Čista PETICA za HONDU Jazz

HONDA Jazz e:HEV koja je u Evropi predstavljena sredinom 2020. godine osvojila je maksimalni pet zvezdica u najnovijoj rundi bezbednosnih testova Euro NCAP, koji sada imaju još više novih strogih procena.

HONDA Jazz e:HEV nove generacije lansirana je širom Evrope u leto 2020. godine, dok se na našem tržitštu očekuje početkom 2021. godine.

Jazz je opremljen naprednom dvomotornom tehnologijom hibridnog pogona i predstavlja vodeći model u svojoj klasi po pitanju komfora i prostora, što dodatno dopunjuje izuzetnom „EV“ voznom dinamikom, naprednom tehnologijom i bezbednosnim elementima.

Ova kombinacija brižljivo integrisanih aktivnih i pasivnih bezbednosnih elemenata osnažila je ugled ovog modela kao jednog od najbezbednijih putničkih automobila u Evropi.

Dostupan isključivo sa hibridnim pogonom, novi Jazz je prvi model Honde u Evropi sa centralnim prednjim vazdušnim jastukom u standardu.

Vazdušni jastuk je ugrađen u naslon sedišta vozača i širi se u prostor između vozača i putnika, ublažavajući moguće direktno sudaranje sa glavom saputnika na prednjem sedištu u slučaju bočnog udara.

Novi prednji centralni vazdušni jastuk radi u kombinaciji sa još dva druga elementa za slučaj bočnog udara.

Zatezač sigurnosnog pojasa, kako za vozača tako i za suvozača smanjuje njihovo bočno kretanje, a dodatno ih podržava i centralni naslon za ruke koji je sada viši.

Zahvaljujući novom pristupu, značajno je umanjena mogućnost povrede glave putnika.

Pasivni bezbednosni elementi dopunjeni su Honda SENSING aktivnim tehnologijama, koje su vodeće u industriji, a služe za asistenciju vozaču i koje sada obuhvataju i poboljšanu kameru šireg ugla sa višom definicijom.

U projektovanju i razvoju najnovijeg modela Jazz, inženjeri Honde su takođe primenili tehnologiju strukture karoserije brenda Advanced Compatibility Engineering (ACE) koja formira temelj za odlične performanse pasivne bezbednosti.

ACE tehnologija pomaže u ravnomernoj distribuciji energije sudara kroz prednji deo vozila i ujedno smanjuje energiju sudara koja se prenosi na drugo vozilo.

„Bezbednost je za nas od izuzetne važnosti i oduševljeni smo što je automobil osvojio maksimalnih pet zvezdica u novom postupku testiranja Euro NCAP“, komentarisao je Takeki Tanaka, rukovodilac krupnih projekata u Hondi. „Kompletnim reinženjeringom modela Jazz, mi smo uspeli da ugradimo napredne nove strukturne tehnologije i najnovije elemente pasivne bezbednosti kako bismo pružili izuzetnu zaštitu od svih vrsta nesreća. Sa dodatkom naprednih bezbednosnih elemenata i asistencija za vozača kao delom standardne opreme, obezbedili smo da Jazz ostane jedno od najbezbednijih vozila svoje klase. Ključni novi element u modelu Jazz je poboljšana panoramska vidljivost prednjeg prozora i ponosni smo zbog toga što smo to postigli bez ugrožavanja sveukupnih bezbednosnih performansi za slučaj sudara – to je nešto što nećete videti ni u jednom drugom vozilu.“

Strožiji protokoli testiranja Euro NCAP procenjuju uticaj udarnih sila u slučaju sudara, te je značajan element procene činila analiza sposobnosti Jazz modela da zaštiti svoje putnike i smanji udar na drugo vozilo u slučaju sudara.

Ta procena nalaže da se sile udarca usmere na one delove strukture vozila gde se energija može efikasno i bezbedno apsorbovati, tako da kabina sa putnicima ostane što više netaknuta, kao i da se putnici ne izlažu naglom kočenju koje može biti opasno.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde