U trci je i konkurent Apple, koji pokušava da ubaci svoje prepoznatljive ekrane i aplikacije u vozila.

Određeni proizvođači automobila, uključujući Ford i Daimler, i sami žele da se takmiče na tržištu displeja sa sopstvenom tehnologijom. Ford je, na primer, 2017. godine pokupio gomilu inženjera kompanije BlackBerry. Volkswagen je već pojačao razvoj tehnologije za komandne table.

Toyota koristi posebnu verziju open-source operativnog sistema po imenu Automotive Grade Linux u svojim sistemima za povezane automobile i sistemima za informacije i zabavu.

Ali izazov pred njima je jasan: proizvođači automobila kreću u trku sa prirodnim hendikepom.

Novi modeli automobila izlaze svakih nekoliko godina i kupci ne menjaju svoja kola toliko često koliko menjaju mobilne telefone.
Automobilske kompanije nisu rado trošile novac na skupocenu elektroniku, a stariji ekrani u automobilima nemaju mogućnost da budu unapređeni i ažurirani.

Ipak, pojavljivanje samovozećih automobila u godinama koje su pred nama bi moglo da donese još više ekrana u automobile, na komandnoj tabli ali i u drugim delovima automobila, jer će putnici imati više vremena da rade, kupuju ili gledaju filmove u toku vožnje.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

SHANE je paralelan elektromobil na dva...

Ako bi Shane Chen imao svoj način, pojam motornog dvotočkaša kao motocikla bio bi potpuno uništen....

TEST: BMW i4 je bolji...

BMW i4 je, u aktuelnoj ponudi modela iz Minhena, najmanji auto među njihovim limuzinama na elektro...

Ultralaki sat Ming LW.01 postavio je...

Ako postoji nešto što svet satova voli više od superlativa, to je prijateljska igra nadmetanja da...

Predstavljamo TAG Heuer Carrera Chronosprint x...

Tag Heuer Carrera Chronosprint X Porsche - TECH Hajde da počnemo sa osnovama. Sat je baziran na...

U potrazi za savršenstvom – Segway...

Segway P100S - Izgled P100S je glomazan, krupan električni skuter, i jedan je od Segway skupljih modela....

Lavoie može biti Apple u kategoriji...

Šta ako bi električni trotinet bio dizajniran da bude premijum vozilo, puno inovacije i povezanosti, sa...

F77 Space Edition je limitirano ‘svemirsko...

U cilju poštovanja uspešnog sletanja Chandrayaan 3 na južnom polu Meseca, indijska startap kompanija za električnu...

Toyota dodaje drugi model Century

Kao što se i očekivalo, nova varijanta SUV-a Century će se voziti na Toyota TNGA platformi,...

Crua Culla V2 vreća za spavanje...

Opšte govoreći, ako želite da vam bude toplo i udobno dok spavate napolju, spavate u izolovanom...

Vile inspirisane Lamborghini automobilima

San postaje stvarnost u Dubai Hills Vista, premium delu Dubai Hills Estate-a i domu najekskluzivnijih adresa...
Proizvođači automobila i Silicijumska dolina biju bitku za poslednji bastion ekrana, tržište vredno milijardi dolara: automobilske komandne table. Ekran na komandnoj tabli, i njegove reklame i usluge koje donose prihode, će se takmičiti za naklonost vozača onoliko koliko telefoni to čine u ovom trenutku. Na primer, lokalni restorani, privatne klinike i druge firme bi na ekranima u budućnosti mogle da ciljano plasiraju reklame na osnovu ustaljenih putanja kojima se vozač kreće. GLOSA: ‘Mi ovo vidimo kao borbu za četvrti ekran’ nakon televizora, kompjutera i mobilnog telefona. Neki proizvođači automobila u potpunosti prepuštaju operativne sisteme svojih komandnih tabli Googleu, piše the Wall Street Journal. U trci je i konkurent Apple, koji pokušava da ubaci svoje prepoznatljive ekrane i aplikacije u vozila. Određeni proizvođači automobila, uključujući Ford i Daimler, i sami žele da se takmiče na tržištu displeja sa sopstvenom tehnologijom. Ford je, na primer, 2017. godine pokupio gomilu inženjera kompanije BlackBerry. Volkswagen je već pojačao razvoj tehnologije za komandne table. Toyota koristi posebnu verziju open-source operativnog sistema po imenu Automotive Grade Linux u svojim sistemima za povezane automobile i sistemima za informacije i zabavu. Ali izazov pred njima je jasan: proizvođači automobila kreću u trku sa prirodnim hendikepom. Novi modeli automobila izlaze svakih nekoliko godina i kupci ne menjaju svoja kola toliko često koliko menjaju mobilne telefone. Automobilske kompanije nisu rado trošile novac na skupocenu elektroniku, a stariji ekrani u automobilima nemaju mogućnost da budu unapređeni i ažurirani. Ipak, pojavljivanje samovozećih automobila u godinama koje su pred nama bi moglo da donese još više ekrana u automobile, na komandnoj tabli ali i u drugim delovima automobila, jer će putnici imati više vremena da rade, kupuju ili gledaju filmove u toku vožnje.