Novi EQS: Dizajn za sva čula

EQS je potpuno elektična luksuzna limuzina brenda Mercedes. Na taj način, Mercedes-EQ redefiniše ovaj segment automobila.

EQS je tako prvi model zasnovan na modularnoj arhitekturi vozila za luksuzna električna vozila.

Spajajući tehnologiju, dizajn, funkcionalnost i povezanost, EQS oduševljava i vozače i putnike.

EQS se može doživeti gotovo svim čulima.

Ovaj potpuno električni model vrhunskog ranga predstavlja novu dimenziju u estetici i luksuzu.
U isto vreme, EQS svedoči o strasnoj posvećenosti svojih programera i dizajnera elektičnoj mobilnosti.

“Mi u Mercedesu težimo ničem manjem nego liderstvu na polju elektične mobilnosti i digitalizacije kroz inteligentnu strategiju platforme i pristupu zasnovanom na softveru. Novi EQS to pokazuje: sledimo sopstveni Mercedes put nudeći kupcima visoko efikasno, električno i luksuzno iskustvo sa našim električnim vozilima.” Markus Schäfer, Član borda menadžemeta kompanija Daimler AG i COO of Mercedes-Benz Cars

“Sa našim EQS modelom, kreirali smo potpuno novu, buduću generaciju luksuznih automobila. Sledeći naš stil definisan kao “sensusal purity”, mi stvaramo želju, kombinujući prelepu zavodljivu skulpturu sa najnaprednijim proporcijama. Ključne karakteristike poput dizajna sa jednim lukom, i holistički integrisanog, veoma ublaženog glatkog stila – to je ono što daje EQS-u sportski i progresivni izgled. To je ono što ga izdvaja od bilo kojeg drugog vozila koje smo ikad stvorili – to je ono što čini naš EQS tako izvanrednim.” Gorden Wagener, Direktor dizajna Daimler Grupe

EQS nije samo automobil koji privlači (skoro) sva ljudska čula. Kao izuzetno inteligentno vozilo, EQS i sam ima čula. U zavisnosti od opreme, do 350 senzora različitih vrsta se koriste kao senzorni organi u svim delovima automobila.

Oni mere razdaljine, brzine i ubrzanja, uslove osvetljenja, padavine i temperature, zauzetost sedišta kao i kretanje vozačevih kapaka, ali i govor putnika.

Ove informacije obrađuju kontrolne jedinice koje, upravljane algoritmima, donose odluke brzinom munje. Dakle, one su mozak.

Ali, mnogo informacija je korisno samo ako nešto možete da učinite sa njima.
Novi EQS može proširiti svoje mogućnosti na osnovu novih iskustava, jer zahvaljujući veštačkoj inteligenciji sistem poseduje ogromne sposobnosti za učenje.

Kao deo svoje inicijative “Ambition 2039”, Mercedes-Benz radi na ponudi ugljen-neutralne flote novih vozila za manje od 20 godina.

Već 2030. godine, kompanija namerava da više od polovine prodatih automobila bude sa električnim pognom (xEV) – ovo uključuje potpuno električna vozila i plug-in hibride.

EQS se proizvodi zajedno sa S-Klasom i Mercedes-Maybach S-Klasom u Fabrici 56 u Sinderfingenu, najmodernijem pogonu Mercedes-Benza za proizvodnju automobila.

Potpuno u skladu sa Ambition 2039, ova moderna fabrika automobila je fabrika bez ugljenika – potpuno “carbon-neutral” i sa znatnom smanjenim potrebama za energijom. Inovativne tehnologije i procesi koji optimalno pomažu zaposlenima u svakodnevnom radu, sistemski su uvedeni u celoj zgradi.

Lokalna proizvodnja baterija je glavni faktor uspeha u strateškoj električnoj inicijativi brenda Mercedes-Benz – i presudan element kada je reč o mogućnostima fleksibilnog i efikasnog zadovoljavanja globalne potražnje za električnim vozilima.

Kao deo Mercedes-Benz Drive Systems Campus-a u Untertürkhein, Hedelfingen pogon je odgovoran za proizvodnju Mercedes-EQ baterijskih sistema za EQS.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde