Porsche 911 Carrera T za 2023. godinu ima 7-stepeni ručni menjač kao deo standardne opreme

Novi Porsche 911 Carrera T pribegao je prilično ozbiljnim merama za smanjenje težine – koje uključuju izbacivanje zadnjih sedišta, smanjenu izolaciju i upotrebu laganog stakla i lagane baterije – čime je dobijen jedan vrlo lagan sportski automobil. Nakon svega toga, nova Carrera je teška svega 1.470 kilograma, što je čini najlakšim modelom iz serije 911 sa najslabijim motorom iz ponude.

Ova Carrera nema slovo „G“. Ona ima samo „T“, što označava touring i „opisuje modele koje nude puristički doživljaj vožnje i izuzetno sportsku opremu.“

Novi Porsche 911 Carrera T pozicioniran je između modela 911 Carrera i 911 Carrera S. Za iskonski i neukaljani užitak u vožnji, Carrera T koristi sedmostepeni ručni menjač sa dodatkom PTV sistema za vektorisanje obrtnog momenta i mehaničkom blokadom zadnjeg diferencijala.

Za one koji to žele, dostupan je i osmostepeni automatski PDK menjač. Niko vas neće osuđivati, jasno je da bi PDK mogao da bude brži, ali ništa ne može da se meri sa osećajem kada ručno menjate brzine dok krstarite vijugavim putevima.

Sedmostepeni ručni menjač je uparen sa Biturbo bokser motorom koji isporučuje 379 KS i 450 Nm obrtnog momenta, što omogućava ubrzanje od 0-100 km/h za 4,5 sekundi i maksimalnu brzinu od 291 km/h.

Pored sportskog PASM vešanja sa spuštanjem od 10 mm, model 911 Carrera T dolazi i sa Sport Chrono paketom u sklopu standardne opreme.

Ostale karakteristike uključuju GT sportski volan, sportski izduvni sisetem sa crnim izduvnim cevima visokog sjaja, Sport Seats Plus sedišta sa elektronskim četvorosmernim podešavanjem i posebne Titanium Grey Carrera S felne od 20 inča napred i 21 inča nazad, sa gumama 245/35 napred i 305/30 pozadi.

Saznajte više o modelu Porsche 911 Carrera T Sports Coupe na zvaničnoj stranici ovog automobila, gde možete i da konfigurišete svog četvorotočkaša iz snova po početnoj ceni od 118.050$.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde