ENAUTIC WAVEFLYER VOLARÉ: Brzo hidrokrilo za dvoje, a može da plovi i po plitkim vodama

ENAUTIC WaveFlyer Volaré, je još jedan leteći čamac iz startup-a ENAUTIC sa sedištem u Zapadnoj Australiji. Da, još jedno hidrokrilo. Šta je to hidrokrilo? Hidrokrilo se obično sastoji od strukture nalik na krilo postavljene na podupirače ispod trupa, ili preko kobilice katamarana u različitim čamcima. Kako plovilo opremljeno podvodnim krilima povećava brzinu, elementi hidroglisera ispod trupa razvijaju dovoljnu silu za podizanje i dižu trup iz vode, što u velikoj meri smanjuje otpor trupa. Ovo obezbeđuje odgovarajuće povećanje brzine.

ENAUTIC WaveFlyer Volaré radi na principima hidrokrila koji uglavnom ostaju isti, osim što krila mogu da se uvuku, što omogućava plovidbu po plitkoj vodi i manevrisanje kroz zone sa ograničenjem brzine. Ovo znači da možete istraživati plitke vodene oblasti i plaže, a najbolji deo je što može biti lansirano sa obale.

ENAUTIC WAVEFLYER VOLARÉ

Krilo koje se uvlači omogućava transport na običnoj prikolici za čamce, a što se tiče prikolice, biće vam potrebna samo mala prikolica za čamce jer je WaveFlyer Volaré mali. Dužina mu je 300 cm, a širina je 125 cm. Iako je mali, može smestiti dve odrasle osobe na svoja sportska niska sedišta i ima nosivost od 200 kg (u režimu hidrokrila), odnosno do 250 kg (u režimu plutanja).

ENAUTIC WaveFlyer Volaré Electric Hydrofoil Watercraft je auto-stabilizujući, polu-autonomni električni hidrokrilni čamac koji se uzdiže iznad vode, sekući je sa manje otpora i ostavlja gotovo bez talasa; ne remeti obalna staništa niti ostale korisnike vode.

Pogonjen je dvostrukim električnim WaveDrive pogonskim sistemom i gotovo je bešuman, a dodatni plus za podvodni ekosistem i druge korisnike vode, dok nudi brzine od uzbudljivih 40 km/h (22.6 čvorova).

ENAUTIC WAVEFLYER VOLARÉ

Vredi napomenuti da hidrokrilo ima jedinstveno anhidralsko zadnje krilo ili A-rep dizajn, za razliku od uobičajenog dizajna krila. ENAUTIC je izjavio da A-rep značajno povećava kontrolu.

Motore napaja baterijski paket koji obezbeđuje 4,5 sati krstarenja/radijus od 100 km u režimu hidrokrila. Baterija se može napuniti do 80% za manje od sat vremena i može se koristiti do 4 sata.

Kontrola se može konfigurisati putem fly-by-wire sistema preko džojstika, dok se parametri prikazuju na ekranu visoke rezolucije vidljivom na dnevnoj svetlosti. Čamac ima sigurnosni lanac, tako da ako ispadnete iz njega, zaustaviće se, omogućavajući vam da se vratite na brod.

ENAUTIC WAVEFLYER VOLARÉ

Čamac ima sportski dizajn trupa i napravljen je od niza komplementarnih materijala kao što su kompozitni FRP sendvič, visokootporni nerđajući čelik, titanijum i aluminijum morske klase.

ENAUTIC WaveFlyer Volaré Electric Hydrofoil Watercraft je otvoren za rezervacije. Dostupan je u dve varijante baterije: 3 sata i 4,5 sata.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde

Povezani naslovi

Možda Vas interesuje

DIGITALNI NOMADI MOGU ŽIVETI I RADITI...

Jedna od prednosti ljudi koji mogu raditi na daljinu (digitalni marketing, pisci, virtuelni asistenti, itd) je...

Panerai Radiomir Annual Calendar Goldtech sat

Jedan od satova koje je Panerai objavio na sajmu Watches & Wonders 2023 ima novi godišnji...

Najbolje premijere sa LVMH Watch Week...

Od 28. januara do 1. februara, održana je peta edicija LVMH Watch Week u „Sunshine State“...

Potpuno novi elektrifikovan G 580

Sa potpuno novim Mercedes-Benz G 580 sa EQ tehnologijom (kombinovana potrošnja energije: 30,3-27,7 kWh/100 km |...

Ako bi Džejms Bond bio zdravstveni...

Digitalno ne znači uvek moderno. To je činjenica. S tim u vezi, ne dopada se svima...

Novi vrhunski Mercedes-AMG GT 63 S...

Tokom vikenda Formule 1™ u Šangaju, Mercedes-AMG je predstavio novi vrhunski model u svojoj GT seriji....

TOP 5: Inovacije u skijanju

Od ruksaka za lavine koji izvlači vazduh iz snega do par sklopivih skija, evo najnovijih, najboljih...

Hyundai Motor i Kia otkrivaju tehnologiju...

Hyundai Motor Company i Kia Corporation su predstavili 'Active Air Skirt' (AAS) tehnologiju koja minimalizuje aerodinamički...

Mammut Free 28 sa izdvojivim Airbag...

Ovaj ranac teži samo 1.5 kg i ima kapacitet od 28 litara, što ga čini idealnim...

Najbolji skije za sve planine 2023-2024

Iako se razlike između različitih kategorija skija sve više zamagljuju iz godine u godinu, postoji nekoliko...