TESTIRALI SMO: Sea Ray SDX 270 – Neverovatna stabilnost, udobnost i rukovanje

Sužavanjem ivica korita, uz par drugih dizajnerskih karakteristika, SDX 270 je postao prostrani brod, koji ima dovoljno sedišta za 12 osoba, što je u rangu luksuzne SLX linije ovog brodogradilišta.

Sea Ray SDX 270 je uvek bio primer toga kako kompanija Sea Ray odgovara na povratne informacije od kupaca. I ono što su kupci u suštini tražili jeste više svega… više sedišta, više prostora za druženje i više skladišnog prostora. Po našem mišljenju, novi model je odgovorio na zahtev za više korisnog prostora sa sedištima za 12 ljudi. Više zona za druženje po celom brodu pogodno je za velika druženja. Skladišni prostor je naizgled svuda.

Opcione verzije omogućavaju kupcu ili da zadrži puno sedišta ili da žrtvuje deo njih za bar sa sudoperom u kokpitu i frižider. Sve to u brodu koji ima premijum funkcije i ponaša se baš onako kako su to zamislili u brodogradilištu Sea Ray. Ove godine SDX 270 je dobio nove šeme bojenja, a kupci mogu da biraju između standardnog paketa grafike, dvobojnog ili trozonskog paketa.

Sa MerCruiser 6,2 L motorom od 300ks, koji je kao deo standardne opreme povezan na Bravo 3 krmeni pogon postigli smo maksimalnu brzinu od 70 km/h pri 5.300 opm. Pri toj brzini trošili smo nešto iznad 87 l/h i imali smo domet od 180 km. Najniža potrošnja bila je na 3.500 opm i 45 km/h. Ta brzina je spustila potrošnju na 33,3 l/h i podigla domet na 302 km.

Kupce u ovoj klasi više zanima komfor, a manje maksimalna brzina. Osnovni motor od 300 ks na ovom modelu je dokaz toga. On ubrzava sa blago podignutim pramcem i pitomim osećajem, koji nikoga neće zalepiti za naslon sedišta ili baciti u zadnji deo broda.

Pramac je uvek najpopularniji deo broda tokom plovidbe, a ovaj pramac je napravljen da bude izuzetno udoban. Sedišta su široka u zadnjem delu što odaje utisak otvorenog prostora. Kako sedišta idu napred, raspored se izdužuje i omogućava putnicima, koji gledaju jedni u druge da ne brinu o tome da li će se sudarati kolenima.

Kokpit je definitivno glavni prostor za druženje, jer je toliko prostran i lako može da primi veliki broj ljudi. Ulaz sa desne krmene platforme postavljen je pod uglom kako bi sedišta mogla da budu postavljena jedna naspram drugih, što se bezbroj puta pokazalo da kreira prijatnu atmosferu za razgovaranje.

Garnitura za sedenje u obliku slova „L“ vodi napred ka duplom putničkom sedištu sa naslonom koji može da se pomera i orijentiše sedište ka pramcu ili krmi. Sedište za konzolom se takođe konvertuje na isti način čime se značajno proširuje kapacitet sedenja. Iza konzole nalazi se još jedna klupa. Držači za pića su praktično raspoređeni, tepih koji se fiksira na patos je deo standardne opreme, kao i sto u kokpitu, koji čini ceo prostor još ugodnijim za boravak.

Na prvi pogled primetna je činjenica da se boja vinila slaže sa delovima, koji ističu boje samog broda. Zatim imate dijamantski šablon šavova na koji su veoma ponosni u brodogradilištu Sea Ray kada je SLX linija u pitanju. Pored toga možemo videti više tonova vinila kao i različite druge materijale. U delove ivice korita ugrađen je novi materijal Ultravinil, koji je kompanija Sea Ray nedavno predstavila. I naravno, tu je pregršt detalja od nerđajućeg čelika gde god da pogledate.

Sea Ray SDX 270 specifikacije:

Dužina

8,28m

Širina

2,59m

Težina (kg)

2567

Maks. snaga

motora (Ks)

350

Kapacitet goriva (l)

246

Broj osoba

12

Broj ležaja

/

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde