Kompaktniji Asus ZenBook Duo

Dva ekrana u malom pakovanju

Asus ZenBook Pro Duo je bio jedan od laptopova sa najinteresantnijim dizajnom u 2019. godini, a na CES 2020 sajmu ova kompanija je predstavila ZenBook Duo (ovog puta bez oznake „Pro“), njegovog manjeg rođaka koji ima nešto praktičniju veličinu od 14 inča.

Kao i ZenBook Pro Duo od 15,6 inča, i novi ZenBook Duo ima sekundarni „ScreenPad Plus“ ekran (ovoga puta to je panel od 12,6 inča u odnosu na panel od 14 inča koji ima njegov veći rođak), koji vam donosi doživljaj korišćenja dva ekrana zbog čega je prvi model bio veoma privlačan.

Specifikacije na modelu ZenBook Duo bez oznake „Pro“ su slabije, u skoro svakom pogledu.

Ekran od 14 inča sada ima FHD rezoluciju umesto 4K, i više nije OLED.
Procesori su Intel Comet Lake desete generacije, ali dolaze iz manje snažne U-serije umesto onih iz H-serije koji se nalaze u većem modelu.

Opciona grafička kartica je GeForce MX250, umesto RTX 2060 (ako se uopšte opredelite za posebnu grafičku karticu, pored Intelove integrisane grafičke).
Novi model ima maksimalnih 16 GB RAM-a u odnosu na 32 GB koliko ima „Pro“ verzija.

Ipak, manja veličina i težina (1,49 kg umesto 2,9 kg) bi trebalo da učine ZenBook Duo mašinom lakšom za transport od njegovog masivnog rođaka, a slabije specifikacije bi trebalo da mu pomognu da postigne pristupačniju cenu od 2.499 dolara koliko košta ZenBook Pro Duo, mada cena još nije objavljena.

Asus kaže da će se ZenBook Duo naći u prodaji u prvom kvartalu 2020. godine.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde