Sony predstavlja liniju televizora za 2023. godinu

Sony je predstavio liniju Bravia XR televizora za 2023. godinu. Nova linija uključuje izuzetno osvetljeni QD OLED model u vrhu ponude, ali pored toga, ovogodišnja ponuda se uglavnom svodi na doterivanje proizvoda i mala poboljšanja. Nekoliko ovogodišnjih modela dobilo je zone sa prigušivanjem i blaga poboljšanja u osvetljenju u poređenju sa prošlogodišnjim modelima koje treba da zamene.

Kao i uvek, obrada slike se ističe kao glavni adut u Sonijevom portfoliju televizora, a u kompaniji su sigurniji nego ikad da je njihov Kognitivni procesor XR ono po čemu se Sony televizori izdvajaju iz mase zbog načina na koji su u stanju da prikažu izazovne scene. Nova funkcija za ovu godinu zove se XR Clear Image. Ova funkcija prilagođava sliku na osnovu kvaliteta izvornog materijala. Ako je u pitanju originalni sadržaj u 4K rezoluciji sa striming servisa ili UHD Blu-ray diska, televizor se neće mnogo mešati u obradu slike.

U kompaniji Sony, međutim, kažu da njihov sistem nije dovoljno pametan da detektuje video u 1080p rezoluciji – čak i u slučajevima kada TV dobija 4K signal – pa aktivira dodatnu obradu slike, čuvajući elemente kao što je granulacija filma i poštujući nameru kreatora sadržaja. Cela postava Sony televizora za 2023. godinu i dalje koristi Google TV operativni sistem, a njihov softver ima interfejs koji se fokusira na sadržaje i podržava funkcije kompanija Apple i Amazon pored integrisanih Google servisa kao što je glasovno pretraživanje pomoću Google Asistenta.

Sve televizori iz ovogodišnje linije podržavaju igranje igrica u 4K formatu pri 120 Hz, ali su i dalje ograničeni na dva HDMI 2.1 porta; druga dva su i dalje HDMI 2.0. Sony nastavlja da nudi duboku integraciju sa konzolom Play Station 5, ali tu su i nove softverske funkcije za gejming koje podržavaju i Xbox.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde